Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιστράτευση για κλάματα

Γελάει ο κόσμος με την πλήρη διάλυση του Κράτους. Ο πρωθυπουργός διέταξε επιστράτευση προχθές και δύο μέρες μετά τα πάντα κρέμονται από το αν θα λυθεί ή όχι η απεργία από τους φορτηγατζήδες. Ο κόσμος φυσικά κρέμεται από την σημερινή απόφαση των φορτηγατζήδων. Αν περίμεναν από την επιστράτευση της κυβέρνησης θα έχαναν τις διακοπές τους. Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε για άλλη μία φορά αδύναμος. Ακόμα και αν την επιστράτευση τη δει κανείς σαν πρόβα της κυβέρνησης για να δει πως λειτουργεί το σύστημα σε τέτοιες περιστάσεις, η πρόβα απέτυχε παταγωδώς. ΔΙΑΛΥΣΗ παντού..... Τι μας περιμένει ακόμα!!!!

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η κυβέρνηση πρέπει και να κυβερνήσει

Επιτέλους, κοντεύει χρόνος και η κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει και να κυβερνά. Έχει καταντήσει να παράγει μόνο ειδήσεις αναφορικά με τις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές που έχει συστήσει εκεί στη Βουλή. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ. κ.κ. ΜΝΗΜΟΝΙΟΙ πρέπει να κάνετε αυτό για το οποίο μετά ζήλου επιδιώξατε: να κυβερνήσετε!!! Φτάνει πιά το κρυφτούλι. Ο υπουργός Ρέππας που δεν είχε απασχολήσει το ΦΕΚ επί δέκα μήνες μέσα στο κατακαλόκαιρο τα διαλύει όλα .... για το καλό του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Άντε σοβαρευτείτε επιτέλους. Βρείτε λύσεις ή ..... παραιτηθείτε. Η ομολογία αδυναμίας είναι κι αυτό πράξη ευθύνης, από το "να παίζετε την κυβέρνηση" όπως είπε προσφυώς και ο Τζίμης Πανούσης. Και η υπομονή έχει όρια και την χρονιά που περνάει του Έλληνα η υπομονή είναι για το βιβλίο Γκίνες.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Άρχισαν τα όργανα και μέσα στο κατακαλόκαιρο

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με την "λευκή απεργία" και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων που στέγνωσαν ήδη την αγορά καυσίμων, δίνοντας την ευκαιρία σε λυκόρνια να κερδοσκοπίσουν σε βάρος των ταλαίπωρων καταναλωτών, δίνουν ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΓΕΥΣΗ του τι μας περιμένει από φθινόπωρο. Αν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων κάνουν πράξη τις απειλές τους για απεργία "μέχρι θανάτου", όπως είπε από τηλεοράσεως ο εκπρόσωπός τους, τότε οι μετακινήσεις του καλοκαιριού θα γίνουν άπιαστο όνειρο. Η κυβέρνηση θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να πάρει και κάποιες θέσεις ως ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ κι όχι ως ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗ ΤΡΟΪΚΑΣ. Τα προβλήματα ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, όπως συστηματικά κάνουν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Φαντάζεστε κατακαλόκαιρο χωρίς αυτοκίνητα!!!!  Φίδι που τους έφαγε όλους... Στον Έλληνα δεν πα να του κόψεις το μισό μισθό, δεν πα να του αυξήσεις τα πάντα.....βάρδα και μην πειράξεις "το αμάξι" και την μετακίνηση.... εκεί είσαι χαμένος από χέρι. Μα εντελώς χαμένος. Ιδίως όταν ακόμα και ο οδηγός του σαββατοκύριακου, συντηρεί όλο το χρόνο το αυτοκίνητο για τις ολιγοήμερες διακοπές του. ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ....Αν έχουν διατηρήσει κάποια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα.

Το Μοναστήρι του Πάνου Καρνέζη

Το καλοκαίρι μα δίνεται περισσότερο η δυνατότητα και ο χρόνος για την ανάγνωση βιβλίων. Σε ένα σαββατοκύριακο διάβασα το μυθιστόρημα του Πάνου Καρνεζη "το Μοναστήρι" και ομολογώ ότι πέρασα περίφημα με τη συντροφιά του.  Ξεκούραστο βιβλίο, με πλοκή φαινομενικά αργή, αλλά ενδιαφέρουσα. Οι ανομολόγητοι έρωτες και η αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να ξορκίσει τους πειρασμούς ή να τους κρύβει κάτω "από το χαλί" και να νομίζει ότι απλά δεν υπάρχουν. Εδώ οι ανομολόγητοι έρωτες αφορούν ιερωμένους της καθολικής εκκλησίας σε μια εποχή, όχι και πολύ μακριά από την τωρινή. Επίσκοπος και καλόγριες με επτασφράγιστα μυστικά που όσο και να θέλεις να τα αγνοήσεις ή να τα κρύψεις, αυτά κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια για να επαληθευτεί για πολλοστή φορά η ρήση "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". Συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο το οποίο θα σας ξεκουράσει και θα σας ταξιδέψει.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η ράστώνη του καλοκαιριού καλύπτει τα τεράστια προβλήματα

Οι παραλίες είναι "πατείς με, πατώ σε" και οι φραπέδες καταναλώνονται σε τόνους. Ο έλληνας ξεχνιέται στην παραλία. Αφήνει για κάποιες μέρες τα προβλήματά του για το επερχόμενο (και σαν μπαμπούλα) φθινόπωρο. Οι τράπεζες δεν προχωρούν σε πλειστηριασμούς για τις οφειλές. Πολύς κόσμος έχει πάψει προ πολλού να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι των τραπεζών είτε για στεγαστικά δάνεια, είτε για πληρωμές πιστωτικών καρτών. Η ασυνέπεια οφείλεται τόσο σε αδυναμία, όσο και σε αντίδραση προς το τραπεζικό σύστημα. Φυσικά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν βλέπει με καλό μάτι τις νομοθετικές παρεμβάσεις που περιορίζουν την διεκδίκηση των απαιτήσεων των τραπεζών κατά των οφειλετών τους. ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ. Τα περισσότερα νοικοκυριά ζουν σε σπίτια που κατέχουν οι τράπεζες. Οι υποχρεώσεις αναγκάζουν και τους συνεπείς προς τις οφειλές τους να γίνονται σταδιακά ασυνεπείς. Τα έξοδα του φθινοπώρου είναι και πολλά και μεγάλα (σχολεία, φροντιστήρια, καθημερινότητα, αυξήσεις των πάντων, μειώσεις των μισθών). Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Η κυβέρνηση, πέραν από τις διαρροές μέσω των ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς, ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ότι τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ. Τα ταμεία από το φθινόπωρο, λόγω των συνταξιοδοτήσεων θα βαρέσουν διάλυση. Κάθε μήνα σε διάφορα ταμεία έχουμε την αγωνία του υπουργού Λοβέρδου που βγαίνει τακτικά στα κανάλια, για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην καταβολή των συντάξεων. Η αίσθηση είναι ότι αγωνιζόμαστε μήνα με το μήνα. Κι αυτό το "καλά πάμε" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να ξεψυχήσει.... Τα λουκέτα στην αγορά είναι καθημερινά και όλο και πιό βαρύγδουπα. Έρχονται κι από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Η απειλή για νέα επώδυνα μέτρα δεν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι. Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας πιστά την προτροπή του αειμνήστου πατέρα του, για τα μπάνια του λαού, κάνει ένα διάλειμμα (είτε στο Πόρο, είτε σε ταξίδια αναά τον κόσμο) και θέλουμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, διότι το φθινόπωρο θα είναι, εκτός των άλλων, και ο μήνας εκτόξευσης σε πρωτόγνωρα ύψη και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Αναμένοντας την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την ομιλία του πρωθυπουργού, την εκταμίευση της β δόσης του δανείου από την τρόϊκα, κάντε κανένα μπάνιο και, κατά το δυνατόν, ξεχαστείτε.... Όσο μπορείτε. Που ξέρετε του χρόνου μπορεί να φορολογηθεί και η χρήση της παραλίας....

Η δικαιοσύνη στο ύψος της

Η έννοια της δικαιοσύνης για την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία (αλλά και αντιπολίτευση) είναι σαν το εκκρεμές. Ανάλογα με το ευκαιριακό πολιτικάντικο συμφέρον του κάθε πολιτικού κόμματος κρίνονται και οι ενέργειες των δικαστικών λειτουργών. Με την ανακοίνωση των 400.000 ευρώ εγγυήσεως από την ανακρίτρια στον Γιάννη Αγγέλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς, σχολίασε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει να αφήνεται ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της κλπ κλπ. Επειδή τυγχάνει να έχουμε μνήμη όλο και περισσότεροι πλέον πολίτες σε τούτο τον τόπο, θα θυμόμαστε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης σε μη αρεστή σε αυτόν απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τον ανακριτή Ζαγοριανό. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;;; Δεν εκπλήσσει κανέναν φυσικά η διγλωσσία των πολιτικών οι οποίοι εκτιμούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ για το οποίο δεν διστάζουν, με την πρώτη ευκαιρία, να ρίχνουν μύδρους στο θεσμό της δικαιοσύνης αν κάποιες αποφάσεις της δεν εξυπηρετούν ή δεν είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ας κλείσουν τα αυτιά τους κι ας κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ.

Ώρα 11.30 στην έρημη οδό Ακαδημίας

Χθες βρέθηκα ώρα 11-12 στο κέντρο της Άθήνας και τρόμαξα. ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. Στην οδό Ακαδημίας δεν υπήρχε ούτε ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Τα φανάρια άναβαν πράσινο και κόκκινο χωρίς να διέρχεται ούτε ΤΑΞΙ, αλλά ούτε και πεζοί. Έκανα και μία βόλτα στην Πανεπιστημίου και Σταδίου. ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΗΜΙΑ. Στο Ζόναρς μόνο ένας καθόταν έξω στον πεζόδρομο στη Βουκουρεστίου. Η στοά Σπυρομήλιου άδεια. Δυο - τρία αυτοκίνητα διέρχονταν την Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.  ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;;; Ότι έφυγαν όλοι οι κάτοικοι για τις παραλίες;; Μάλλον τραβηγμένο μου φαίνεται. Ότι η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να χτυπάει ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;;; Φοβάμαι το φθινόπωρο. Ειλικρινά το φοβάμαι.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Νέα κινητικότητα για τον Βοτανικό

Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει πάρει ζεστά το θέμα του γηπέδου και της απεμπλοκής των έργων με διττό στόχο, αφενός μεν, αναβιώνει το όραμα των οπαδών του συλλόγου για την απόκτηση επιτέλους ενός σύγχρονου γηπέδου και, αφετέρου, ανεβαίνει στις εκτιμήσεις των οπαδών όπου δεν καταγράφει και τις καλύτερες επιδόσεις... Οι σχέσεις με την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων είναι πολύ καλή, άρα σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις επί του θέματος.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

Άγρια δολοφονία του μαχητικού δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια εκ των πρωτεργατών του blog troktiko. Συμβόλαιο θανάτου;; Εκδίκηση ;; Το χτύπημα, όπως φαίνετια με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι μαφιόζικο και καλά οργανωμένο. Ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος, κατά καιρούς, είχε σφοδρές αντιπαραθέσεις και με συναδέρφους του και γενικά ήταν λάτρης της μαχητικής και ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία φαίνεται να είχε ενοχλήσει και πολύ κόσμο. Τα ΜΜΕ που ανακοίνωσαν την είδηση φαίνονται αμήχανα. Ας ελπίσουμε ότι οι έρευνες θα ξετυλίξουν το κουβάρι και θα αποκαλύψουν τους ενόχους. Θυμίζω ότι στην Κύπρο σε χρόνο ρεκόρ, όχι μόνο βρήκαν τους δολοφόνους του καναλάρχη Άντη Χατζηκωστή, αλλά του οδήγησαν και σε δίκη. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...Συλλυπητήρια στην οικογένειά του αδικοχαμένου.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Όσο έκπληξη νιώσαμε στο άκουσμα του ονόματος του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την προεδρία του Παναθηναϊκού, άλλη τόση (και μεγαλύτερη) είναι η απορία μας για την αποδοχή της πρότασης από τον τέως πρόεδρο του Συνασπισμού. Θα δούμε.... Τι να πούμε τώρα;;

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η κόντρα Κυβέρνησης Δικαστών καλά κρατεί

Ζούμε αυτές τις μέρες άλλη μία φάση της βαθειάς κόντρας μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας (ειδικότερα της σημερινής κυβέρνησης) και δικαστικής εξουσίας. Παρά τις, για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, παραστάσεως της ηγεσίας της Δικαιοσύνης σε μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τις παχιές και ανέξοδες κουβέντες που ανταλλάχθηκαν, η κυβέρνηση δεν βλέπει -για τους δικούς της λόγους- με καλό μάτι την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και δεν την αντιμετωπίζει ως ισότιμη εξουσία όπως επιτάσει το Σύνταγμα. Το νέο επεισόδιο της κόντρας είναι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, μέσα στους οποίους η κυβέρνηση συμπεριέλαβε και τους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ εξαίρεσε τις άλλες δύο εξουσίες του κράτους, την νομοθετική και την εκτελεστική, παρά τα αντιθέτως στην αρχή προαναγγελθέντα ότι θα απογραφούν όλοι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο ωρομίσθιο δημόσιο υπάλληλο. Οι δικαστές αντέδρασαν και τελικά βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση για να απογραφούν. Η κυβέρνηση σκόπιμα κράτησε το θέμα θέλοντας ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ τους δικαστές, διότι γνωρίζει ότι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με όλα της τα προβλήματα, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.  Προσοχή λοιπόν σε ό,τι σας σερβίρουν (γενικώς ισχύει αυτό) και ιδιαίτερα όταν εκθέτουν την δικαιοσύνη. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ....

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο Σπανούλης αποφάσισε

Έληξε χθες κι ένα σήριαλ του καλοκαιριού που είναι αποτέλεσμα και της νέας φορολογίας των συμβολαίων των επαγγελματιών αθλητών. Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε στον ΟΣΦΠ που του έκανε καλύτερη προσφορά οικονομική.  Τελικά ισχύει το : "για την δοξα πολλοί αδιαφόρησαν το χρήμα ΟΥΔΕΙΣ!!!" μην ακούτε άλλες εκδοχές του αποφθέγματος....

Η Ισπανία πήρε το παγκόσμιο κύπελλο

Η Ισπανία δίκαια κατέκτησε μετά το ευρωπαϊκό κύπελλο και το παγκόσμιο κύπελλο και επιβεβαίωσε ότι είναι αυτή την τριετία η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ο τελικός του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δεν ήταν και το καλύτερο παιχνίδι ενός παγκοσμίου κυπέλλου του οποίου τα καλά παιχνίδια ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Το άγχος ήταν πασιφανές και από τις δύο ομάδες. Περισσότερο θα μείνει στην ιστορία σαν ο τελικός που τα πόκεμον-θαυματουργά βραχύσωμα ανθρωπάκια της Μπαρτσελόνα πήραν στις πλάτες τους την Ισπανία και την ανέβασαν στην κορυφή του κόσμου. Η Ολλανδία θα μείνει στην ιστορία σαν η μεγάλη χαμένη αφού για τρίτη φορά φτάνει μέχρι την πηγή και νερό δεν πίνει. Η τέχνη, η μαεστρία και η ομαδικότητα νίκησαν τη δύναμη και τις ατομικές εξάρσεις. Άξια νικήτρια η Ισπανία, λοιπόν και το ραντεβού ανανεώνεται σε τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία. Υπομονή μέχρι τότε.  

Όλα τα είχαμε .... οι εκλογές μας έλειπαν

Η πολιτική είναι τέχνη, επάγγελμα και για το λόγο αυτό μας κυβερνούν επί δεκαετίες τα ίδια πρόσωπα και, αρκετές φορές, οι γόνοι ιδίων οικογενειών. Είναι σαν την τέχνη που πάει από γονέα σε παιδί, όπως όλα τα επαγγέλματα.  Έτσι εκεί που όλα είναι χύμα πάνω στο πολιτικό τραπέζι, με την αγορά να είναι "νεκρή φύση", τους εργαζόμενους να βλέπουν κατακτήσεις δεκαετιών να χάνονται, τους συνταξούχους που βλέπουν να κόβονται οι συντάξεις τους, πετάει κάποιος μια κουβέντα για εκλογές, άλλος για τους διορισμούς στην ΑΓΡΟΓΗ, για ο,τιδήποτε θέλει τέλος πάντων και ΑΛΛΑΖΕΙ τη συζήτηση. Μετά ακολουθούν συζητήσεις για την παρόλα του κάθε υπουργού και γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων.... Ο κόσμος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σαν χαμένος... Οι εκλογές θα μας σώσουν ΑΠΟ ΤΙ;;; ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;;; Αυτή η μετακύλιση ευθύνης από τα ίδια πρόσωπα σε τακτά χρονικά διαστήματα, τους μόνους που διευκολύνει είναι τους πολιτικούς που προσθέτουν ένα ακόμα επιχείρημα ότι φταίει ο προηγούμενος και συνεχίζουν ανενόχλητοι (με περίοδο χάριτος) οι καινούργιοι να πειραματίζονται στις πλάτες μας "για να μας σώσουν" από τον θάνατο στον οποίο μας έχουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ. Ως πότε θα συνεχιστεί το ίδιο κόλπο;;;

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Το νέο ασφαλιστικό πέρασε από τη Βουλή

Όταν τα ΜΜΕ μιλούσαν για δήθεν "αντάρτες" από το ΠΑΣΟΚ και ξόδευαν πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο πρώτης γραμμής για να μας "ενημερώσουν" ότι κάποιοι θα "καταψηφίσουν" το  ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ΗΞΕΡΑΝ ότι λένε μπούρδες και έπαιζαν το παιχνίδι της κυβέρνησης, η οποία μετέφερε τεχνηεντως την ατζέντα από την ουσία του νομοσχεδίου στους γιαλαντζή αντάρτες.... Άνθρακες ο "θησαυρός"!!! Όλοι οι αντάρτες έβαλαν τις ουρές στα σκέλια. Σε λίγες μέρες νέες διατάξεις θα ορίζουν τη ζωή μας. Ό,τι και να είχατε προγραμματίσει ξεχάστε το.... Ας όψεται η "βίαιη προσαρμογή", όπως είπε και ο υπουργός Λοβέρδος. Α μην ξεχάσω και το ανέκδοτο : υποσχέθηκε ο υπουργός ότι, όταν η οικονομία το επιτρέψει θα δώσει πίσω μέρος των χαμένων..... Είναι ο ίδιος υπουργός των τριών "ΔΕΝ", επομένως ξέρετε πόσο δεσμευτική είναι η υπόσχεσή του...... Καλή συνέχεια συνέλληνες... Έχουμε και συνέχεια με τα εργατικά....

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ο κόσμος χάνεται και τα ΜΜΕ συζητάνε για την ΑΓΡΟΓΗ και τα ρουσφέτια

Μια κουβέντα του πολύπειρου αντιπρόεδρου Πάγκαλου το σαββατοκύριακο στο MEGA άλλαξε την ατζέντα των δελτίων ειδήσεων των ΜΜΕ. Εκεί που έπρεπε να συζητούν για το ασφαλιστικό και για τις επώδυνες και άδικες αλλαγές που θεσπίζονται και τροποποιούν ζωές και οικογενειακούς προγραμματισμούς, συζητούν για τό πόσα ροσυφέτια ημετέρων έκανε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ !!!! ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ;; Απλά τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά φλέγοντα ζητήματα που συζητάει ΤΩΡΑ η Βουλή και αλλάζουν το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ μας. Άξιος ο μισθός σας κκ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.... Όλο και κάποια ευνοϊκή ρύθμιση, φορολογική ή ασφαλιστική αμνηστία θα "τρέχει" για τα μαγαζιά σας..... Συνεχίστε δεν μας κάνει καμμία εντύπωση πιά ο ρόλος σας....

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Χώρα υπό κατάληψη

Μετά την υπογραφή του μνημονίου από την "σοσιαλιστική" κυβέρνηση της Ελλάδας, το Σύνταγμα εφαρμόζεται μόνο όπου δεν έρχεται σε σύγκρουση με το μνημόνιο.... αυτά είπε ο κ. Στρος Καν σε απλά ελληνικά. Και το ερώτημα παραμένει ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;; Ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος είπε σε συνέντευξή του στο Mega, αν δεν πάρουμε τη δόση του Αυγούστου το δημόσιο θα κηρύξει στάση πληρωμών (!!!!)..... ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ......... Ισχυρίστηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει.... Τα γέλια επίσης δικά σας....

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σικέ αγωνία για δήθεν αντάρτες στο ΠΑΣΟΚ

Τα ΜΜΕ έχουν πρώτο θέμα τους πιθανούς "αντάρτες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσαν να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αλλάζει τα πάντα, σε βάρος όλων των εργαζομένων. Η αγωνία για τους "αντάρτες" είναι σικέ. Τα πάντα θα ψηφιστούν για να πάνε οι βουλευτές τις διακοπές τους. Τρόπος του λέγειν βέβαια οι διακοπές για τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να κρύβονται στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα τους περιμένουν οι ψηφοφόροι τους για να τους ρωτήσουν ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ. Το μήνυμα πάντως έχει δοθεί: όποιος δεν στηρίξει το ασφαλιστικό τονν τρώει ο "λύκος". Άρα η κομματική πειθαρχία είναι δεδομένη. Συνεπώς οι αλλαγές από τη Βουλή θα περάσουν. ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Ίδωμεν....

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μια φωνή από τα σπλάχνα της Δικαιοσύνης κάνει απολογισμό

Από τον απερχόμενο λόγω συνταξιοδότησης τέως γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιο Σχοινιωτάκη, αντιγράφω (από την Zougla.gr) από την επιστολή της αποχώρησής του μία περικοπή που φωτογραφίζει ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, απόλυτα ΕΥΣΤΟΧΑ όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στις παρυφές αυτής. Πρόκειται για μία φωνή εκ των έσω και πρέπει να τύχει ιδιαιτέρας προσοχής:
«Πόσο υποκριτές και λαομπέκτες είναι όντως οι πλείστοι των εκάστοτε πολιτικών!!! που ενώ είχαν και έχουν κατ’ επανάληψη την ευκαιρία να εκλέγουν με αξιοκρατικό και ακομμάτιστο τρόπο την ηγεσία της δικαιοσύνης, τροποποιούντες το Σύνταγμα αναλόγως, ώστε ν’ αναδεικνύεται με αξιοκρατικά και όχι καθαρά κομματικά κριτήρια εμπαίζουν συνεχώς τον ελληνικό λαό και τους διακονούντας τη Θέμιδα υποσχόμενοι τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Συντάγματος, που όμως ποτέ δεν πραγματοποίησαν, παρά την ευκολία της ενδεικνυόμενης λύσης».
Πρότεινε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κυβέρνησης ως αξιοκρατική λύση ανάδειξης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ένα ανεξάρτητο εκλεκτορικό σώμα συντιθέμενο από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων κατά πλειοψηφία (Σ.τ.Ε, Α.Π και Ε.Σ) τρεις από κάθε Ανώτατο Δικαστήριο, ήτοι εννέα δικαστικούς λειτουργούς, τέσσερις βουλευτές, δύο δικηγόρους και δύο τακτικούς καθηγητές ΑΕΙ με δεκαετή τουλάχιστον υπηρεσία, ούτως ώστε η πλειοψηφία του ν’ ανήκει στους δικαστικούς λειτουργούς.
Και συνέχισε: «Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ουδέν έπραξαν ή μάλλον διέπραξαν την κοροϊδία και τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό του λαού. Τούτο δε, ως γνωστόν, γιατί επιδίωκαν πάντοτε και επιδιώκουν δια των κομματικώς αναδεικνυομένων ηγετών της Δικαιοσύνης, να επηρεάζουν τις προαγωγές στους χαμηλότερους και ανώτερους βαθμούς, ανάλογα με τα κομματικά τους συμφέρονται και σε συνδυασμό με τη δικαιοδοτική συμπεριφορά των κρινόντων της πολιτικής υφής και σπουδαιότητας υποθέσεις που άγονται στη δικαιοσύνη μείζονος πολιτικής (κομματικής) σημασίας.»
Για τους συγκεκριμένους δικαστικούς, λέει:
«…δεν θα εξαρτάται η εκάστοτε προαγωγή τους από το πόσο κοντά ευρίσκονται στο «κόμμα» που κυβερνά ή στον υπουργό Δικαιοσύνης ή στο οποιοδήποτε κομματικό μεγαλοστέλεχος και στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων, αναδεικνυόμενοι δε στη συνέχεια Πρόεδροι δικαστικών συνδικαλιστικών οργάνων και αποχωρούντες από το δικαστικό σώμα, οι περισσότεροι εξ αυτών, εκλιπαρούν για το διορισμό τους ή έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων 100% κομματικά πόστα πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι. Αν αυτό δεν συνιστά υποταγή τυφλή στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, τότε ας κρίνει ο Έλληνας πολίτης πώς πρέπει να χαρακτηρίζεται αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά… Συνεπώς για την αξιοπρέπεια, το κύρος και την αίγλη της Δικαιοσύνης και των διακονούντων τη Θέμιδα, δεν ευθύνονται μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι μετ’ αυτών στενά διαπλεκόμενοι και εντεύθεν ωφελούμενοι ποικιλοτρόπως, σε βάρος των άριστων συναδέλφων τους άνω sui generis δικαστικοί λειτουργοί. Οι επιθυμούντες μετά τη συνταξιοδότησή τους να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα τους, που τους εξασφάλισε αξιοπρεπή σύνταξη, θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ευγνωμόνως και χωρίς οποιαδήποτε απολαβή, αφού η λαμβανομένη σύνταξή του, είναι λίαν ικανοποιητική και δεν χρειάζεται συμπληρωματική απολαβή, ενόψει μάλιστα της δεινώς ταλαιπωρούμενης οικονομικά κοινωνίας μας».
Τα σχόλια δικά σας.......
Ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον κείμενο της επιστολής αποχώρησης του δικαστικού λειτουργού μπορείτε να το διαβάσετε στις ακόλουθες διευθύνσεις. Μιλάει για την πολιτική για τον πρώην και νυν πρωθυπουργός για την Μέρκελ κλπ  (πάντα από το Zougla.gr)
http://www.zougla.gr/Uploads/thomas/sxoinio01.pdf
http://www.zougla.gr/Uploads/thomas/sxoinio02.pdf

Νέα ματαίωση της γενικής συνέλευσης των δικηγόρων της Αθήνας

Σιγά μην τα βάψει μαύρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που δεν πραγματοποιήθηκε η (δεύτερη) γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας. Υπήρχε ο κίνδυνος η συνέλευση  να πάρει τίποτα τρελλές αποφάσεις και άντε μετά να τους ξαναμαζέψεις για να τις πάρεις πίσω τις αποφάσεις. Έτσι αναβλήθηκε και πάλι προγραμματισμένη γενική συνέλευση στο Σπόρτινγκ, λόγω έλλειψης απαρτίας..... Σε μιά εποχή που το δικηγορικό επάγγελμα από όσα διαβάζουμε στον τύπο κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ να συρρικνωθεί. Σημεία των καιρών.... Αδιαφορία; Αηδία; Ποιός ξέρει;;;

Και οι δημόσιες συγκοινωνίες στο σφυρί;

Μετά το μήνυμα με πολλούς παοδέκτες με την καθυστερημένη εκταμίσευση των μισθών των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, αμφιβάλλει κανείς ότι η ΕΘΕΛ οδεύει προς ιδιωτικοποίηση;; Τα ΜΜΕ έπαιξαν το θέμα σε συνδυασμό με το πόσο χρεωμένη είναι η επιχείρηση και ότι δεν μπορεί να την συντηρεί το κρατικός προϋπολογισμός, άρα.....; Άρα θα πρέπει να πουληθεί αργά ή γρήγορα για να φύγει από το κράτος. Ποιός νοιάζεται για τη φτωχολογιά που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία και τα τρόλλευ. Ας πάνε με τα πόδια.... ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που έχει την υπογραφή του λαοπρόβλητου και εξουσιοδοτημένου "σωτήρα" με την ψήφο του ελληνικού λαού,  υπουργού Παπακωνσταντίνου προβλέπει τα πάντα. Αλίμονο σε κείνους που ελπίζουν ακόμα....

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Τελείωσε και ο Λάκης Λαζόπουλος για φέτος

Τελείωσε και η εκπομπή Αλ Τσαντίρι που αποτελούσε όαση στα τηλεσκουπίδια των καναλιών. Ήταν και η μόνη αντιπολιτευτική φωνή που έπιανε τον παλμό του ταλαίπωρου πολίτη. Τώρα τι περιμένουμε να ακούσουμε;; την αντιπολίτευση του Σαμαρά και των λοιπών που ακόμα ψάχνουν το στίγμα τους κια τα βήματά τους (κ. Κουβέλη σας θεωρούσα εξαίρεση αλλά κι εσείς θέλετε την καρέκλα και το αξίωμα....Καλή επιτυχία σας εύχομαι αλλά .... δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος). Ο κόσμος βράζει και δεν είναι από τη ζέστη του καλοκαιριού. Τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του πολίτη είναι καθημερινά. Από τα κανάλια η κρατική τρομοκρατία επαναλαμβάνει βαρετά : ή μνημόνιο ή χανόμαστε. Ο κόσμος δεν βλέπει ΚΑΝΕΝΑ φως στην πορεία του. Οι κινέζικες συνθήκες απασχόλησης επιβάλλονται συστηματικά. Ο πλούτος της χώρας θα παραδοθεί στους πρόθυμους επενδυτές οι οποίοι θα εμφανιστούν όταν οι ιθαγενείς έχουν γίνει εξαθλιωμένοι παρίες. ΤΟΤΕ θα έρθει η σωτηρία. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ..... Ο εξαθλιωμένος και καταχρεωμένος κοσμάκης θα σκύψει (;) το κεφάλι και θα δουλεύει με τις μισές αποδοχές του.... για να μην χάσει τη δουλειά του. Τα φτηνά εργατικά χέρια θα προσελκύσουν επενδύσεις. Σκοπός της παρούσας "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης ήταν να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Να βλέπει ο ένας με μισό μάτι τον διπλανό του που έπαιρνε ένα επίδομα παραπάνω. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Με χωρισμένους και αλληλοϋποβλεπόμενους του εργαζόμενους κατάφερε να τους φέρει σε εργατικές συνθήκες 19ου και αρχές 20ού αιώνα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. Μην το ξεχνάτε αυτό.....

Το μήνυμα από την καθυστέρηση μισθοδοσίας των εργαζομένων στα λεωφορεία

Λίγες μέρες πριν συζητήσει η Βουλή το Ασφαλιστικό και αναγκαστούν οι  "σοσιαλιστές" βουλευτές της πλειοψηφίας να "καταπιούν τη φωνή της συνείδησής τους" (υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να θεωρηθεί και αστειότητα, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να γελάσει κανείς), εμφανίζεται μία καθυστέρηση στην εκταμίευση των κονδυλίων για την μισθοδοσία των εργαζομένων στα λεωφορεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προβούν σε επίσχεση εργασίας. ΤΥΧΑΙΟ;;; Δεν νομίζω!!! Το μήνυμα εστάλλη στους δήθεν διαφωνούντες απο δω κι απο κει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας θα κάνουν το "χρέος τους"  και θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων !!!! και θα συναινέσουν στην εξόντωσή μας. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν..... Θα ακολουθήσουν και άλλα μηνύματα για να δείξουν πόσο χάλια είμαστε και πόσο ανάγκη έχουμε την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να μας σώσει...... Θα δείτε σύντομα.... Ήταν να μην γίνει η αρχή....