Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο ανίκητος : η νέα ταινία του Κλιντ Ήστγουντ

Με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο Νέλσονα Μαντέλα και το κύπελλο ράγκμπυ που έγινε το 1995 στη Νότια Αφρική εκτυλίσσεται η νέα ταινία του Κλιντ Ήστγουντ. Δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές του μεγάλου σκηνοθέτη. ΠΟΛΥ ράγκμπυ....πάρα πολύ για ένα θέμα όπως η συμφιλίωση λευκών και μαύρων στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του προέδρου Μαντέλα. Το θέμα είναι καλό και ίσως ήθελε λίγο περισσότερο εμβάθυνση στο φυλετικό θέμα στη χώρα αυτή. Οι διάλογοι είναι λιτοί και οι απολύτως απαραίτητοι, δωρικοί. χωρίς μεγαλοστομίες και αυτό είναι δυνατό σημείο της ταινίας. Εξαιρετικός ο Μόργκαν Φρήμαν, αλλά και ο Ματ Ντέϊμον ως αρχηγός της ομάδας ράγκμπυ. Ο Ήστγουντ δικαιούται να κάνει όποια ταινία θέλει. Έχει αποδείξει ότι είναι πολύ μεγάλος σκηνοθέτης και μας έχει χαρίσει εξαιρετικές στιγμές στο παρελθόν. Στην παρούσα ταινία σκηνοθέτησε με την καρδιά και το συναίσθημα. Χαλάλι του..... Μόνο και μόνο για τους συντελεστές της ταινίας πρέπει να τη δούμε. Ως φόρο τιμής....

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η Siemens επιβάλλει πειθαρχία

Όσο θα εξετάζει τα θέματα του σκανδάλου Siemens η Βουλή ο Σαμαράς θα είναι ήσυχος για να ασχοληθεί με την οργάνωση του κόμματος της ΝΔ. Η Ντόρα θα πρέπει να είναι προσεκτική, διότι μπορεί να ακουστεί και το όνομά της εκεί στην Επιτροπή, όπως είχε γίνει στις εφημερίδες όταν το σκάνδαλο ήταν στο φόρτε του. Συνεπώς η συζήτηση αυτή στη Βουλή θα έχει πολύ παρασκήνιο. Εξάλλου η υπόθεση αυτή αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στα δικαστικά χρονικά να είναι ελεύθερος ο βασικός κατηγορούμενος και να διώκεται πειθαρχικά και ποινικά ο ανακριτής της υπόθεσης...... (ο οποίος βέβαια είχε πολύ καλούς μάρτυρες υπεράσπισης και θα την βγάλει, μάλλον, καθαρή). Έ ρε τι γίνεται στο Ελλαδιστάν!!!!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν πάλι απολαυστικός

Μέσα στη γενική μαυρίλα και την καταχνιά των τελευταίων μηνών ήρθε σαν όαση η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου για να μας κάνει να γελάσουμε με τα χάλια μας. Ήταν ένα γέλιο εκτόνωσης από τη συμπίεση που νιώθουμε όλοι από τις δυσκολίες που περνάμε σαν χώρα και ο καθένας ατομικά. Κάποια πράγματα ειπώθηκαν όπως έπρεπε : οι 100 μέρες ήταν μία ακόμα σαχλαμάρα των πολιτικών που ΠΡΙΝ υπόσχονται ότι ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, αλλά στη συνέχεια αποδεικνύονται ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ. Αυτό είναι ΚΑΝΟΝΑΣ διαρκείας στην ελληνική πολιτική σκηνή και δεν μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να είναι εξαίρεση. Ένας καλλιτέχνης, που παρά τις υπερβολές του μερικές φορές -απόλυτα συμβατές με τη σάτιρα- αποτελεί τη ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ που σε χαλαρώνει, ακόμα και όταν σου περιγράφει, με το δικό του τρόπο, τη ζοφερή πραγματικότητα. Αφήνει και την ελπίδα να κάνει αμυδρά την εμφάνισή της. Διότι, ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.... Άντε ρε Λάκη τον άλλο μήνα πάλι.... Μέχρι τότε...ας τρέξουμε να "εκμεταλλευτούμε" το "καλό" κλίμα των τοκογλύφων για να δανειστούμε κάμποσα δις ευρώ για να βγάλουμε το πρώτο εξάμηνο του 2010 και βλέπουμε.....

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δανείζομαι ... άρα υπάρχω

Νέα μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης (όπως και κάθε προηγούμενης).
Κατάφερε να δανειστεί με τοκογλυφικούς όρους από τις παγκόσμιες αγορές.
Ρίγη εθνικής υπερηφάνιας κατακλύζουν τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Τα χαμόγελα περισσεύουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (της όποιας κυβέρνησης, του χθες του σήμερα και του αύριο).
Η χώρα σώζεται χάριν των δανειστών-τοκογλύφων της.
Η υποψηφιότητα για το Νόμπελ Οικονομίας θεωρείται δεδομένη, αν όχι και η κατάκτησή του (κάποιοι εκεί στη σουηδική ακαδημία σκέφτονται πλέον σοβαρά να μας δίνουν κάθε χρόνο το Νόμπελ Οικονομικών).
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει κουφάλες τοκογλύφοι.....

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα μπλόκα των αγροτών

Οι αγρότες για άλλη μια φορά είναι στους δρόμους. Ζητούν την ικανοποίηση θεμάτων που τους απασχολούν χρόνια και που η σημερινή κυβέρνηση τους υποσχέθηκε προεκλογικά. Είδαμε στην τηλεόραση τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χατζηγάκη να είναι ανεβασμένος πάνω σε τρακτέρ !!! Έτσι συμβαίνει πάντα με την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν γίνει κυβέρνηση ζητάει να ανοίξουν οι δρόμοι, ενώ στην αντιπολίτευση είναι χέρι-χέρι με τους αγρότες στα μπλόκα. Φυσικά οι μόνοι χαμένοι είναι διαχρονικά οι αγρότες. Φτάσαμε στο σημείο στις τωρινές κινητοποιήσεις να παρεμβαίνει και να συζητάει με τους έλληνες αγρότες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός (!!!). Τι άλλο θα δούμε ακόμα;;; Το ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί. Η κυβέρνηση στριμωγμένη άσχημα από την ΕΕ και τις υποσχέσεις της προεκλογικά, προσπαθεί να ισορροπήσει, όσο αυτό είναι εφικτό. Ο τσαμπουκάς της σιδηράς υπουργού Μπατζελή δεν είναι στα πάνω της τελευταία. Τα προβλήματα, λέει, ότι τα γνωρίζει, ή τουλάχιστον οφείλει να τα γνωρίζει. Ας γίνουν κάποιες προσεγγίσεις με χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν για να εκτονωθεί η κρίση. Το βέβαιο είναι πως και τα δύο μέρη πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, με την προϋπόθεση ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις, αυτή τη φορά, δεν θα είναι σαν αυτές που δίνει ανέξοδα ένα κόμμα αντιπολίτευσης. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ.

Το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Όσοι παρατήρησαν χθες το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης είδαν ότι είχε κάποιο μικρό ελάττωμα. Αλλιώς δεν εξηγείται η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ ύστερα από πάρα πολλά χρόνια......

Οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής

Μέσα στο κλίμα των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση οι βουλευτές θα δώσουν κι αυτοί το καλό παράδειγμα με μία μικρή μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης (κάτι είχε ακουστεί για 300 ευρώ μηνιαίως, αλλά δεν είμαι βέβαιος). Από σήμερα στη Βουλή μπαίνουν οι συζητήσεις των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Σήμερα για το Βατοπέδι, μεθαύριο για τη Siemens και έπεται συνέχεια. Η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως είπε ο πρόεδρος Σαμαράς. Η συζήτηση που θα γίνει θα έχει καθαρά ιστορικό χαρακτήρα, αφού οι όποιες ποινικές ευθύνες των όποιων εμπλεκομένων έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. Συνεπώς θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να ασχολείται η Βουλή με τέτοια ζητήματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη κατά κόρο και έχει σχηματίσει την άποψή της. ΠΛΗΝ, ΟΜΩΣ, υπάρχει και άλλη μία παράμετρος που καθιστά "χρήσιμη" την συζήτηση των ζητημάτων αυτών. Οι βουλευτές πληρώνονται εξτρα για τις συμμετοχές τους στις κάθε είδους επιτροπές του κοινοβουλίου. Συνεπώς όταν ένας βουλευτής μετέχει και σε Επιτροπές αυξάνει τις αποδοχές του. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει κάπου πέντε, αν δεν κάνω λάθος, διαφορετικές συστάσεις εξεταστικών επιτροπών στις οποίες φυσικά συμφωνεί και η ΝΔ. Έτσι η μείωση των αποδοχών των βουλευτών μας, μάλλον είναι φαινομενική, αφού με τις συμμετοχές τους στις εξεταστικές επιτροπές θα ρεφάρουν, αν όχι θα αυξήσουν τις αποδοχές τους. Κάποιοι, κακοπροαίρετοι, ασφαλώς, λένε ότι γίνεται γι' αυτό ο "βομβαρδισμός" της Βουλής με εξεταστικές επιτροπές χωρίς νόημα;;; Λέτε; Δεν το πιστεύω. Όλα γίνονται για να ενημερωθούμε ποιοί κλέψανε το δημόσιο χρήμα ή ποιοί είναι λαδιάρηδες. Για την ενημερωσή μας (κατόπιν, πάντα εορτής) ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!! Πάνω απ' όλα η ενημέρωση του κυρίαρχου λαού.

Η πιό κρύα βδομάδα μόλις ξεκίνησε

Σήμερα το κρύο στην Αθήνα είναι πιό πολύ από κάθε άλλη μέρα του χειμώνα. Μπορεί ο χειμώνας να ξεκινάει τώρα. Τα χιόνια έφτασαν και στην Αττική. Ντυθείτε και απολαύστε τα, όσοι μπορείτε. Καλή βδομάδα και μην ξεχνάτε.... άρχισε το τριώδιο και οι μασκαράδες θα κάνουν την εμφάνισή τους όπου νάναι (όσοι κρύβονται ακόμη δηλαδή)....

Χαμογελάστε.... δεν βλάπτει

Μου το έστειλαν και το δημοσιεύω για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.....
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ = Ένα κοτόπουλο διασχίζει το δρόμο.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ = Γιατί δέσχισε τον δρόμο?
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΩΝ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως τον διέσχισε
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα μέσα - όποια κι αν είναι αυτά..
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα στο πέρασμα των αιώνων επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους.
ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΙΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι καταπιεσμένη.
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.
Mr. SPOCK: To go where no other chicken has been before.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : Εμείς με σεμνότητα και ταπεινότητα εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις σε όλα τα κοτόπουλα της Ελλάδος να διασχίζουν ανεμπόδιστα τους δρόμους, χωρίς παρέμβαση νταβατζήδων.
ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο Chicken Office 2009 που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει και άλλα ενδιαφέροντα.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: Αξιοσέβαστο κοτόπουλο, χαίρομαι που η ελληνική σου παιδεία σού επιτρέπει να περνάς το δρόμο με το ήθος και το κάλλος των αρχαίων μας προγόνων.... ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μόνο εγώ, εδώ στο Τηλεάστυ, τόλμησα να πω και να αποκαλύψω ότι το κοτόπουλο προήλθε από ισραηλίτικο αβγό...
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Ω υπερφίαλη όρνις, ω πουλοκλαίουσα, περιπεσούσα στις υποανθρωπιστικοαναλυτικάς σου διακυμάνσεις, πώς θα διασχίσεις τον σπαρμένο με οιοφαινάκες υποσχέσεις δρόμο, ώ κνώδαλο;
ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΣ: Εμείς έχουμε αγελάδες που κάνουν το ίδιο.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Α.Σ.Α.: Στείλαμε πρώτα το κοτόπουλο για να μελετήσουμε τις συνθήκες διάβασης, πριν στείλουμε κάποιον άνθρωπο.
ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: Πιάσ'το γρήγορα πριν περάσει απέναντι.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο πιό σοβαρός Παναθηναϊκός

Ο πιό σοβαρός Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από το Κλεάνθης Βικελίδης και θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το ματς. Στο παιχνίδι δεν έγιναν τα συνήθη λάθη της άμυνας ενώ υπήρξε πολύ καλή κυκλοφορία σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια της ομάδας. Η ομάδα έτρεξε πολύ και είχε ανάπτυξη σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Η τελική προσπάθεια και ο εξαιρετικός Σηφάκης έσωσαν τον Άρη. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, παρά την ήττα του Ολυμπιακού. Τώρα στη δεύτερη θέση είναι δύο ομάδες και θέλουν την ίδια προσοχή. Συγχαρητήρια στην ομάδα η οποία δείχνει χαρακτήρα και έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

Σέρλοκ Χόλμς

Από τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόϊλ το μόνο που έχει αυτή η ταινάι είναι τα ονόματα των ηρώων Σέρλοκ Χόλμσ και Γουώτσον, καθώς και την ιδιοφυία του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. Η ταινία είναι μία μυθοπλασία με θέμα της μόδας (μυστηριακό, τεκτονικό, συμβολικό , δηλαδή με πολύ Νταν Μπράουν...). Η πλοκή της και η δομή της ήταν ενδιαφέρουσα και κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή σε μία κατάμεστη αίθουσα. Οι ερμηνείες πολύ καλές των δύο πρωταγωνιστών. Ο ιδιοφυής μποέμ Σέρλοκ Χόλμς και ο βοηθός γιατρός Γουώτσον δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορώ να πω ότι πέρασα δύο γεμάτες ώρες ευχάριστα. Τα σκηνικά καταπληκτικά και το παλαιό Λονδίνο πολύ πειστικό. Η ταινία συνιστάται ανεπιφύλακτα για τις κρύες νύχτες που περνάμε αυτή την εποχή. Αφήνει δε και υπόσχεση (;) ότι μπορεί να έχουμε και δεύτερο μέρος.....

Επιτέλους ... άσπρη μέρα

Επιτέλους και στο λεκανοπέδιο χιόνισε κι έτσι θα δούμε και μία άσπρη μέρα μέσα στο τόσο μαύρο και γκρίζο των τελευταίων μηνών. Ας βγούμε να πιάσουμε το χιόνι κι από αύριο ξανά στη μαυρίλα και στον ορυμαγδό της καταστροφολογίας (εισαγόμενης και εγχώριας).

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Προς κ Υπουργό της Δικαιοσύνης

Μου έλεγε φίλος ότι είχε μία χρηματική απαίτηση εναντίον κάποιου και κατέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Κατέθεσε αγωγή και παραλίγο να πάθει συγκοπή όταν είδε πότε προσδιορίστηκε για να συζητηθεί η υπόθεσή του : τον Φεβρουάριο του 2012, δηλαδή 25 μήνες μετά....
Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης θα αφήσετε την δικαιοσύνη να βρίσκεται σε κώμα και να αρνησιδικεί;;;
Να περιμένω απάντηση, έστω και μετά από διαβούλευση;;;

Διαβούλευση και βλέπουμε....

Καλή η διαβούλευση, αλλά η κοινωνία άρχισε να αφρίζει και να αγωνιά για την κατάληξη.
Η αγορά στενάζει και οι επιταγές των δώδεκα μηνών θεωρούνται "μετρητά".
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τα οικονομικά μέτρα που θα αποτελέσει την αφετηρία (;;;) για να βγει η χώρα από την κρίση;
Δεκάδες δισεκατομμυρίων έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες, λόγω της αβεβαιότητας και της ατολμίας της κυβέρνησης η οποία μοιάζει σαν το μετέωρο βήμα του πελαργού.
Πότε, επιτέλους, θα ΜΑΘΟΥΜΕ τι μας περιμένει;;;
Οι φωνές διαμαρτυρίες θα γίνουν φωνές οργής και μετά δεν μαζεύεται το ποτάμι της λαϊκής αγανάκτησης.
Οι ευρωπαίοι μάθανε που θα κινηθούμε για τα επόμενα τρία χρόνια, εμείς οι ιθαγενείς θα μάθουμε τι μας επιφυλάσσει η ατυχία μας;;
Άντε να δούμε...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Όχι άλλη πίεση......

Νομίζω ότι η φωτογραφία από το filaki.gr αντιπροσωπεύει την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα με τον καλύτερο τρόπο.....

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Θα γλυτώσει άραγε και αυτή τη φορά η χώρα μας από την γενικευμένη επίθεση που δέχεται από όλα τα στοιχειά της φύσεως (εντός και εκτός συνόρων);;;

Πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ήττα Ομπάμα

Η απώλεια της Μασσαχουσέτης για τους Δημοκρατικούς είναι ΜΕΓΑΛΗ και ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ. Η έδρα των Κέννεντυ ήταν επί πολλές δεκαετίες δημοκρατική έδρα και αυτή η απώλεια σίγουρα στέλνει ένα μήνυμα προς το επιτελείο του Ομπάμα, ότι το σύστημα δεν συγχωρεί πολλές μεταρρυθμίσεις "σοσιαλιστικού τύπου" (βλέπε αλλαγές στην υγεία και ασφάλιση). Τώρα τα πράγματα σκουραίνουν για τον πρόεδρο Ομπάμα. Θέλει να βγει πάλι στο λαό και να πείσει ότι θα κάνει πράξη όσα είπε παρά τις αντιξοότητες, διότι, αν κάνει πίσω, τότε θα χάσει κι άλλα ερείσματα στους πολλούς που τον πίστεψαν. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους δημοκρατικούς..... Θα δείξει που θα πάει το πράγμα σύντομα.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σεισμός στο Τρίκορφο

Ακόμα και στους σεισμούς δεν θα συμφωνήσουμε σαν χώρα;;
Κι εδώ οι επιστήμονες "τρώγονται" για το μέγεθος του σεισμού κι αν ανακοινώθηκε το σωστό μέγεθος ή όχι.
5,2 ή 5,7 Ρίχτερ ήταν τελικά;;;
ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ οι έγκριτοι επιστήμονές μας;;
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Η κυβέρνηση ακόμα ψάχνεται

Οι πρώτες εκατό μέρες πέρασαν, τις εορτάσαμε με μακρά συνέντευξη του πρωθυπουργού και μπήκε ο νέος στόχος των χιλίων ημερών.... Η εντύπωση που έχει ο κόσμος είναι ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΑ ΣΗΚΩΣΕ .... ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ και αγναντεύει τα προβλήματα. Η κινδυνολογία, όπως παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, από τα ΜΜΕ είναι τρομακτική. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ Ή ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ;;; Πρόκειται για αστείο. Οι ξένοι έχουν διαγράψει την Ελλάδα, από τόπο επενδύσεων. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΩΔΥΝΟ και δεν δουλεύει κανείς για την διασκέδαση των εντυπώσεων αυτών. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΕΣΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;;; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η φτώχια θέλει καλοπέραση

Φτωχοί μεν, αλλά αξιοπρεπείς και κυρίως....χλιδάτοι.

Η Ελλάδα ταλαντεύεται....

Υπάρχει άραγε σωτηρία, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός;;; Εσείς τι λέτε;;;

Ο Έλληνας υπό το βάρος των νέων μέτρων

Κάπως έτσι θα νοιώθουμε σε λίγο..... Ο καθένας μας όμως πρέπει να αναρωτηθεί ποιός μας φόρτωσε ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ και ΠΟΙΟΣ ΕΜΑΘΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΣΙΔΙ ΜΑΣ να κάνει τον πολιτικάντη και τον εθνοπατέρα;;;;

Στις μικρές επιχειρήσεις τα μεγάλα βάρη

Παραμονή των εκπτώσεων και όσοι μικροί παραμένουν ακόμα στα μαγαζιά τους ετοιμάζονται για να βάλουν μερικά ευρουλάκια στα ταμεία τους (πάντα υπό μορφή αποδείξεων πιστωτικών καρτών διότι από ζωντανό ευρώ ούτε λόγος). Οι προετοιμασίες είναι έντονες. Θα αντέξουν και αυτή τη χρονιά χωρίς να κλατάρουν;;;

Εργολαβίες στην Ελλάδα

Σε απόσταση 150 - 300 μέτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Λεωφ. Αλεξάνδρας υπάρχουν δύο ΛΙΜΝΕΣ (όταν βρέχει) η μία στη συμβολήξ με την οδό Πανόρμου και η άλλη στη συμβολή με την οδό Δημητσάνας. Με την πιό μικρή ψιχάλα οι δύο λίμνες κάνουν το δρόμο αδιάβατο και απροσπέλαστο στους πεζούς. Τα δε αυτοκίνητα αν δεν φρενάρουν στα σημεία εκείνα μοιάζουν με κρισκραφτ στο μεσοπέλαγο. Το νερό πρέπει να φτάνει στους 20 πόντους.... Το πρόβλημα είναι χρόνιο.... Άραγε έχουν κηρυχθεί προστατευόμενς περιοχές και ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ;;; Και όλα αυτά ΔΙΠΛΑ στο υπουργείο περιβάλλοντος !!!!!

Θρήνος στην Αϊτή

Ο εγκέλαδος χτύπησε την πιό φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου. Οι εικόνες που έρχονται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι απίστευτες. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας δεν ήξερε που θα κοιμηθεί το βράδυ. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Η βοήθεια φτάνει στη χώρα αλλά υπάρχει μεγάλες δυσκολίες στη διανομή της. Ουσιαστικά η χώρα αυτή θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά από την αρχή, όταν, μετά από πολύ καιρό, έπουλώσει, στο μέτρο του δυνατού, τις πληγές της. ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Η φύση είναι απρόβλεπτη και ανίκητη....

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οι πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης

Σίγουρα οι πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. Αυτό είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο. Τα πέντε "έτοιμα" νομοσχέδια που είχε δήθεν στο συρτάρι γίνανε "ένα" ένώ οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ κάθε μέρα γράφουν για προθέσεις της κυβέρνησης......
Ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ η κυβερνητική μηχανή (λείπουν ακόμα Γενικοί Γραμματείς και όχι μόνο) και αυτό είναι το ΜΟΝΟ για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δείχνει συνάμα και το ανέτοιμο της νέας κυβέρνησης (τουλάχιστον).
Οι υπουργοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ μεταξύ τους για να πούμε ότι η κυβερνητική μηχανή τουλάχιστον έχει βάλει δεύτερη ταχύτητα.... και ανεβαίνει. Ακόμα, δυστυχώς, δουλεύει με πρώτη και η μηχανή βογγάει.... (ατολμία, άγνοια, προχειρότητα ;;;;)
Παίζει μόνη της στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ χωρίς αντίπαλο, αφού τα λοιπά κόμματα κοιτάζουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα και αυτό, θα πίστευε κανείς, ότι θα το εκμεταλλευόταν για να κερδίσει εντυπώσεις, πλην όμως ...... μοιάζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις... να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι έγινε κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός δείχνει πάντα τις καλές του προθέσεις στα λόγια.... Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί του στο ότι φαίνεται να έχει καλές προθέσεις, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ δεν έχει δείξει ότι ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
Ο κόσμος είναι μουδιασμένος ΚΥΡΙΩΣ ακούγοντας ότι ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ οι οποίοι προεκλογικά του τάζουν λαγούς με πετραχήλια κι όταν παραδίδουν την κυβέρνηση, παραδίδουν ΧΑΟΣ και ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ..... Ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ της κακοδιαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.
Τώρα που τελείωσε το κοντέρ που η ίδια η κυβέρνηση είχε βάλει σαν ορόσημο (οι 100 πρώτες μέρες) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;; Θα βάλουμε το ορόσημο της τριετίας που είπε ο πρωθυπουργός για την ανάκαμψη, έτσι ώστε να αφήσουμε τους κυβερνώντες στην ησυχία του χωρίς σφικτά χρονοδιαγράμματα και να αλωνίσουν κι αυτοί όπως τόσοι και τόσοι έκανανα στο παρελθόν;;;
Ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη για τις πρώτες 100 μέρες σήμερα. Θα πρέπει να πει καμμιά δεκαριά συγγνώμες για ό,τι δεν έγινε μέχρι σήμερα, ενώ προεκλογικά το υποσχόταν, και να κλείσει τη συνέντευξη....
Τα μανίκια φαντάζομαι να παραμείνουν σηκωμένα (για να μην λερώνονται από τα πολυτελή γραφεία) και μετά τις 100 μέρες.
Εκείνη την διαρκώς επαναλαμβανόμενη προεκλογικά φράση ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα βρεθούν (33 δις έλεγαν τότε) εννοούσαν ότι θα τα βρουν ξεζουμίζοντας τον κοσμάκη, όπως προτίθενται να κάνουν (εύχομαι όχι, αλλά δεν είναι από τις ευχές που έχουν τύχη), ή εννοούσαν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ότι μιλούσε για ανείσπραχτες βεβαιωμένες οφειλές..... (κάποιο βιντεάκι, για υπενθύμιση, με τον υπουργό Παπακωνσταντίνου και τον πρωθυπουργό να λέει αυτά τα πράγματα για την ύπαρξη των χρημάτων, δεν θα έβλαπτε να παιζόταν στα ανεξάρτητα ΜΜΕ). Εκτός αν σβήστηκαν από τα βίντεο και χάθηκαν.... διότι πολλά από τις ανείσπραχτες οφειλές αφορούν τα ίδια τα ΜΜΕ....
ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Οι τρεις εύζωνοι του Σαββάτου

Ο 19χρονος Μάριος Θεοδώρου από την Λειβαδιά, ο 21χρονος Βασίλης Βερνίκος από τη Νάξο και ο Γιάννης Ανδρεάκος 28 ετών από τη Μάνη, ήταν οι τρεις εύζωνοι που είχαν υπηρεσία φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα. Αν και ειδοποιήθηκαν από τον παρατηρητή της φρουράς (Θεοδώρου) για το επικείμενο χτύπημα αυτοί, χωρίς να εγκαταλείψουν τη θέση τους, συνεννοήθηκαν ότι δεν θα κινηθούν από τη θέση τους. ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ σε μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ που της λείπουν τα ΠΡΟΤΥΠΑ. ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά αυτά που θεώρησαν ότι η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και δεν έπρεπε να φύγουν. ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. Κι όμως η νεολαία ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

35 χρόνια θυσίες χωρίς αντίκρυσμα

Από το 1974 μέχρι σήμερα, 35 χρόνια και πλέον μετά, όλες οι κυβερνήσεις μας υπόσχονταν ότι θα μας βγάλουν από την "κρίση" , θα "τρώμε με χρυσά κουτάλια" και άλλα τέτοια.
Μας περάσανε από στενωπούς, από τούνελ, από λιτότητα διαρκείας, με ένα και μόνο σκοπό : να βγούμε από την κρίση.....
ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ;;;
Τα σημερινά χάλια και την απελπισία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ή ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι' αυτό το κατάντημα;
Που πήγαν οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Που χάθηκε ο μόχθος μιάς γεννιάς;
Πότε θα γίνει ο απολογισμός;;
Ποιός θα καθήσει απέναντί μας για να μας πει τι έφταιξε και φτάσαμε στην ελεύθερη πτώση;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!!!
Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή έρχονται και φεύγουν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι κολλητοί τους και ο λαός να σκέφτεται να μεταβιβάσει το μόχθο του στα παιδιά του με γονική παροχή.
ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ;;;
Ένα περιουσιακό στοιχείο (ακίνητο π.χ.) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ να ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για να περάσει στα παιδιά μας!!!!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους μαθητευόμενους μάγους που βλέπουν τους ανθρώπους σαν πορτοφόλια από τα οποία μπορεί να αφαιρούν κατά βούληση, προκειμένου να βουλώσουν τρύπες που δημιούργησε Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, αν όχι η ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥΣ (βλ. δηλώσεις υπουργού Λοβέρδου για το πόσα χάθηκαν στα Ταμεία από τα δομημένα ομόλογα).
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική φαυλότητα και εγκληματική ανικανότητα.
Ένας διαχειριστής μιάς εταιρίας που θα την "ρίξει έξω" είναι υπόλογος στους μετόχους, πόσο μάλλον αν την "ρημάξει" οπότε είναι και ποινικά υπεύθυνος.
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ να είναι στο απυρόβλητο νομικά και να "μαθαίνει" να μας διακυβερνά ασελγώντας πάνω μας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση;;
Στις δημοκρατίες όπου όλα γίνονται εν ονόματι του λαού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ και στα θεσμοθετημένα όργανα (δικαστήρια) οι επίορκοι πολιτικοί.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ του ελληνικού λαού ΕΠΙ 35 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;;
Φτάνει η αόριστη επίκληση ότι φταίνε οι της προηγούμενης κυβέρνησης, μέχρι και οι τωρινοί να γίνουν προηγούμενοι για να φορτωθούν το ανάθεμα από τους επόμενους.
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ......
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ !!!
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και χωρίς τέλος.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Νήσος : μια ανάλαφρη ταινία

Είχα πολύ καιρό να δω νέα ελληνική κωμωδία. Είδα την ταινία ΝΗΣΟΣ η οποία ήταν μια καλή κωμωδία που είχε γέλιο και ένα σενάριο έξυπνο. Οι ηθοποιοί ήταν οι κατάλληλοι και η συνταγή πέτυχε: ένα δίωρο ψυχαγωγίας μακριά από τα καθημερινά προβλήματα και τους φορολογικούς καθημερινούς ...... βομβαρδισμούς. Δείτε την για να ξεφύγετε για λίγο.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το πιό σύντομο σύγχρονο ανέκδοτο

Το πιό σύντομο ΣΥΓΧΡΟΝΟ πολιτικό ανέκδοτο :
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!
Κατακαϋμένε Ανδρέα που κατάντησε το σύνθημα αυτό!!!!

"Τις πταίει" και φτάσαμε στα χάλια αυτά;;

Το είδαμε και από τηλεοράσεως, κάτι χαμηλόβαθμα (δεν θα άλλαζε τίποτα αν ήταν και υψηλόβαθμα) στελέχη της ΕΕ ήρθαν και μας είπαν ότι με 720 ευρώ μπορούμε να ζούμε πλουσιοπάροχα, όπως άλλοι ζουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη!!! Ακούσαμε ότι κάποιος υπουργός δυσανασχέτησε για τον έλεγχο των ξένων στη χώρα μας και αισθάνθηκε κάπως.... (και που είσαι ακόμα..). Τελικά όλοι εμπεδώσαμε ότι η κατάσταση είναι ΧΑΛΙΑ, εκείνο όμως, που δεν μας λέει κανείς είναι ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;;; Διότι εκείνοι που δεν φταίνε είναι οι πολίτες. Οι εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή πέφτουν βροχή, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ;;; Θα γίνει κάποια εξεταστική επιτροπή γι' αυτό;; Έτσι για να μάθουν οι πολίτες ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ.... Να περιμένουμε κάτι επ' αυτού;;;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς

Προς κάποιους φίλους που πανηγυρίζουν πρωτάθλημα..... έχω να πω τούτο :
Είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς, ιδίως μετά την άμυνα που έχει η ομάδα την οποία είδα με τα μάτια μου χθες στο ΟΑΚΑ με τον Εργοτέλη. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα....
Μην τσιμπάτε σε θριαμβολογίες.
Θέλει ακόμα πολύ δρόμο....
ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ και εργατικότητα.

Αυξήσεις ορίων ηλικίας

Ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει.
Ίσως το πιό αναμενόμενο από όλα.
Κι όμως μέχρι τελευταία στιγμή κανένας δεν το έλεγε προεκλογικά.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 140.000 γυναίκες του δημοσίου τομέα αποχωρήσουν οι μισές;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ αντιμετώπισης της μαζικής αυτής φυγής;;;
ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.
Όλα γίνονται ευκαιριακά και στο πόδι.
ΚΡΙΜΑ.....

Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;

Τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από ποτέ, έχουμε όλοι μας καταλάβει ότι τη χώρα μας την κυβερνάει η "κυβέρνηση των Βρυξελλών". Δεν μπορώ να καταλάβω που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις της νυν κυβέρνησης που έλεγε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ όλα όσα οι Βρυξέλλες κελεύουν. Αντιληφθήκαμε όμως ΟΛΟΙ ΠΙΑ ότι οι τύχες μας διακυβεύονται από την εξωχώρια κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία δεν την εκλέξαμε εμείς. ΠΟΥ ΠΑΜΕ;;; Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Η πολιτική για την οικονομία είναι πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ζήτημα της ΕΕ και οι εδώ υπουργοί απλά εκτελεστικά όργανα. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο το σκηνικό των τελευταίων εβδομάδων. Δεν έχουμε λόγο για την χώρα μας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και δείχνει τρομακτική υποχωρητικότητα που δημιουργεί εξαρτήσεις και προηγούμενα. Δεν προβληματίζεται κανείς;; Δημιουργήσαμε ένα άλλοθι (η ΕΕ) και πορευόμαστε με αυτόματο πιλότο εκτελώντας άκριτα εντολές. Λυπήθηκα, τρόπος τους λέγειν, τον συμπαθέστατο υφυπουργό Κουτρουμάνη, ο οποίος βγήκε στο γυαλί και μίλησε ξεκάθαρα για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.... λόγω ευρωπαϊκής ένωσης και απόφασης ευρωπαϊκού δικαστηρίου ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.... Τέρμα η κοροϊδία. Οι πολίτες ξύπνησαν. Ας πει κάποιος την αλήθεια, επιτέλους..... ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ..... Οι εκλογές τελείωσαν....

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Για τα ΤΕΜΠΗ θα επέμβη εισαγγελέας ?

Το θέμα της κατολίσθησης στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου κι έκοψε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τη χώρα στη μέση, αναμένει το πόρισμα για τον καταλογισμό ευθυνών στις μεγάλες εργολαβικές εταιρίες που έχουν σχέση με το έργο. Πολύς χρόνος πέρασε και ακόμα δεν βλέπουμε το πόρισμα. Ο εισαγγελέας κινητοποιήθηκε;;; Όλος ο κόσμος περιμένει να μάθει ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ για το ατύχημα και το ποιός θα πληρώσει το κόστος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΖΗΜΙΑΣ που υπέστη η τοπική κοινωνία και η εθνική οικονομία από το πρόβλημα στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες.

AVATAR Η ταινία μιας νέας εποχής ;;

Για πρώτη ταινία της χρονιάς επέλεξα την ταινία ΑΒΑΤΑΡ σε μία κατάμεστη μέχρι και την πρώτη σειρά ολόκληρη αίθουσα. Από τις πρώτες στιγμές με τα 3D γυαλιά το θέαμα ήταν διαφορετικό από τα συμβατικά θεάματα. Ο Καμερον, μετά την τεράστια επιτυχία με τον Τιτανικό, έπρεπε να κάνει κάτι εξίσσου μεγάλο στον κινηματογράφο. Η ταινία ΑΒΑΤΑΡ σίγουρα δεν θα πάρει το όσκαρ σεναρίου, αλλά είναι η ταινία που αλλάζει τον κινηματογράφο. Πιστεύω ότι η τρίτη διάσταση με την ταινία αυτή θα γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητη. Το βάθος στις ταινίες θα δώσει μία άλλη οπτική στην τέχνη της σκηνοθεσίας. Τα εφέ της ταινίας και οι φωτογραφίες της είναι εκπληκτικές. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Ίσως μπαίνουμε σταθερά προς μια νέα εποχή, ή και να είμαστε ήδη σε μια νέα φάση της ανθρωπότητας. Ο εξωγήινος, μετά το ΕΤ, γίνεται συναισθηματικός και ευπρόσιτος στον άνθρωπο. Δένεται μαζί του. Ο ΕΤ ο εξωγήινος που είχε συγκινήσει στην δεκαετία του 1980, εξελίχθηκε σε ΑΒΑΤΑΡ, συμπαθητικά ανθρωποειδή με συναισθήματα όμοια με του ανθρώπου. Η ανθρωπότητα προετοιμάζεται για να διαπιστώσει ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο αχανές σύμπαν;;; Ποιός ξέρει. Η ταινία συνιστάται ανεπιφύλακτα για ψυχαγωγία σε ένα ταξίδι στο μέλλον.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ 2010 ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΜΑΚΑΡΙ Η ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΕΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ.