Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άκης Τσοχατζόπουλος : τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Άκης Τσοχατζόπουλος.
Συνταξιούχος πολιτικός, τέως υπουργός.
Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ίσως ο πιό πιστός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Παρ' ολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός.
Τέως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Τέως Υπουργός σε πολλά υπουργεία σε διάφορες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Νυν προσφορά - βορά στο πλήθος που διψάει για πολιτικό στη φυλακή.
Σήμερα ήταν απολογούμενος στο Κοινοβούλιο για διερεύνηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δωροδοκίας.
Παραπέμφθηκε με τις ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας της Βουλής σε προανακριτική επιτροπή. 
Γνωρίζει ότι δεν θα τιμωρηθεί τελικά για τίποτα, παρά τους θεατρινισμούς και τις δήθεν βαρύγδουπες δηλώσεις των συντρόφων του και αντιπάλων του ότι στο πρόσωπό τους επιχειρείται η "κάθαρση" του πολιτικού κόσμου.
Κάποιοι βουλευτές θα γεμίσουν μερικές ακόμα εκατοντάδες σελίδες σε μια ήδη ογκώδη δικογραφία και θα κάνουν το χρέος τους.
Μετά το λόγο θα τον έχουν τα δικαστικά συμβούλια.
Και ζήσαμε εμείς "καλά" με τη φτώχεια μας και ο Άκης καλύτερα εκεί στην οδό Διουνσίου Αρεοπαγίτου, ρεμβάζοντας την φωτισμένη Ακρόπολη.
Καληνύχτα σας.

Σπάταλο Κράτος με το υστέρημα του Ελληνικού Λαού

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του έγκυρου πολιτικού περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ είναι εξαιρετικά εύγλωττο. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ;;;
Αν είναι ακριβές το ρεπορταζ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Η μάχη των αυθαιρέτων έχει " θύμα "

Η αποκαλούμενη από τα ΜΜΕ "κόκκινη" Τίνα, κατά κόσμο Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργός στο πάλαι ποτέ ΠΕΧΩΔΕ, νυν ΥΠΕΚΑ  δεν είναι από τις υπουργούς που φεύγουν σε ανασχηματισμούς. Ανήκει στον πολύ σκληρό πυρήνα του πρωθυπουργικού γραφείου. Συνεπώς όλη η μάχη για τα αυθαίρετα και η "κόντρα" με το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να ερμηνευτεί σαν (θεατρική) κίνηση για την πιθανή αλλαγή του υπουργού Παπακωνσταντίνου, με πολλαπλούς αποδέκτες. Αποδέκτες είναι κατά κύριο λόγο οι "τροϊκανοί", οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χάσουν τον Παπακωνσταντίνου από βασικό συνομιλητή τους (έτσι θα πρέπει να σκεφτούν πως πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους αναφορικά με τις πιέσεις που θέλουν να ασκήσουν για την θέσπιση νέων δυσβάσταχτων εισπρακτικών μέτρων, όταν μάλιστα βλέπουν ότι ο καλός τους υπουργός  Παπακωνσταντίνου συναντάει εμπόδια από άλλους υπουργούς στην είσπραξη ζεστού χρήματος και έχει γίνει αντιπαθής και κινδυνεύει να αντικατασταθεί). Αποδέκτες είναι επίσης και οι κυβερνητικοί υπουργοί και  εν γένει η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι βλέπουν ότι "τσαλακώνεται" ο πανίσχυρος μνημονιάρχης υπουργός και εκτονώνεται κάπως η ένταση και η δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του Παπακωνσταντίνου. Συνεπώς στην παρούσα φάση η "κόκκινη Τίνα", όπως και πριν λίγες μέρες με τις δηλώσεις της για την ΔΕΗ και το δημόσιο χαρακτήρα της, ρίχνει μερικές αμυδρε΄ς "αριστερές" πινελιές αντίστασης στη τροϊκανή λαίλαπα και βγάζει κίτρινη (μαϊμού) κάρτα στον μνημονιάρχη Παπακωνσταντίνου για να βλέπουν οι ξένοι ότι εδώ είναι Βαλκάνια.... και υπάρχουν και κάποια (τρόπος του λέγειν) όρια. Ο καιρός θα δείξει τι θα βγει από όλα αυτά τα παραπολιτικά ευρήματα μιας κυβέρνησης η οποία έχει χάσει προ πολλού και ανεπιστρεπτί την μπάλλα.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άνοιξη

Άνοιξη

Η άνοιξη με εικόνες

Η άνοιξη είναι γεγονός...

Η Ελλάδα προσπαθεί να επιβιώσει

Παρά τις δυσκολίες η χώρα προσπαθεί να ... ανθίσει...

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Γολγοθάς των Ελλήνων

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ για όλο τον κόσμο.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ χωρίς προοπτική σύντομης Ανάστασης.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καλό Πάσχα

Τα προβλήματα είναι μπροστά μας ούτως ή άλλως. Ό,τι έχει αποφασιστεί θα γίνει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Συνεπώς για δυό τρεις μέρες μπορούμε να ξεφύγουμε (όσο γίνεται).
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Το καζάνι της κοινωνίας βράζει

Τις μέρες των γιορτών (τρόπος του λέγειν πια) ο κόσμος έχει κάποιες ώρες που μπορεί, ξεφεύγοντας από τη δίνη της καθημερινότητας, να χαλαρώσει και να σκεφτεί. Οι σκέψεις οδηγούν τους περισσότερους σε απόγνωση και θυμό. Υπάρχει πολύς θυμός στην κοινωνία. Θυμός για τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς.
Θυμός για τους δημοσιογράφους-παπαγαλάκια (όχι όλους βέβαια) που το μόνο που κάνουν είναι να κουκουλώνουν την κατάσταση και να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Θυμός για την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου.
Θυμός για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας θεωρεί όλους συνεννόχους στην κατάντια της χώρας λες και κυβερνούσαμε εμείς και μοιραζόμαστε τις μίζες.
Θυμός για την ακρίβεια παντού.
Θυμός για την κατάσταση στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.
Θυμός για τον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα της Βουλής.
Θυμός για την αφασική μείζονα αντιπολίτευση που δεν μπορεί να δώσει όραμα στον κόσμο. 
Θυμός....θυμός.....θυμός......
ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ. Αυτό είναι φαινόμενο, που σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής επιστήμης, οδηγεί μαθηματική στην έκρηξη.  

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αυθαίρετα : δήλωσέ το και τακτοποίησέ το....

Με αντίστοιχη περίπου διάταξη με την τακτοποίηση των ημιϋπαιθρίων χώρων έρχεται η κυβέρνηση να καταπιαστεί με  ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες. Η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα έχει καταντήσει σπορ.... Ελπίζουμε η τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία, αλλά και σε άλλες επικίνδυνη και προκλητική, να λύσει χρονίζοντα θέματα με δίκαιο τρόπο. Αν και η τακτοποίηση υπαγορεύεται από λόγους εισπρακτικούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα περιμένουμε να δούμε τις προϋποθέσεις για να τις σχολιάσουμε.... Όπως και να το κάνουμε όμως είναι ένα ΔΩΡΟ για τις γιορτές του Πάσχα. Μακάρι να μη γίνει απαγορευτικό με τα ποσά που θα ζητηθούν για την τακτοποίηση.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο καθηγητής Κώστας Μπέης αποκαλύπτει



Μέσα σε δύο λεπτά ο καθηγητής Κώτσς Μπέης μας έκανε να ανατριχιάσουμε με την παραστατικότητα της διήγησής του. Ακούστε τι συνέβαινε στην Μπανανία της Ελλάδας κατά την πρόσφατη πολιτική μας ιστορία... Μακάρι να βγουν όλα στη φόρα.... Νομίζω ότι η αρχή έγινε....Συνεχίστε κκ Καθηγητές. Η αλήθεια πρέπει να λεχθεί ΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

CARLOS, η ταινία για τον πιό γνωστό τρομοκράτη του 20ου αιώνα

Η ταινία του Olivier Assayas με τον  Édgar Ramírez στον πρωταγωνιστικό ρόλο διηγείται την ζωή του διαβόητου τρομοκράτη  CARLOS, μέσα σε μία ταινία 2 1/2 και πλέον ωρών. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να αποδοθεί όλη η δραστηριότητα του Ilich Ramírez Sánchez  (Κάρλος), αλλά γίνεται μια ικανοποιητική προσπάθεια. Το σενάριο εστιάζει στην δεκαετία 1970-1990 και στις κοσμογονικές αλλαγές που έγιναν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.  Γίνεται μια προσπάθεια να αναλυθεί η δράση και η λειτουργία της διεθνούς τρομοκρατίας, γύρω από τον κεντρικό πρωταγωνιστή.  Η ταινία αποτελεί περίληψη μιας τηλεοπτικής τηλεταινίας διαρκείας 5 1/2 ωρών η οποία σαφώς θα είναι πιο ενδιαφέρουσα. Σίγουρα η εποχή που έδρασε ο ΚΑΡΛΟΣ είναι από τις πιό σκοτεινές της σύγχρονης ιστορίας. Μιας ιστορίας που ακόμα οι πρωταγωνιστές της ζουν και συνεχίζει να γράφεται. Ίσως είναι ακόμα νωρίς να εκτιμήσουμε σε όλες τους τις λεπτομέρειες τις κινήσεις πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα όλων των πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης στην οποία έδρασε και ο ΚΑΡΛΟΣ. Η ταινία είναι  αρκετά καλή και συστήνεται ως μία πρώτη ματιά στα γεγονότα εκείνης της, όχι και τόσο μακρινής,  εποχής.

Αντίο Νίκο Παπάζογλου




Ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης έφυγε σήμερα για την γειτονιά των αγγέλων. Ο Νίκος Παπαζογλου δεν μπόρεσε χωρίς την παρέα του Μανόλη Ρασούλη και τον ακολούθησε στο μακρύ του ταξίδι λίγες μέρες μετά. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. Η ελληνική μουσική σκηνή μένει ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ.... Δεν μένουν και πολλοί πιά οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. Καλό ταξίδι Νίκο. Όλοι θα σε θυμόμασατε και κάθε Αύγουστο εκεί στο ολόγιωμο φεγγάρι θα σιγοτρσγουδάμε τον δικό σου ΑΥΓΟΥΣΤΟ.... Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά του.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τα δυσβάσταχτα μέτρα μετά το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός θεώρησε φρόνιμο να προστατεύσει τους βουλευτές του που θα πάνε αυτές τις μέρες στις περιφέρειές τους από την οργή του κόσμου και αποφάσισε να ανακοινώσει τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα για όλο τον κόσμο. Έτσι μετά τον Γολγοθά και την Ανάσταση για όλο τον κόσμο, ειδικά για τους Έλληνες θα ακολουθήσει ΝΕΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ..... ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ ΑΡΑΓΕ;;;.

Ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα

 
Μου ήρθε με email και το δημοσιεύω λόγω της αγωνίας πυ έχουμε όλοι για την ακτινοβολία που πράγματι δεχόμαστε καθημερινά από ηλεκτρικές συσκευές που τις χρησιμοποιούμε πάρα πολύ συχνά. Μακάρι να έχουμε απίσημη απάντηση από αρμόδιους φορείς.....
Μετά από μέτρηση που έγινε σε ηλεκτρικές συσκευές  στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. προέκυψαν τα ακόλουθα: Το όριο  ασφαλείας που θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές  των μετρητών είναι τα 5,8 μιλιβάτ/τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην  ακτινοβολία είναι……διαρκής. Οι  εθελοντές, ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά 3 και 5 ετών,  παρακολούθησαν με περιέργεια και αγωνία το πείραμα και πριν φύγουμε, τα ασύρματα τηλέφωνα είχαν εξαφανιστεί, ο πομπός του ασύρματου Ιντερνετ  είχε μπει στην αποθήκη και η οικοδέσποινα θα αγόραζε επειγόντως hands  free! Να λοιπόν η «ακτινογραφία» μιας συνηθισμένης μέρας.
07.15 Κινητό τηλέφωνο
365 φορές πάνω από το όριο!
Συνήθως  η ημέρα μας αρχίζει μ’ ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τα διεθνή όρια  ασφαλείας, η ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 με 6  μιλιβάτ/ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο οικιακός μετρητής έδειξε 1.827(!)  μιλιβάτ -365 φορές πάνω από το όριο -τη στιγμή που το τηλέφωνο καλούσε,  όπως και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ! Να σημειώσουμε ότι στη δική  μας μέτρηση η απόσταση μετρητή -
κινητού ήταν περίπου 10 εκατοστά, ενώ  όταν συνομιλούμε χωρίς hands free, το  κινητό εφάπτεται στο κεφάλι και η  απόσταση… μηδενίζεται.Oταν το κινητό φορτίζει, η μέτρηση  κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη  φορτίζουμε το κινητό δίπλα στο κεφάλι μας. Σε κλειστούς,  μικρούς χώρους, όπως το ασανσέρ, το αυτοκίνητο ή τα τούνελ των  αυτοκινητοδρόμων, η ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς το κινητό προσπαθεί πιο  έντονα να «πιάσει» σήμα.
 
09.30 Ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (router)
Μην ξεχνάτε να το κλείνετε
Η  ελευθερία που μας προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική,  ενώ  το γεγονός ότι αποφεύγουμε τα ενοχλητικά καλώδια την κάνει ακόμη  πιο δημοφιλή. Το απαραίτητο router τοποθετείται τις περισσότερες φορές  στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει υποδοχή τηλεφώνου,  συχνά δίπλα  στον καναπέ, όπου περνάμε τη μισή ημέρα, ή ακόμα χειρότερα στην  κρεβατοκάμαρα. Στο σπίτι, όπου έγινε η μέτρηση, το router είναι  τοποθετημένο σ’ ένα ντουλάπι δίπλα στο κρεβάτι. Η μέτρηση έδειξε 15,20  μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο, σε απόσταση 10  εκατοστών, ενώ δίπλα στην  κεραία η ακτινοβολία άγγιξε τα 578 μιλιβάτ (100 φορές μεγαλύτερη του  ορίου)! Υπολογίστε ότι αυτό το ποσό εκπέμπεται συνεχώς, όσο το router  παραμένει αναμμένο – ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιείτε το Ιντερνετ. Αρα, μπορεί η ακτινοβολία να είναι μικρότερη του κινητού π.χ., όμως τη  λαμβάνετε συνεχώς. 
14.00 Ασύρματος back server
Μακριά του όσο λειτουργεί
Πρόκειται  για ένα σκληρό δίσκο, ο οποίος συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή  μας  και κάνει backup στα πολύτιμα αρχεία μας. Η θέση του συνήθως είναι πάνω στο γραφείο μας, αλλά στο σπίτι όπου έγινε η μέτρηση οι οικοδεσπότες  τον είχαν τοποθετήσει κάτω από το κρεβάτι τους. Και οι δύο αυτές  θέσεις είναι ακατάλληλες, αφού η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ, τρεις  φορές πάνω από το όριο. Η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά την ώρα που λειτουργεί, λαμβάνοντας  ασύρματα και αποθηκεύοντας τα αρχεία σας. Την ώρα που αυτό συμβαίνει,  καλό είναι να είστε μακριά από τη συσκευή. Οταν την έχετε κλειστή,  μπορείτε να την τοποθετείτε οπουδήποτε θέλετε. 
16.00 Φούρνος μικροκυμάτων
Από μακριά κι αγαπημένοι
Μεσημέρι  έφτασε, ώρα για φαγητό. Από τις πλέον δημοφιλείς οικιακές συσκευές  στις  σύγχρονες κουζίνες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, που προσφέρει ευκολία και χρόνο. Συχνά μάλιστα δεν τον χρησιμοποιούμε μόνο για να ζεστάνουμε  για λίγο το φαγητό μας, αλλά για πολύ περισσότερη ώρα,  προκειμένου να ξεπαγώσουμε τρόφιμα, να ψήσουμε ή να ζεστάνουμε νερό.  Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια, στις καινούργιες κουζίνες, η θέση του  βρίσκεται περίπου στο ύψος του κεφαλιού και  συνήθως όση ώρα λειτουργεί  στεκόμαστε μπροστά του σε μικρή απόσταση. Η μέτρησή μας έδειξε 11,53  μιλιβάτ, διπλάσια του ορίου, σε μια απόσταση 20 – 30 εκατοστών. Εν  ολίγοις: αφήστε τον να δουλεύει μόνος του, όση ώρα λειτουργεί καλό είναι  να απομακρύνεστε, και εσείς και κυρίως τα μικρά παιδιά. Αυξημένη σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια είναι η ακτινοβολία που  εκπέμπει και ο συμβατικός
φούρνος όταν λειτουργεί, οπότε καλό είναι και  σε αυτή την περίπτωση να κάνετε  το ίδιο.
20.50 Ενδοεπικοινωνία Baby Phone
Χαμηλή ακτινοβολία, αλλά όχι για παιδιά
Την  πολύ χρήσιμη αυτή συσκευή οι γονείς την χρησιμοποιούν σε καθημερινή  βάση,  κυρίως το βράδυ, όταν το μωρό ή το παιδί κοιμάται. Πολλοί δε, για  να είναι σίγουροι ότι θα ακούσουν και τον παραμικρό θόρυβο που θα κάνει  το παιδί, το τοποθετούν ακόμα και μέσα στο κρεβατάκι ή την κούνια του. Η  μέτρηση δίπλα στην κεραία έδειξε 3,20 μιλιβάτ, κάτω του  ορίου, ενώ σε απόσταση 20 εκατοστών η ακτινοβολία έπεσε κάτω από το  μηδέν.Ωστόσο, τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα  ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Καλό είναι λοιπόν να το  τοποθετείτε σε μια απόσταση μεγαλύτερη του μέτρου. Αλλωστε, οι συσκευές  αυτές είναι υπερβολικά ευαίσθητες  και πιάνουν και από μεγαλύτερη  απόσταση τους ήχους.
23.05  Ασύρματο τηλέφωνο
Η ύπουλη ακτινοβολία
Στα  περισσότερα σπίτια η θέση του ασύρματου τηλεφώνου είναι στο κομοδίνο  δίπλα στο κρεβάτι, στο τραπεζάκι του  καναπέ ή στο γραφείο, σε σημεία δηλαδή στα οποία περνάμε πολλές ώρες  της ημέρας και της νύχτας μας. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε όμως με το  ασύρματο τηλέφωνο, η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, και αυτό είναι το ύπουλο σε αυτή την περίπτωση. Η μέτρηση έδειξε 31,40 μιλιβάτ, πενταπλάσια του ορίου, δίπλα στη βάση του τηλεφώνου. Οταν τοποθετήσαμε  τον  μετρητή στο μαξιλάρι, στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται το κεφάλι μας  επί τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε βράδυ, έδειξε 10,76 μιλιβάτ, νούμερο δύο  φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Σκεφτείτε  ότι μπορεί να μην αγγίζει την τιμή του κινητού κατά τη διάρκεια της  συνομιλίας, αυτό όμως εκπέμπει χωρίς καμιά διακοπή!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι καθηγητές Κώστας Μπέης, Γιώργος Κασιμάτης, Απόστολος Γεωργιάδης κλπ βγαίνουν στην κοινωνία

Καθηγητές που άφησαν το στίγμα τους στην νομική επιστήμη διαχρονικά σε ηλικίες πάνω από 75 έτη περίπου ο καθένας τους βγαίνουν μπροστά μετά τον 86ετή Μίκη Θεοδωράκη για να αφυπνίσουν το κόσμο να μην μένει θεατής στην καταστροφή της χώρας μας. Η χώρα έχει ξεπουληθεί ΗΔΗ, είπαν οι καθηγητές, πρέπει, επομένως, να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε ζοφερές μέρες. Πρόκειται για μία κίνηση πνευματικών ανθρώπων που όμοιοί τους δεν βρίσκονται πιά στα Πανεπιστήμια. Ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Κασιμάτης το έχει πει σε όλους τους τόνους ότι το Μνημόνιο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό. ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ενώ θα μπορούσαν να καθήσουν στις δάφνες τους και να δρέπουν τιμητικές διακρίσεις. Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ μπήκε κι αυτός μπροστά ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και επίπονος. ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η Ακροτελεύτια διάταξη του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ :
"Αρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε` Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Κανένα νέο μέτρο μείωσης αποδοχών δεν αντέχουν οι μισθωτοί

Ο πρωθυπουργός αύριο αναμένεται να ανακοινώσει νέο πλαίσιο μέτρων για περαιτέρω μειώσεις μισθών και αυξήσεις σε έμμεσους και άμεσους φόρους.
Θα πρέπει όλοι εκεί στην ιθαγενή κυβέρνηση να γνωρίζουν
ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ.
ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ..... ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ-ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για το τι μας περιμένει στην τσέπη μας

Κάτι η τετραήμερη απεργία των ΜΜΕ, κάτι το θέμα Ψωμιάδη, επικρατεί γενικά μια περίεργη σιγή για το τι αναμένεται από τους υπαλλήλους της εξωχώριας κυβέρνησης που ελέγχουν τα οικονομικά μας. ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;; ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ;;; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Έρχεται πραγματική Μεγάλη Εβδομάδα για όλυς μας.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η τετραήμερη απεργία των ΜΜΕ στην πιό κρίσιμη εποχή

Τα ΜΜΕ αποφάσισαν να απεργήσουν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, διαλέγοντας τις μέρες που η χώρα ελέγχεται από την τρόϊκα, στη Βουλή συζητούνται τα φρουτάκια, η κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης βράζει κλπ. Τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων κλπ εργαζομένων στα ΜΜΕ επέλεξαν τις μέρες αυτές για να κάνουν πιό αισθητή την απουσία τους και να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Με άλλα λόγια έκαναν αυτό το οποίο θα έκανε ο κάθε συνδικαλιστικός φορέας που έχει δύναμη και επιλέγει να την ασκήσει στον πιό κρίσιμο για τον "αντίπαλο" (εργοδοσία) χρόνο. Γιατί τα λέω όλα αυτά : για να σταματήσει από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου να σπιλώνεται κάθε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων με τα ίδια κριτήρια. Όταν δηλαδή, για παράδειγμα, οι πιλότοι κάνουν απεργία στις γιορτές ακούν τα εξ αμάξης από τους δημοσιογράφους. Τα ίδια "ακούνε" και άλλες επαγγελματικές τάξεις όταν επιλέγουν τον κατάλληλο γι' αυτές χρόνο να ασκήσουν το δικαίωμα της απεργίας. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ .....ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ (ΚΑΤΑ)ΚΡΙΝΟΥΝ  ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Έκπτωτος ο περιφεριεάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ;

Μετά τη νέα καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, φέρεται να κηρύσσεται έκπτωτος από το αξίωμά του. Η απόφαση ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών. Ακούγονται διάφορες ερμηνείες για το νόμο αυτό. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του υπουργού. Εκείνο που σίγουρα δεν περίμενε ο περιφερειάρχης είναι ότι στην χειρότερη  χρονική περίοδο της πολιτικής του σταδιοδρομίας θα ήταν χωρίς .... κανάλια για να βγει να ξεσπαθώσει κατά πάντων. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, αλλά η απεργία των ΜΜΕ του στέρησε το τηλεοπτικό βήμα από το οποίο μιλούσε επί παντός επιστητού. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, μεγαλύτερη και από την ποινή του Δικαστηρίου...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα κατά τον Β. Μαρκεζίνη

Διάβασα το βιβλίο του Β. Μαρκεζίνη "Μια νέα εξωτερινή πολιτική για την Ελλάδα" που αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ομολογώ πως το τέλος του βιβλίου, τα "Συμπεράσματα" ήταν και το πιό ενδιαφέρον κομμάτι του. Χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να δουν μία σύγχρονη ματιά στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Στις μέρες που ζούμε η εξωτερική πολιτική στη χώρα μας είναι υποβαθμισμένη, αν λάβουμε υπόψη και τις περικοπές που επιβλήθηκαν στις διπλωματικές αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό.  Κι όμως στην περιοχή μας γίνονται κοσμογονικές αλλαγές, αλλά εμείς είμαστε βυθισμένοι στην κατάθλιψη του αποτυχημένου μνημονίου και στην εξυπηρέτηση των ορέξεων των εξωχώριων κυβερνητών της χώρας μας. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια..... Η κατάντια δεν έχει βρει ακόμα πάτο.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δραματική μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα

Το περιβόητο ΄"λίπος"  που έλεγαν ότι είχαν οι Έλληνες λειώνει με ταχύτατους ρυθμούς. Οικονομίες μιάς ζωής "για μια δύσκολη στιγμή" εξανεμίζονται στο βωμό της αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000.000.000 ευρώ αναλήφθηκαν από τις αποταμιευτικές τους καταθέσεις στις τράπεζες το 2010. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ;;; Τους προβληματίζει καθόλου;; Αλλά για να προβληματιστείς πρέπει να διαθέτεις το κατάλληλο ανατομικό εργαλείο : μυαλό με κοινό νου, ο οποίος προ πολλού έχει απωλεσθεί από τους οικονομικούς φωστήρες που μας καταβαραθρώνουν αργά αλλά στεθερά, μέχρι να έρθει η ελεύθερη πτώση. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ;;;




Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Ελλάδα πεδίο βολής οικονομικού πολέμου

Όπως στη Λιβύη δοκιμάζονται νέα οπλικά συστήματα και οι μελλοντικοί αγοραστές τα βλέπουν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία (κυρίως αεροπλάνα), έτσι και στη χώρα μας, χώρα της ζώνης του ευρώ, διεξάγεται ένας ολοκληρωμένος οικονομικός πόλεμος, όπου οι διεθνείς παίχτες δοκιμάζουν τις αντοχές τους και τα νέα κόλπα τους προκειμένου να κερδοσκοπίσοιν οι πελάτες τους. Εξυπακούεται ότι, όπως και στη Λιβύη, δεν ενδιαφέρεται κανείς για τους σκοτωμούς των αμάχων (παράπλευρη απώλεια το έχουν πει από τότε που βομβάρδιζαν την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία), έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρφί δεν τους καίγεται για τους ιθαγενείς και πως θα επιβιώσουν οικονομικά. Τελικά το μόνο που έμεινε αλώβητο και σταθερό στον οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό των νεοελλήνων, είναι οι ανειλημμένες οικονομικές τους υποχρεώσεις (δάνεια κλπ). ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΩΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΑ;;; Θέλει νόμπελ οικονομίας να καταλάβει κανείς ότι η εξίσωση δεν βγαίνει;;

Ποιό είναι το όριο της φτώχιας για μια τετραμελή οικογένεια

Πολλές φορές ακούμε τον όρο "όριο της φτώχιας", αλλά τα κριτήρια που τον προσδιορίζουν είναι εξαιρετικά ασαφή. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε ποιό είναι το ανελαστικό κόστος μιας τετραμελούς οικογένειας όπου εργάζονται και οι δύο γονείς (ένας στον ιδιωτικό τομέα και ένας στο δημόσιο) και έχουν παιδιά στην μέση εκπαίδευση.
Εισοδήματα και των δύο γονέων μαζί 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Πάγια ανελαστικά μηνιαία έξοδα:
ΔΕΗ                                100 ευρω (αναλογικά το μήνα)
ΕΥΔΑΠ                            25 ευρώ            "
ΟΤΕ                                  60 ευρώ            "
κάρτες εισιτηρίων            90 ευρώ (δύο κάρτες απεριορίστων
                                                         διαδρομών για τους γονείς)
κοινόχρηστα                     60 ευρώ
τσιγάρα                             80 ευρώ (αν καπνίζει ένας γονέας)
κινητή τηλεφωνία         100 ευρώ (και για τα 4 μέλη της οικογένειας
                                                         με καρτοκινητή σύνδεση στη
                                                          μίνιμουμ δυνατή χρήση) 
Ενοίκιο ή δόση
στεγαστικού δανείου      600 ευρώ
βενζίνη για το ΙΧ              60 ευρώ
ελάχιστη ημερήσια
κατανάλωση   ένα καφέ,
ένα κουλούρι, μία
εφημερίδα                       120 ευρώ (κατά μέσο όρο 4 ευρώ
                                                          την ημέρα Χ 30 ημέρες για
                                                         όλη την  οικογένεια)
δαπάνη για φαγητό,
πρωί -μεσημέρι-βράδυ,
είδη καθαριότητας,
ατομικής υγιεινής κλπ)  600 ευρώ   (20 ευρώ ημερησίως
                                                         Χ 30 ημέρες) για τα 4 άτομα  

Σύνολο εξόδων 1.895 ευρώ

Αυτή η οικογένεια έχει υπόλοιπο 105 ευρώ..... από τα μηνιαία εισοδήματά της για να πληρώσει, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω :

κάποιο φροντιστήριο των παιδιών (ξένη γλώσσα, μάθημα σχολείου)
κάποιο σινεμά για ... να πει ότι διασκεδάζει και ξεσκάει λίγο
κανένα ρούχο ή παπούτσι για να ντυθούν τα μέλη της οικογένειας, ιδίως τα παιδιά που μεγαλώνουν
να επισκευάσει κάποια μικροζημιά μέσα στο σπίτι
να αντιμετωπίσει ένα ελαφρό πρόβλημα υγείας (γιατρός, φάρμακα)
να πάρει κάποιο βιβλίο για εκπαιδευτικούς λόγους ή για να γεμίζει τις ώρες στο σπίτι

ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που έχει εισόδημα 2.000 ευρώ το μήνα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ;;
ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ;;
ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ;;
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΕΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ;;

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τα ΜΜΕ μας έχουν προετοιμάσει για τα νέα οικονομικά μέτρα

Εδώ και λίγο καιρό, και παρά τις φραστικές καθησυχαστικές ανακοινώσεις της ντόπιας κυβέρνησης, τα ΜΜΕ μας έχουν προετοιμάσει για τα νέα μέτρα που ζητούν οι εξωχώριοι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας. Νέα βάρη στις πλάτες του κοσμάκη, ο οποίος περιμένει υπομονετικά (;) να ακούσει τι αφαίμαξη θα υποστεί στα πετσοκομμένα εισοδήματά του. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι, αν είναι ο υπουργός οικονομικών κάθε φορά που βλέπει έλλειμμα στο ταμείο, να διατάζει επιβολή νέων περικοπών και να επιβάλλει φόρους, τότε θα μπορούσαμε όλοι ανεξαιρέτως να κάνουμε την δουλειά του. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ;; Δυστυχώς κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι, ενεργώντας έτσι, "παράγουν εθνικό έργο" και "σώζουν" την πατρίδα.  Πόσο ηλίθιους μας θεωρούν οι ντόπιοι κυβερνήτες;;; Αλήθεια μέχρι πότε θα μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας;;

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Χρόνια Πολλά για την ημέρα της κυβέρνησης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....
ΑΞΙΟΙ!!!
KEEP WALKING.......