Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Διακαναλική συνέντευξη Γεωργίου Παπανδρέου

Είχα την υπομονή να παρακολουθήσω την διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου.
Συνεχίζεται ακόμα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ (οι περισσότερες απαντήσεις, εκτός θέματος των ερωτήσεων).... ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ....
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ και φυσικά όλα όσα θα συμβούν ..... θα μας τα έχουν πει στο πρόγραμμα στο διαδίκτυο...
το οποίο εμείς με την ψήφο μας θα έχουμε εγκρίνει (αυτό σημαίνει νωπή λαϊκή εντολή)
Η πορεία στο άγνωστο με βάρκα την (πράσινη) ελπίδα είναι το μόνο σταθερό σε τούτες τις εκλογές.


Ψίθυροι, ψίθυροι, ψίθυροι παντού

Με όποιον και να μιλήσεις αυτές τι τελευταίες μέρες, για οποιοδήποτε θέμα, θα γίνεις κοινωνός των ψιθύρων που έχουν διασπαρεί από τα κόμματα και λένε για την περηφανή νίκη που θα επιφέρουν στον αντίπαλο. Οι Πασόκοι ότι έχουν κλειδώσει τη μεγάλη διαφορά σε βάρος της ΝΔ και οι νεοδημοκράτες ότι η διαφορά είναι πλέον μηδαμινή και μέχρι την Κυριακή μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Η απαγόρευση της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων 15 μέρες προ των εκλογών, είναι ένα μέτρο με αρνητικά και θετικά. Επειδή στη χώρα μας οι δημοσιογράφοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν αποτυπώνουν την κοινή γνώμη, αλλά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντα των αφεντικών ππυ εξυπηρετούν, ίσως να είναι καλύτερο που δεν δημοσιεύονται οι κατά παραγγελία δημσοκοπήσεις. Από την άλλη μεριά ο υφέρπων ψίθυρος επιφέρει αποτελέσματα που είναι ανεξέλεγκτα και, μερικές φορές, και απρόβλεπτα. Γεγονός είναι πως οι πολίτες αποτελούν τις κρίσιμες δύο βδομάδες προ των εκλογών ένα βουβό ποτάμι το οποίο γεμίζει από πολλές πηγές πληροφοριών και θα εκβάλλει την Κυριακή το αποτέλεσμά του, στην κοινωνία. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην απαγόρευση των δημοσκοπήσεων και την δημοσιοποίησή τους με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που είχαμε δει στη χώρα και την ποδηγέτηση της ψήφου των πολιτών, προτιμώ την ησυχία (ακόμα και με τους ψιθύρους, ένθεν κι ένθεν) του ψηφοφόρου και την νηφάλια και ανεπηρέαστη απόφασή του μπροστά από την κάπλη. Καλές κάλπες.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Λαζόπουλος ήταν καλός στην πρεμιέρα

Ο χθεσινός προεκλογικός Λαζόπουλος μοίραζε το καρπούζι στη μέση (ίσως κάποια "κουκούτσια" έπεσαν προς τη ΝΔ περισσότερο -προς όφελός της εννοώ). Για πρεμιέρα της εκπομπής του ήταν καλός. Δεν άφησε τίποτα έξω από κριτική. Υπερθεματίζω στην κριτική στα ΜΜΕ. Η ατάκα για την ΕΣΗΕΑ που τους παρότρυνε να βγάλουν όι δημοσιογράφοι έναν πρωθυπουργό και μετά να μας τον επιβάλλουν ήταν ΑΙΧΜΗΡΗ για όσους καταλαβαίνουν. Οι δημοσιογρλαφοι έχουν προ πολλού χάσει τον ρόλο τους ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ και περισσότερο ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ και ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ. Σε γενικές γραμμές είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εκπομπή του. Καλά ξεκίνησες Λάκη κοίτα πάλι μην πλατιάσεις ασυλόγιστα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Καρχαρίας με δύο κεφάλια

Λέτε να είναι σημαδιακό.
Στη μακρινή Βραζιλία αλιεύτηκε ένας μικρός καρχαρίας με δύο κεφάλια.
Λέτε να είναι ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό που πάει να ψηφίσει και έχει να επιλέξει μεταξύ δύο κομμάτων;;;
Μήπως πρέπει να το θεωρήσουμε ΣΗΜΑΔΙ της φύσης ότι και τα δύο κόμματα με κοινό σώμα αλλά διαφορετικά κεφάλια θα μας κατασπαράξουν, έτσι κι αλλιώς, από τις 5 Οκτωβρίου και μετά;;;
Έχει σημασία από ποιό κεφάλι θα σε σκίζει ο καρχαρίας;;;
Αφού τελικά στην ίδια κοιλιά θα σε πάει.
Για να βλέπουμε και τα σημεία των καιρών.....
Μην τα αγνοούμε.
Πέρα από την πλάκα ή ("πλάκα") αυτός ο "σιαμαίος" καρχαρίας μπορεί να σηματοδοτεί και την μόλυνση του περιβάλλοντος και την διατάραξη του κατακαϋμένου οικολογικού συστήματος.
Οι επιστήμονες θα εξετάσουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Κοκό Σανέλ και Ιγκόρ Στραβίνσκι

Είδα την ταινία σχετικά με ένα επεισόδιο της πολυτάραχης, έτσι κι αλλιώς, ζωής της διάσημης δεσποινίδος και ιέρειας της μόδας, Κοκό Σανέλ με τον μουσουργό Ιγκόρ Στραβίνσκι. Μάλλον ήταν κατώτερη των ιστορικών προσώπων που ήθελε να παρουσιάσει. Η ομοιότητα με την Κοκό Σανέλ ήταν στα συν αλλά η υποκριτική της συμπατριώτισσάς μας ηθοποιού Μουγκλαλις κινήθηκε σε ρηχά επίπεδα. Φυσικά, κυρίως οι γυναίκες, θα πάνε να δουν το είδωλό τους μόνο και μόνο για το τι αντιπροσωπεύει για το χώρο της μόδας η Κοκό Σανέλ. Για το λόγο αυτό και μόνο και για την καλή φωτογραφία αξίζει να το δει κανείς.

Τα ΚΕΠ και ... η πτωση του συστήματος

Τρείς φορές έχω επιχειρήσει να κάνω δουλειά με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, η τελευταία την Παρασκευή που μας πέρασε στο ΚΕΠ Πανόρμου και τις τρεις φορές .... έμεινα με το χαρτάκι της σειράς προτεραιότητας στο χέρι. Η δικαιολογία η ίδια και στερεότυπη : ¨επεσε το σύστημα"!!!. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
Για ποιά εξυπηρέτηση μιλάμε;;;
Το θέμα με την πτώση του συτήματος είναι πάγιο και διαρκές, όπως άκουσα από τους πολίτες που περίμεναν μαζί με μένα στα ΚΕΠ. Μου ανέφεραν δεκάδες περιπτώσεις δικές τους με αντίστοιχες "πτώσεις" και πτώσεις του συστήματος. Άλλοι μίλησαν για λευκή απεργία. Στον εικοστό πρώτο αιώνα που η πληροφορική έχει γίνει κτήμα των νηπίων ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;;;
Μήπως δεν έχει σύστημα καθόλου τελικά;;
Δεν περιμένω καμία απάντηση......

Τα εθνικά θέματα δεν τα ακουμπάει κανείς

Τα εθνικά θέματα φτάνουν χρονικά σε οριακό επίπεδο. Πρέπει να πάρουμε θέση σαν Έθνος σε φλέγοντα ζητήματα εθνικού χαρακτήρα τα οποία χρονίζουν για πολύ καιρό.
Τι θα γίνει με το όνομα της FYROM;
Τι θα γίνει με το Κυπριακό ;
Πως θα διευθετηθούν οι διαφορές με την Τουρκία σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας;
Ποιά η τύχη των αγωγών φυσικού αερίου που φέρνουν αέριο από την Ρωσία;
Αυτά είναι μερικά από τα κεφαλαιώδη ζητήματα υψίστης προτεραιότητας τα οποία η κάθε κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί και τα κληροδοτεί στην επόμενη.
Οι απανταχού ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν να μάθουν τι θα γίνει για την τύχη των εθνικών θεμάτων και οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
Ως πότε θα ψηφίζουμε στα τυφλά;;
Δεν πρέπει να μάθουμε τι θα γίνει ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;;

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η ώρα των αναποφάσιστων

Μπαίνουμε στην τελευταία βδομάδα και φτάνει η ώρα των λεγόμενων αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Και μιλάμε για τους πραγματικούς αναποφάσιστους (σκεπτόμενους κυρίως ψηφοφόρους) κι όχι για τους "κοψοχέρηδες" της επόμενης μέρας των εκλογών. Οι αναποφάσιστοι θα ζυγίσουν και θα ψηφίσουν και, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, καθορίζουν και το αποτέλεσμα. Τα κομματικά επιτελεία την τελευταία βδομάδα θα απευθυνθούν στους αναποφάσιστους μέ κάθε μέσο. Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε αρκετά. Υπομονή μία βδομάδα μένει.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Άσχημο πράγμα το κόλλημα ....

Δεν υπάρχει πιό δύσκολο πράγμα να ξεκολλήσουμε από κάτι, είτε αυτό είναι συνήθεια. είτε αυτό είναι πρόσωπο, είτε αυτό είναι δοξασία. Ιδίως αν αυτό το "κόλλημα" το έχουμε πολλά χρόνια και έχει "περάσει" στο DNA μας.
Όποιος θέλει να συμβουλεύσει έναν ¨κολλημένο" πρέπει μάλλον να ακολουθήσει την "ομοιοπαθητική" οδό και να μην προσπαθήσει να του περάσει ευθέως και απότομα την αλλαγή, όσο καταστροφικό κι αν είναι το "κόλλημα", διότι τότε, το μόνο που θα καταφέρει, είναι να κάνει τον κολλημένο περισσότερο εθισμένο, περισσότερο "κολλημένο". Καλύτερα να του υπερτονίζει τις βλαβερές συνέπειες του κολλήματος και τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο μέλλον, εξαιτίας του κολλήματος, βάζοντάς τον κολλημένο να σκεφτεί ο ίδιος. Αυτό θέλει υπομονή και επιμονή. Και κυρίως θέλει το χρόνο του...
Επιμονή και υπομονή... λοιπόν και ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του...

Η τηλεμαχία των δύο

Με μια φράση αυτό που βγήκε από την τηλεμαχία των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών είναι το κλασσικό απόφθεγμα :
"ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ".
Όλος ο κόσμος είδε τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας να μην δεσμεύεται για ΤΙΠΟΤΑ συγκεκριμένο ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ στην κυριολεξία.
Είδε επίσης ο ψηφοφόρος ότι τα ΜΜΕ μετά το ντιμπέϊτ έλεγαν πως ήταν μεστός και συγκεκριμένος..... Μόνο ο Πέτρος Κωστόπουλος, αν και φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε (αυτό που είδαμε όλοι αντικειμενικά ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουμε)πως ο Γιώργος δεν ήταν καλός αλλά το αποτέλεσμα έχει κριθεί.
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την τυπική επιβεβαίωση του αποτελέσματος των εκλογών. Οι αναποφάσιστοι και σκεπτόμενοι ψηφοφόροι βρίσκονται στο δίλημμα "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".... συνεπώς .... Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΥΛΕΥΤΑΙΑ.....
Αν η τηλεμαχία αυτή είχε κάποιο αποτέλεσμα υπέρ του Καραμανλή θα φανεί στο μέγεθος της διαφοράς. Τα υπόλοιπα είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα.....

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η απόγνωση στα μάτια των απολυμένων

Τα σημερινά πλάνα στις τηελεοράσεις με βουρκωμένους πενηντάρηδες, άνδρες και γυναίκες, που μετά από πολύχρονη εργασία βρίσκονται στο δρόμο είναι το πρελούδιο για την σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών.
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ;;;
Μόνο και μόνο γι αυτούς πρέπει σήμερα να πρυτανεύσει η σοβαρότητα και να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την από δω και μπρος πορεία της χώρας. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.
Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί χωρίς μικροκομματικές παλαιοκομματικές δολιχοδρομίες.
Να τελειώσει η σκόπιμη καλλιέργεια θολούρας και η ανακοίνωση "χρησμών" που έχουν αμφίσημες ερμηνείες κατά το δοκούν.
Πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά στην ΠΡΑΞΗ τον πολιτικό μας πολιτισμό...
Το χρωστάτε κύριοι υποψήφιοι πρωθυπουργοί σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αλλά κυρίως στους ανθρώπους που σήμερα έχασαν τις δουλειές τους και το έμαθαν πηγαίνοντας στη δουλειά τους.

Μεγάλες εταιρίες βάζουν λουκέτο

Έσκασε κανόνι από την Ασπίς Πρόνοια του Ψωμιάδη, ενώ η G A Ferris του Αγούδημου έκλισε και τα πλοία κατασχέθηκαν για χρέη παντού. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθαν και οι γερμανοί που είχαν τον Σκαραμαγκά και βάζουν λουκέτο αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
ΜΗΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ;;;
Ο κόσμος βρίσκεται σε ταραχή και δεν ξέρει τι να κάνει.
Δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει.
Οι εργαζόμενοι στο δρόμο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με τα έξοδα να τρέχουν για τις οικογένειές του.
Έχω ζήσει την απόλυση και την ανεργία σαν παιδί στην οικογένειά μου και έχω πάρα πολύ δυσάρεστες και επώδυνες μνήμες.
Ελπίζω κάποιοι από τους πολιτικούς να δώσουν κάποια λύση στους εργαζόμενους.

Η τηλεμαχία των έξι

Χαρά στο κουράγιο της Μαρίας Χούκλη που ήταν η μόνη σε εγρήγορση και ήταν με ένα χρονόμετρο στο χέρι, έχοντας τον άχαρο ρόλο να διακόπτει τους πάντες που ασφυκτιούσαν από τον στενό χρόνο.
Η εκτίμησή μου για την ουσία της τηλεμαχίας, την οποία παρακολούθησα ήταν η εξής:
1) Ο χαμογελαστός κ. Χρυσόγελος δεν είχε τίποτα να χάσει και νομίζω πως μόνο με την παρουσία του για πρώτη φορά στο ντιμπέϊτ είναι ωφελημένος. Από ουσία λίγα πράγματα και τετριμμένα.
2) Ο Καρατζαφέρης ήταν ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ άλλων εμφανίσεων. Ο λαϊκισμός φαίνεται πως δεν έχει τόσο πέραση. Τα ευφυολογήματα δεν έσωσαν την κατάσταση και ήταν κατώτερα των περιστάσεων. Γενικά ο Καρατζαφέρης δεν πήρε πόντους
3) Ο Τσίπρας ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά. Δεν έχασε και αυτό ήταν θετικό. Δεν ήταν "ψαρωμένος" και είχε την καλύτερη ατάκα στα σκαλιά για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που έμειναν μεταξεταστέοι για αύριο...
4) Η Παπαρήγα ήταν η κλασσική Παπαρήγα με κάποια ανοίγματα στην ιδιοκτησία και μάλιστα στην εξοχική κατοικία. Οι απόψεις της γνωστές και πειθαρχημένες και ήταν και η πιό συνεπής στο χρόνο της.
5) Ο Παπανδρέου ήταν καλύτερος από το 2007 αλλά δεν έδειξε τη στόφα του αυριανού πρωθυπουργού. Στις απαντήσεις ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Γενικόλογος χωρίς να πει κάτι το συγκεκριμένο σαν αυριανός ηγέτης. Προσπάθησε να μην κάνει το λάθος και αυτό το κατάφερε. Χειρότερο σημείο του η τελευταία ερώτηση προς τον Καραμανλή η οποία .... όταν τελικά διατυπώθηκε, ήταν αβανταδόρικη για τον Καραμανλή. Απροετοίμαστος για την τελαυταία φάση του παιχνιδιού
6) Ο Καραμανλής ήταν ο στόχος όλων. Περισσότερος συγκεκριμένος σε ορισμένα θέματα και γενικόλογος σε άλλα. Έδειχνε αγχωμένος, παρά την άνεσή του προς το φακό και την ευφράδεια του λόγου του. Δεν νομίζω ότι είχε το προσδοκόμενο αποτέλεσμα της αισθητής μείωσης της διαφοράς ή, τουλάχιστον, της πλήρπυς ανάσχεσης των διαρροών. Στα σημεία και στις λεπτομέρειες, αν πρέπει υποχρεωτικά να βγει ο καλύτερος σε γενικές γραμμές, χωρίς ουσιαστικά οφέλη από την τηλεμαχία, αυτός ήταν ο Καραμανλής, αλλά χωρίς αντίκρυσμα.
7) Οι δημοσιογράφοι, πλην ελαχίστων ερωτήσεων, ήταν καλοί στα πλαίσια που τους είχαν θέσει τα κόμματα. Κάποιοι έδειξαν και το μίσος των αφεντικών τους απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς (βλ. Καραμανλή) γιατί δεν τους δόθηκαν κάποια έργα. Αν σπέρνεις ανέμους θερίζεις ..... αντιπολίτευση....
Για να δούμε σήμερα.... τι θα δούμε.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Το διήμερο των Θαϊστών...

Η σημερινή και κυρίως, η αυριανή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αποτελεί την κορωνίδα της προεκλογικής περιόδου.
Είναι οι μεγάλες μέρες των θαϊστών που θα φλομώσουν το λαό με ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ και ΘΑ.
Ολοι θα δούμε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας όπου θα τσιμπιόμαστε για να δούμε σε ποιά χώρα ζούμε.
Τέλος πάντων θα τελειώσει κι αυτή η τηλεμαχία και θα κοιμηθούμε ήσυχα κι απλά.....
Τα προβλήματά μας θα έχουν για ένα βράδυ λυθεί....
Από μεθαύριο πάλι...θα τα βρούμε μπροστά μας.

1000 αναρτήσεις

Όταν ξεκινούσα την δημιουργία του blog δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο μοτίβο στο μυαλό μου.
Ήταν κάτι σαν προσωπικό (δημόσιο) ημερολόγιο.
Δεν μπορώ να το κατατάξω κάπου ύστερα από 1000 αναρτήσεις, όπως είδα στην καταμέτρηση.
Είναι αυτό που είναι, χωρίς ετικέτα.
1000 αναρτήσεις είναι πάρα πολλές σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Πάμε για άλλες χίλιες και όσο μας πάει αυτό το ταξίδι στο αχανές διαδίκτυο......

Ελληνικό Κράτος σε όλο του το ... μεγαλείο

Μου το έστειλαν και είναι επίκαιρο λόγο εκλογών .....

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:
Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.
Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.
Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;
Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.
Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή του, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.
Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.
Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.
Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.
Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.
Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.
Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.
Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.
Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;
Και απάντησε ο Θεός,
Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!"
ΚΑΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ....

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοσκοπήσεις τέλος, αρχίζουν οι ψίθυροι

Από αύριο αρχίζουν οι ψίθυροι και οι διαδόσεις για τις υφέρπουσες δημοσκοπήσεις. Ο καθένας θα λέει ό,τι θέλει. Εξάλλου το κλίμα έχει διαμορφωθεί και πάσα ... "δημοσκόπηση" θα "καταπίνεται" από τους πολίτες. Μ' αυτά και μ' αυτά μπαίνουμε και στο τελευταίο δεκαπενθήμερο των εκλογών. Άντε να τελειώνουμε γιατί ήδη βαρεθήκαμε.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ομπάμα σε θέση μάχης με το σύστημα για την ασφάλιση

Ο πρόεδρος Ομπάμα περνάει ίσως την πιό δύσκολη πολιτική μάχη της θητείας του. Ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης των εκατομυρίων ανασφάλιστων αμερικανών και η αναμόρφωση του εν γένει συστήματος παροχής υγείας είναι ΖΗΤΗΜΑ ΤΑΜΠΟΥ στην αμερικανική κοινωνία. Οι ασφαλιστικές εταιρίες με κολοσιαίους ετήσιους τζίρους χιλιάδων δισεκατομμυρίων δολλαρίων, δίνουν τρομακτική μάχη για να αποτρέψουν την κοινωνική μεταρρύθμιση του Ομπάμα. Που θα καταλήξει ο αγώνας αυτός είναι αβέβαιο. Οι δύο τελευταίο δημοκρατικοί πρόεδροι των ΗΠΑ (Κάρτερ και Κλίντον) απέτυχαν στην αλλαγή του συστήματος υγείας. Για τον δημοφιλή Κλίντον στην κρίσιμη εποχή του βρήκαν και ... "σταγόνες" στο φόρεμα της Μόνικα κι έτσι ψαλλιδίστικε ο Πρόεδρος και έμεινε στο ράφι η αλλαγή. Τώρα τα πράγματα είναι πάλι δύσκολα. Ο κόσμος είναι ωριμότερος να δεχθεί την μεταρρύθμιση αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. Ο πόλεμος είναι λυσσαλέος από την πλευρά των πανίσχυρων ασφαλιστικών εταιριών. Ο πρόεδρος ΟΜΠΑΜΑ έχει να διαχειριστεί την πιό καυτή πατάτα της πολιτικής του. Αν δεν το καταφέρει σχετικά σύντομα να περάσει τις μεταρρυθμίσεις του, αυτές θα ατονήσουν και πάλι λόγω των επικείμενων κρίσιμων εκλογών για την ανανέωση μεγάλου μέρους του Κογκρέσου το 2011, αν δεν απατώμαι. Συνεπώς ο χρόνος είναι σύντομος και το διακύβευμα μεγάλο. Θα τα καταφέρει ο ο πρόεδρος Ομπάμα;; Εκείνος δηλώνει αποφασισμένος. Μακάρι γιατί θα είναι μεταρρυθμίσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Ίδωμεν...

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιώργος θα μεταβεί και στις ΗΠΑ προεκλογικά

Στην Αλεξανδούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως η σύμβαση αερίου Μπουργκαζ - Αλεξανδρούπολη είναι επωφελής μόνο για τη Ρωσία και θα την επαναδιαπραγματευτεί.
Ανκοινώθηκε ότι ο Γιώργος θα πάει προεκλογικά στις ΗΠΑ (πρωτόγνωρο αλήθεια σε προεκλογική περίοδο για τον επίδοξο πρωθυπουργό).
Είναι γνωστές οι θέσεις των ΗΠΑ για τα ανοίγματα της Ελλάδος με τους αγωγούς και την Ρωσία
Τελικά ίσως τα δύο γεγονότα (δηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη - ταξίδι στις ΗΠΑ) δεν είναι και τόσο άσχετα μεταξύ τους....
Είναι μία εκτίμηση....

Ο Κώστας Πρέκας έδωσε την απάντηση στον αποκεφαλισμό Τσιτουρίδη

Ο Κώστας Πρέκας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά το πρωί είπε ότι ο Τσιτουρίδης αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς διότι (άκουσον - άκουσον !!!) ο Καραμανλής τον προορίζει για άλλη θέση .... εκτός Ελλάδος!!!! Και αυτό το έλεγε σε ψηφοφόρους της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη που διαμαρτύρονταν για την αποπομπή Τσιτουρίδη. Οι οποίοι τον άκουγαν και .... προβληματίζονταν. Ο γενναίος (κυριολεκτικά) Κώστας Πρέκας τους ενίσχυε ψυχολογικά καιτιυ προέτρεπε να συνεχίσουν τον αγώνα. Ο Τσιτουρίδης έχει εξασφαλιστεί. Δεσμευόταν και δεν μπορούσε να πει περισσότερα!!!! Ομολογώ ότι μου προκάλεσε τέτοιο αβίαστο γέλιο, που μόνο γι΄αυτό το λόγο άξιζε που το είδα. Τελικά ο Κώστας Πρέκας .... έδωσε την απάντηση στον Τσιτουρίδη, ο οποίος θεωρώ ότι από τούδε θα κοιμάται πιό ήσυχος. Ομολογώ πως ο Λακης Λαζόπουλος δεν θα έχει που να βάλει τόσο υλικό που έχει μαζευτεί για τη νέα του προεκλογική εκπομπή. Νά σαι καλά Κώστα Πρέκα μου έφτιαξες το κέφι σήμερα και οφείλω να στο αναγνωρίσω. Και ήταν μία δύσκολη μέρα.....

Τα ΜΜΕ κάνουν την νεκρολογία του Καραμανλή

Καθημερινά τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα (με τις εφημερίδες και τα κανάλια), ενώ βρισκόμαστε τρεις βδομάδες πρις τις εκλογές, κάνουν την νεκρολογία του Καραμανλή και το μόνο που δεν έχουν πει με σιγουριά είναι σε ποιό μέρος του κόσμου θα πάει μετά τις εκλογές. Τελικά ο πρωθυπουργός χάνει με πρόγραμμα και συνέπεια. Επειδή έχω την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο στην πολιτική, ο Καραμανλής πηγαίνει προς την ήττα συνειδητά χωρίς να το παλεύει. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;; Πρέπει να παραδώσει στον άλλο γόνο της μεγάλης πολτικής οικογένειας;;; Φεύγει γιατί βαρέθηκε;; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί ότι από τον Καραμανλή του Μαπαϊρακτάρη, μέχρι τον σημερινό, δεν βλέπουμε απλή αλλαγή, έχει γίνει ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ. Είναι άλλος άνθρωπος. Η ιστορία θα εξηγήσει κάποτε την μετάλλαξη αυτή. Στην προεκλογική αυτή περίοδο φαίνεται να είναι και πάλι επίκαιρο : μην πάτε να ψηφίσετε αυτοί έτσι κι αλλιώς θα βγουν..... Καλές κάλπες.

Ανακριτής Ζαγοριανός : Διώκτης και διωκόμενος

Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και ο ανακριτής μιάς υπόθεσης να είναι συνάμα διώκτης και διωκόμενος. Ο νεαρός στο δικαστικό σώμα ανακριτής Ζαγοριανός που χειρίστηκε ως ένα βαθμό, μία τεράστια ποινικοπολιτική υπόθεση, βρίσκεται διωκόμενος από τον Επιθεωρητή για παραβάσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ ερευνάται και η τυχόν ποινική υπόσταση των ενεργειών του. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;; Ο τελευταίος είναι ο ανακριτής Ζαγοριανός. Κι εξηγούμαι, όπως έχω πει κατ' επανάληψη, ότι ο νεαρός ανακριτής ήταν άπειρος για μιά τέτοια υπόθεση η οποία ήταν ο ορισμός της δικαιοδοσίας εφέτη-ανακριτή. Όταν διορίστηκε εφέτης ανακριτής (πολύ αργά) η ζημιά έχει γίνει για το θεσμό της Δικαιοσύνης. Με ενδιαφέρον θα δούμε τη συνέχεια αυτής της υπόθεσης του καταλογισμού ευθυνών του ανακριτή. Θα γίνει έρευνα σε βάθος ή θα τελειώσει με χάδια..... Τα πράγματα είναι δύσκολα και αβέβαια, διότι επίκειται αλλαγή κυβέρνησης και κανείς δεν ξέρει τι ισορροπίες θα δημιουργηθούν. Ίδωμεν.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η απόφαση για το Βοτανικό μετά τις εκλογές

Η απόφαση (της οποίας το περιεχόμενο έχει διαρρεύσει σχεδόν στις λεπτομέρειές του) για το Βοτανικό και το Mall, μάλλον θα δημοσιευτεί μετά τις εκλογές.
Η καθυστέρηση αυτή δεν είναι προς όφελος της Δικαιοσύνης και μάλιστα στο επίπεδο αυτό και ο νοών νοείτω.
Δεν μπορεί οι αποφάσεις (και δη ανωτάτων δικαστηρίων) να διαρρέουν και όταν δημοσιεύονται απλά να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα των διαρροών.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και πρέπει να γίνεται αντιληπτό.......

Ο Τσιτουρίδης για τρίτη φορά εκτός.....

Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ η πιό ηχηρή απουσία είναι εκείνη του Σάββα Τσιτουρίδη. Οι Δούκας και Παυλίδης είχαν προεξοφληθεί. Οι Μπασιάκος και Κοντός την γλύτωσαν. Ο Τσιτουρίδης "αποβάλλεται" από την ΝΔ για τρίτη φορά (και φαρμακερή). Ο Καραμανλής θυσίασε έναν από τους ιστορικούς του υποστηριχτές. Λέτε αυτό να σημαίνει κάτι για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές;; Μήπως πρέπει το κόμμα να παραδοθεί καθαρό στον αντικαταστάτη του;; Ο Τσιτουρίδης έκανε σκληρές δηλώσεις και ίσως συνεχίσει να μιλάει. Δυστυχώς όλες αυτές οι κινήσεις για "καθαρά ψηφοδέλτια" είναι κατόπιν εορτής. Για το θεαθήναι. Δεν πρόκειται να έχουν κάποια επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Παπανδρέου το μόνο που έχει να κάνει είναι να κάθεται και να περιμένει. Καλό θα είναι να μην κάνει τίποτα. Τα πράγματα πηγαίνουν μόνα τους. Η μπάλλα πρέπει να παίζεται στο κέντρο για να κερδηθεί ο χρόνος. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Το λαχανί φουστάνι

Μερικές φορές ένα χρώμα μπορεί να κάνει το "κλικ" και να αλλάξει μία ολόκληρη εποχή.
Ένα τυχαίο γεγονός, είναι μερικές φορές, σημαδιακό για να σφραγίσει ένα τέλος εποχής στο χωροχρόνο.
Τελικά η δύναμη του μυαλού είναι τρομακτική.
Αρκεί να σφηνωθεί κάποια σκέψη για να γίνει διορατική πραγματικότητα.
Είναι ζήτημα χρόνου κάθε φορά.
Εκείνο που απαιτείται είναι υπομονή και επιμονή.
Το αποτέλεσμα είναι πάντα δεδομένο και πρέπει να πιστεύει κάποιος σ΄αυτό.

Ο Χοακίν Κορτέζ έλαμψε στο Καλλιμάρμαρο

Με την αγωνία της ματαίωσης της παράστασης λόγω της βροχής ο Χοακίν Κορτέζ έκανε μία φανταστική παράσταση, χαρίζοντας στο αθηναϊκό κοινό μοναδικές στιγμές χορού με τραγούδι συνοδεία μιας εκπληκτικής λαϊκής ορχήστρας. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός και το πάθος περίσσευε στη σκηνή. Στις γιγαντοοθόνες το κόκκινο χρώμα είχε την τιμητική του. Ο καλλιτέχνης που περηφανεύεται για την καταγωγή του (Ρομά) και αφιέρωσε την παράσταση στην μητέρα του έχυσε πολύ ιδρώτα πάνω στη σκηνή. Στο τέλος έκανε κι ένα γύρο όλο το Καλλιμάρμαρο, τόσο στην πλατεία, όσο και στις κερκίδες προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τον Χοακίν Κορτέζ, διότι λίγο μετά τη λήξη της παράστασης ξεκίνησε να βρέχει. Η περιοδεία του Κορτέζ συνεχίζεται με την συπλήρωση των 40 ετών του. Καλό ταξίδι Χοακίν και να είσαι πάντα καλά να μας χαρίζει τέτοιες βραδιές.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Προετοιμασίες για την επόμενη μέρα των εκλογών

Τα "καλάθια" έτοιμα και καλογυαλισμένα περιμένουν να γεμίσουν από τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών....

Τελευταία βδομάδα των δημοσκοπήσεων

Αυτή τη βδομάδα θα δουν την δημοσιότητα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις από τα ΜΜΕ, καθόσον μετά αρχίζει η 15νθήμερη απαγόρευση του νόμου. Δεν αναμένονται εκπλήξεις. Τα συγκροτήματα που σπρώχνουν το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς τους λόγους θα αυξήσουν τη διαφορά για να δημιουργήσουν κλίμα. Φυσικά και είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαφές προβάδισμα και είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία είναι παράγων που εξαρτάται και από τα ποσοστά των λοιπών κομμάτων, τόσο εκείνων που θα μπουν στη Βουλή όσο, κυρίως, εκείνων που θα μείνουν έξω από την Βουλή. Η μη είσοδος στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με σιγουριά στην αυτοδυναμί, η οποία, μάλλον θα είναι σχετικά άνετη. Κρίσιμο πλέον μέγεθος που θα επηρεάσει την εκλογική διαδικασία είναι τα ντιμπέϊτ που θα γίνουν. Συνεπώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν δεν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο απ' αυτό που ξέρουμε.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Κυψέλη του 2009

Βελβενδού και Φαέθοντος γωνία περί ώρα 1 το μεσημέρι. Μία νεαρή γυναίκα με μία τσάντα στο χέρι και με μία άσπρη σιδεροσωλήνα λυγισμένη σε σχήμα γάμα στην μία άκρη κατευθύνεται στους τρεις κάδους απορριμάτων του Δήμου. Χωρίς να την νοιάζει αν την κοιτάζει κάποιος. Ανοίγει τον ένα κάδο μετά τον άλλο και με την σιδεροσωλήνα αναμοχλεύει τα σκουπίδια και τις σακκούλες που βρίσκονται μέσα στον κάδο. Την παρατηρώ, όσο πιό διακριτικά γίνεται. Με έχει δει αλλά αυτό δεν την εμπόδισε, ούτε την έκανε να διστάσει ούτε στιγμή. Κάτι βγάζει από μια σακκούλα και το βάζει μέσα στην τσάντα που κρατάει στο χέρι της. Στη συνέχεια, περνάει απέναντι και πηγαίνει στον επόμενο κάδο απορριμάτων του Δήμου και κάνει το ίδιο.... Την παρακολουθώ μέχρι το τέλος του δρόμου. Η διαδρομή της ζικ-ζακ, ανάλογα με τις θέσεις των κάδων. Μια εικόνα χίλες λέξεις λένεοι κινέζοι..... Και στο ράδιο η συνέντευξη του μελλοντικού πρωθυπουργού είχε μόλις αρχίσει. Η νεαρή γυναίκα δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον να ακούσει τι θα της συμβεί μετά τις 4 Οκτωβρίου. Για εκείνη το μέλλον της είναι το ίδιο με οποιαδήποτε κυβέρνηση..... Δεν έχει ψευδαισθήσεις. Οι υπόλοιποι έχουμε....;;;;

Ο Μπαχαλόγατος με τον Σεφερλή

Είχα κάποιες επιφυλάξεις για τον Μάρκο Σεφερλή εξαιτίας μίας φθοράς που είχε υποστεί στις ατελείωτες τηλεοπτικές τους εκπομπές που τον είχαν αφυδατώσει.
Στο Δελφινάριο που τον είδα στην επιθεώρηση ο Μπαχαλόγατος σε ένα κατάμεστο θέατρο ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.
Επί τέσσερις περίπου ώρες ήταν στην σκηνή σε μία επιθεώρηση που την στηρίζει ο ίδιος με τον ιδρώτα του.
Τα νούμερά του (ιδίως της απόδρασης του Παλαιοκώστα, η εκδίκηση της ξανθιάς) ήταν απολαυστικός και προκαλούσε πάρα πολύ γέλιο που το έχουμε πολύ ανάγκη τον τελευταίο καιρό.
Αξίζει να τον δείτε για να γελάσετε μέχρι δακρύων.
Τουλάχιστον σέβεται τα χρήματά σας και δεν κάνει μιά "περατσάδα" από τη σκηνή σαν σταρ και φεύγει για να ξανάρθει μετά πό μία ώρα. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ και παίζει.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΚΟ ήσουν καταπληκτικός

Η συνέντευξη Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια με 2-0 από αυτογκολ του αντιπάλου, τότε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίζεις τη μπάλλα το κέντρο του γηπέδου μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.
Ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ πήγε βασικά για να μην κάνει το λάθος. Είχε (και έχει) το σαφές προβάδισμα των δημοσκοπήσεων και επιχείρησε να διαχειριστεί το προβάδισμα χωρίς να κάνει καμιά "στραβή".
Τα ΜΜΕ τον αντιμετώπισαν σαν εν δυνάμει πρωθυπουργό.
Οι δημοσιογράφοι, εγκάθετοι και μη, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έκαναν ερωτήσεις στις οποίες λάμβαναν αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις. Όσοι προσπάθησαν να κάνουν ερωτήσει πιό συγκεκριμένες (για αλλαγή νόμων ή να ζητήσουν συγκεκριμένα νούμερα κλπ) έπαιρναν απαντήσεις άλλ' αντ' άλλων. Κάποιος ρώτησε για το που θα βρει το λεφτά για να κάνει έργα τα λόγια του και πήρε σαν απάντηση ...... κάποιον ισπανό πολεοδόμο που έχει φτιάξει την Βαρκελώνη, και που του έχει τηλεφωνήσει ο Γιώργος και ότι του υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει και την Αθήνα!!!!
Τι κάνεις Γιώργο, κουκιά σπέρνω, φασόλια φυτρώνουν.
Φυσικά αύριο ο τύπος θα μιλάει με διθυράμβους για το έργο των 100 πρώτων ημερών και δεν θα υπάρξει κάποιος να μιλήσει για "μπουρδολογίες" και ατέρμονες άσχετες υποσχέσεις χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Ο κύβος ερρίφθη. Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται και πιθανώς το Γιώργο τον απασχολεί περισσότερο το νέο υπουργικό συμβούλιο, παρά η προδιαγεγραμμένη νίκη στις εκλογές.....
Αν υπήρχε ανεξάρτητος τύπος στην Ελλάδα, αύριο θα έπρεπε να μιλήσει για την συνέντευξη και να την χαρακτηρίσει σαν ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ, χωρίς αρχή μέση και τέλος. ΚΡΙΜΑ!!!
Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να διαβάσουμε αύριο, εκτός από ύμνους.... και γλυψίματα....
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ με την τόση πίεση που άσκησε για εκλογές έπρεπε να ήταν ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.... και ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
Καταταϋμένη χώρα.... παλι χωρίς πυξίδα θα μείνεις.
Όλα στην τύχη.
Η ελπίδα όμως είναι αυτή που αλλάζει κυβερνήσεις στη Ελλάδα κι έτσι θα γίνει και τώρα.
Και, όπως είναι επίσης γνωστό, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....
Αλλά πάντα πεθαίνει.....
Καλές κάλπες.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τέλος εποχής για Σημίτη

Ο αποκαλούμενος και "κινέζος" πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έμεινε εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος έδειξε με την κίνησή του αυτή ότι στη φάση αυτή δεν ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ΠΑΣΟΚ και έχει το ρεύμα που οδηγεί στην πρωθυπουργία με την πρώτη. Οι κινήσεις του δείχνουν αποφασιστικότητα και στόφα ηγέτη. Η καρατόμηση του Σημίτη είναι μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ. Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ με την απομάκρυνση Σημίτη, μάλλον καλό θα κάνουν στο κόμμα, διότι, είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο Σημίτης δεν ήταν και ο .... λατρεμένος λαϊκός ηγέτης.
Αν δεν γίνει κάποιο λάθος και ο Γιώργος πάει καλά στην ΔΕΘ στο σαββατοκύριακο, τότε όλα θα πάνε κατ΄ευχήν για το ΠΑΣΟΚ.
Κοντός ψαλμος αλληλούια!!!


Οι μάρτυρες στην υπόθεση του ανακριτή Ζαγοριανού

Πληροφορήθηκα ότι ο ανακριτής Ζαγοριανός της υπόθεσης Siemens ζητάει να κληθούν ως μάρτυρες η τέως ηγεσία της Δικαιοσύνης και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί συνταξιούχοι ή εν ενεργεία. Η υπόθεση χοντραίνει επικίνδυνα και ίσως αποτελέσει μία ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ, που θα πληγώνει το κύρος της Δικαιοσύνης. Μακάρι να πέσω έξω. Η πίεση πάντως δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο τον νεαρό συμπιεζόμενο και ίσως αμυνθεί με ό,τι έχει και δεν έχει. Και τότε.... Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη της πειθαρχικής του δίωξης αλλά και της προκαταρκτικής εξέτασής του. Θα την παρακολουθήσουμε όλοι. Αλίμονο αν αποδειχθούν έξωθεν παρεμβάσεις στο ανακριτικό έργο. Αλίμονο και για τον δεχόμενο την παρέμβαση και τρις αλίμονο για τους παρεμβαίνοντες. Ίδωμεν.

Ένα βήμα πίσω ο Γιώργος.....

Ο Παπανδρέου δεν τόλμησε να βγάλει εκτός ψηφοδελτίων τον Γείτονα λόγω της εμπλοκής του ονόματός του σπό τον Χριστοφοράκο της Siemens. Αυτό που ζήταγε όλη η κοινωνία πέρυσι τέτοια εποχή από τον Καραμανλή, όταν έλεγε την φοβερή φράση "ηθικό το νόμιμο", να ΄διώξει όλους όσους έχουν εμπλοκή στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όχι σαν δικαστής, αλλά σαν πολιτικός που θέλει να φαίνεται και όχι μόνο να είναι τίμιος, ο Γιώργος δεν το τόλμησε....
Και ήταν υπέρμαχος της καθαρσης και μάλιστα ακόμα και αν ματώσουν τα δύο κόμματα...
Εδώ έκλεισε την πληγή αμέσως και σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην τρέχει τίποτα.
Αυτό είναι πισωγύσριμα, όσο και αν υπάρχουν δικαιολογίες......
Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.....

" Βατοπεδινοί " ... στα κάρβουνα

Όπως διαφαίνεται σιγά-σιγά όλοι όσοι είχαν εμπλοκή του ονόματός τους στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η πιό δύσκολη περίπτωση ήταν μάλλον του βουλευτή Δούκα (λόγω πεθερού). Επομένως έχουν πάρει το μήνυμα και ο κουμπάρος και ο άλλος που μένουν. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος με δικαιολογίες του τύπου ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ και ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ..... Ο υπουργός και ο πολιτικός εν γένει, πέραν από κορδέλλες και διακεκριμένες θέσεις σε παραστάσεις και εκδηλώσεις έχει και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι γίνεται μέσα στο υπουργείο του. Και η μόνη συνέπεια της πολιτικής ευθυνής, για την οποία πολύς λόγος έγινε είναι η παραίτηση και η αποχώρηση. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΦΕΞΗΣ για να μην έχουμε παρερμηνείες. Και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως "στρατηγούς" και "γείτονες". Ο νοών νοείτω....

Περί συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων εξουσίας

Ο τόπος, μέσα στη γενικότερη κρίση, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομία. Εντύπωση μου έκανε η μηδενική σχεδόν αναφορά στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στα εθνικά θέματα. Μήπως επιλύθηκαν μαγικά ή έπαψαν να υπάρχουν; Όχι βέβαια. Βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση τόσο το σκοπιανό, όσο και το κυπριακό, ενώ σε έξαρση είναι και οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ στα θέματα αυτά; Η απάντηση είναι μάλλον αναμενόμενη. Διότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πουν τα κόμματα ή διότι έχει χαθεί το παιχνίδι υπέρ των αντιπάλων; Την επομένη των εκλογών η νέα κυβέρνηση της ισχνής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών θα πρέπει να αντιμετωπίσει ΚΑΙ τα θέματα αυτά. Μπορεί να δώσει λύσεις; Όποια κυβέρνηση κι αν είναι αυτή.

Στην οικονομία, με τις λαϊκές τάξεις να στενάζουν υπό το βάρος των υποχρεώσεων και να διεκδικούν καλύτερες αμοιβές, ποιά κυβέρνηση των 152 βουλευτών μπορεί να πάρει μέτρα (δυσάρεστα για πολλούς, ανεξαρτητα τι θα πει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά) χωρίς κλειδωνισμούς;; Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση και ανοχή της κοινωνίας και το σημαντικότερο, χρειάζεται ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ εξόδου άπό την κρίση. Είναι ικανά τα δύο κόμματα εξουσίας να δώσουν από μόνα τους λύσεις στα ζητήματα αυτά;;

Η απάντηση είναι αρνητική και είναι γνωστή στους ψηφοφόρους και των δύο μεγάλων κομμάτων. Τότε τι μένει; Μένει η συνεργασία σε ένα κοινό πρόγραμμα, χωρίς προκαταλήψεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ της συνεννόησης και του τερματισμού της στείρας αντιπαράθεσης. Τα δύο μεγάλα κόμματα ελάχιστες, πλέον, ιδεολογικές ή πολιτικές διαφορές έχουν. Πρέπει να προετοιμάσουν το κλίμα για τη συναίνεση. Ο τύπος κάνει βήματα στον τομέα αυτό. Φυσικά είναι κάτι που δεν λέγεται προεκλογικά όταν γίνεται η καταμέτρηση των δυνάμεων του κάθε κόμματος. Την επομένη μέρα όμως πρέπει να καθήσουν τα δύο κόμματα εξουσίας και να συνεννοηθούν.
Είναι απόλυτα εφικτό, αλλά πάνω απ' όλα είναι εθνικά αναγκαίο....

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφοδέλτια: Μία από τα ίδια.....

Σύμφωνα με όσα έχουν αφήσει να διαρρεύσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνουν τους ίδιους και τους ίδιους επαγγελματίες πολιτικούς .... με λίγο ζόρι στην ποσόστωση των γυναικών.... Δίπλα από τους γνωστούς σε κάθε νομό μπαίνουν και κάποιοι ακόμα για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των υποψηφίων. Αν εξαιρέσουμε τη Β Αθηνών που είναι απρόβλεπτη, οι υπόλοιπες λίστες στους νομούς είναι λίγο πολύ, "σημαδεμένες" με την έννοια ότι εκ των προτέρων ξέρουν ποιοί θα εκλεγούν (πλην εντελώς απρόβλεπτων ελαχίστων εξαιρέσεων): Αυτοί που θα πριμοδοτηθούν από τα κόμματα. Οι λοιποί υποψήφιοι εγγράφουν το όνομά τους στις λίστες για κανένα οργανισμό ή άλλη θέση του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Υπάρχουν βουλευτές που βγήκαν σε νομούς με τους οποίους είχαν σχεδόν τουριστική επαφή. Απλά το κόμμα ήθελε να βγουν εκεί και βγήκαν..... Δυστυχώς ο λαός καθοδηγείται μαεστρικά από τα κόμματα, δια του τύπου, και ..... διατηρεί (ο λαός) την ψευδαίσθηση του ότι είναι παντοδύναμος. Κούνα που μας κούναγε όλους.......

Η απόφαση για το Βοτανικό εκδίδεται στις 15 Σεπτεμβρίου

Έφτασε η μέρα της έκδοσης της απόφασης για το Βοτανικό και την διπλή ανάπλαση.
Θα δημοσιευτεί την Τρίτη 15/9, τελευταία μέρα του δικαστικού έτους.
Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για το γήπεδο, αρνητικό για το MALL και για εν γένει οικοδομικές δραστηριότητες.
Το τι θα γίνει με το MALL αυτό θα το αποφασίσει η νέα κυβέρνηση....

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Τα σχολεία ανοίγουν κι έχει ο Θεός....

Μεθαύριο ανοίγουν τα σχολεία και υπάρχει μία αγωνία σε όλους τους γονείς για την γρίπη και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέρθουμε (και εν μέσω προεκλογικής περιόδου) σε μία έξαρση των ασθενών.
Επειδή έχουμε μάθει να λέμε πάντα "έχει ο Θεός" πάλι έτσι θα πορευτούμε.
Στην Ελλάδα ζούμε...
Ας ποντάρουμε στην εύνοια του Μεγαλοδύναμου διότι αν περιμένουμε στο Κράτος και στην πρόνοια ...άστα καλύτερα.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ και καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές....

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Καραμανλής περιμένει το λάθος του Παπαδρέου

Επίσημα η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε από χθες.
Ο Καραμανλής δεν έχει τίποτα άλλο να ελπίζει από το οποιοδήποτε λάθος του Παπανδρέου.
Η Κυριακή που έρχεται θα είναι κρίσιμη.
Πάντως εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι οι δημοσιογράφοι επιμένουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Αυτό ίσως κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Οι επερχόμενες εκλογές έχουν δύο ηττημένους

Οι εκλογές της ΝΔ είναι οι πλέον προβλέψιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Κανείς δεν έχει αμφιβολία για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ (η αυτοδυναμία παίζεται), όπως επίσης και για τους χαμένους. Κι αυτοί είναι δύο: η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία κατρακύλα άνευ προηγουμένου. Η στιγμή της προκήρυξης των εκλογών ήταν καταστροφική για το κόμμα. Εκεί που είχε αρχίσει ο τσακωμός για το αν θα γίνει συνέδριο ή όχι με τις δηλώσεις και αντιδηλώσει στελεχών, τους ήρθε ο ουρανός σφοντίλι με την προκήρυξη των εκλογών. Νέοι τσακωμοί για το ποιός θα είναι ο αρχηγός. Ακόμη και τώρα παίζεται η διάσπαση του, ούτως ή άλλως, ευκαιριακού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν επιτευχθεί η ενότητα και κατεβεί όπως είναι μέχρι τώρα, η ενότητα αυτή θα είναι επίπλαστη και εικονική και δεν πρόκειται να πεισθεί κανείς. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ κίνδυνος να μην μπει στη Βουλή και να διευκολύνει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή. Τα αίτια της κατρακύλας είναι πασιφανή για όλο τον κόσμο. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και σκεπτόμενοι που γνωρίζουν ποιά είναι τα αίτια της ήττας. Άγνωστο το μέλλον του κόμματος (με όποια ονομασία θα πορευτεί). Η αλλαζονία δεν χτυπάει μόνο τις κυβερνήσεις. Χτυπάει και όλους όσους δεν μπορούν να εκτιμήσουν σωστά τα μηνύματα του κόσμου. Και τα μηνύματα του κόσμου ήταν σαφή στο κόμμα που είχε πιάσει 16 % πέρυσι στις δημοσκοπήσεις κι άρχισε τα : "καλώς τα παιδιά" και τις "καισαρικές" εμφανίσεις και τοποθετήσεις. Όλα έχουν όριο. Το πολιτικό παιχνίδι ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ και δεν συγχωρεί τα λάθη. Μερικές φορές τα ανέχεται απλώς, αλλά στο τέλος έρχεται η Νέμεσις.....

Συνέντευξη Καραμανλή στη ΔΕΘ

Τίποτα το εξαιρετικό πλην της αυτοκριτικής.
Τα οικονομικά μέτρα τα είχαμε από χθες.
Οι ερωτήσεις ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ του αναμενομένου.
Οι απαντήσεις οι αναμενόμενες.
Τυπική καραμανλική συνέντευξη: η συνταγή της υπευθυνότητας με σαφή ρητορική, διάθεση, αρκετές δόσεις αυτοκριτικής, σκελίδες στόμφου, μερικές (κοφτές) κουταλιές για τα ψηφοδέλτια, και φιλοκομμένες ειδησούλες που μάλλον ήταν μπαγιάτικες. Το αποτέλεσμα θα φανεί στη συσπείρωση της ΝΔ.

Τίτλοι τέλους για την υπόθεση Siemens

Ο Χριστοφοράκος δεν εκδίδεται.
Πολλοί ανασαίνουν με ανακούφιση.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που την ύστατη στιγμή της ταφόπλακας διορίζεται εφέτης ανακριτής για την εξιχνίασή του (όπως έλεγα επί μήνες ότι απαιτείται), βαίνει προς το αρχείο και την εκτόνωση.
Ο ανακριτής μέχρι τώρα της υπόθεσης Ζαγοριανός διώκεται πειθαρχικά και εσπευσμένα (έχω ζωηρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της πειθαρχικής αυτής δίωξης, είναι πραγματική ή δίωξη συγκάλυψης;;;)
Με τις εκλογές ο Χριστοφοράκος καθαρίζει τη θέση του και μάλιστα όπου νάναι θα βγει και από τη φυλακή του Μονάχου και όλα καλά κι όλα ωραία.....
Η υποκρισία στην υπόθεση αυτή έχει περισσεψει.
Τα δύο μεγάλα κόμματα αλληλοκατηγορήθηκαν για το ποιός πήρε τα περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, όπως και από άλλες εταιρίες και μεγάλες εγχώριες εταιρίες.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, αν και για πρώτη φορά ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ένα κορυφαίο μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο στρατηγός Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε χρήματα και τα έδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπου ψαχτήκανε στο ταμείο και ... δεν βρέθηκαν τα λεφτά.
Έτσι για να ξυπνήσει ο πολίτης και να ξέρει πουβαδίζει και τι να περιμένει.
Για να μην τρέπει αυταπάτες.
Αν ξανακούσεται για Siemens στο μέτρο που την ακούγατε μέχρι σήμερα να μου γράψετε... σχόλιο στο άρθρο.... Ταφόπλακα. Και σιωπή.

Τα ερωτήματα προς τον εν δυνάμει πρωθυπουργό

Μέχρι σήμερα σε όλα τα πάνελ στην τηλεόραση που γίνονται πολιτικές συζητήσεις προεκλογικού περιεχομένου ασχολούνται όλοι με τα εσωτερικά της ΝΔ και ΟΧΙ για τη νέα μέρα που έρχεται. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις για ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα. Μεταξύ άλλων :
1. θα καταργήσει την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους στις ΔΕΚΟ;
2. θα καταργήσει τον ασφαλιστικό νόμο της ΝΔ;
3. τι θα κάνει με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής;
4. τι θα κάνει με την αύξηση (υπερδιπλασιασμό) των τελών κυκλοφορίας;
5. τι θα κάνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
6. τι θα κάνει με τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών;
7. θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το τεράστιο σκάνδαλο Siemens;
Θα επανέλθω με ερωτήματα....
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κι όχι αερολογίες.......

Η τελευταία παράσταση του πρωθυπουργού

Έγινε χθες στην Διεθνή ΄Εκθεση της Θεσσαλονίκης η τελευταία μεγάλη παράσταση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η ομιλία του ήταν καλή σε γενικες γραμμές και συγκεκριμένη, μόνο που ήταν καθυστερημένη. Άργησε 4-5 χρόνια. Νόμιζες ότι άκουγες τον Καραμανλή της πρώτης διακυβέρνησης και θα ήταν απόλυτα φυσιολογική στις περισσότερες εξαγγελίες της.
Ο κόσμος αναμένει τον επόμενο πρωθυπουργό την άλλη Κυριακή. Θα πάρει θέσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ο Γιώργος ή θα είναι αοριστολόγος ενόψει της νίκης ;;;
Ίδωμεν....
Ο κόσμος περιμένει.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ψινάκης στον Καρατζαφέρη;

Ο Καρατζαφέρης βγήκε στο σεργιάνι για να μαζέψει κουκιά.
Αυτό το ξέρει καλά.
Θα δούμε διάφορα ονόματα που ο καθένας έχει έναν συγκεκριμένο χώρο προέλευσης και θα μπορέσει να προσελκύσει κάποιους προσωπικούς φίλους και παρέες.
Ένα όνομα βαρύγδουπο στη swowbiz είναι ο Ηλίας Ψινάκης.
Άλλος που ήρθε είναι ο ποδοσφαιριστής Ανατολάκης (!!!).
Ακούγεται και ο ποδοσφαιριστής Αποστολάκης.
Αναμένεται και κανένας Αεκτζής, Παοκτζής κλπ
Μάζευε ας είν' και ρώγες.
Μάστορας ο Καρατζαφέρης.
Ξέρει ότι έχει τη μεγάλη ευκαιρία στις εκλογές αυτές να μαζέψει πολλά απόνερα.....
Θα κάνει τον υπερ πάντων αγώνα.
Έχουμε να δούμε πολλά....
Ακόμα είναι η αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Ο αμερικανός πρέσβης στην συγκέντρωση του Γιώργου

Αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο αμερικανός πρέσβης ήταν στην συγκεντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Θησείο για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος, τότε ο κύβος έχει ριφθεί ίσως και για την αυτοδυναμία.
Περιμένουμε να ακούσουμε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών....

Η ψυχολογία στο ναδιρ στη ΝΔ

Από το βράδυ που ανακοινώθηκαν οι πρόωρες εκλογές μέχρι σήμερα μίλησα μέ πάνω από 50 ανθρώπους και το ερώτημα όλων ήταν γιατί αυτή η παραίτηση της κυβέρνησης. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;; Αφού τα ποσοστά του κόμματος είναι πολύ χαμηλά;;
Ακούγονται πολλά από δω κι απο κει.
Ο πρωθυπουργός είναι σχεδόν παραιτημένος και έχει διαβεβαιώσει ότι θα παραδόσει την αρχηγία της ΝΔ.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
Ο κόσμος τα έχει χαμένα.
Αν δεν γίνει κάτι να κρατηθει η διαρροή τότε πάει περίπατος ο σχεδιασμός για μη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά αυτές οι εκλογές θα είναι πραγματικές ασκήσεις επί χάρτου.
Πάντως η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι σε πανελλαδική κλίμακα γύρω στο 3,5 % σύμφωνα με πληροφορίες και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, αν όχι να συρρικνωθεί, τουλάχιστον να μείνει εκεί.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συμπτώσεις στις εκλογές αυτές είναι επανωτές

4 Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας
4 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία είναι η ημερομηνία γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ
( 4 Οκτωβρίου είναι και η παγκόσμια ημέρα των ζώων) αλλά αυτό δεν αφορά τα κόμματα.
Τους ψηφοφόρους μήπως;;;)

Στις 4 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Η επιλογή της ημερομηνίας των εκλογών είναι σημειολογική.
Η 4 Οκτωβρίου είναι από το έτος 1978 η παγκόσμια ημέρα των ζώων!!!
Οι ψηφοφόροι, σαν έτοιμοι απο καιρό, προετοιμάζονται υπομονετικά για το υπέρτατο συνταγματικό τους καθήκον....

4 Οκτωβρίου τα γενέθλια της ΝΔ

Η ημερομηνία που επελέγη για τις πρόωρες εκλογές είναι η ημερομηνία των γενεθλίων της ίδρυσης της ΝΔ (4-10-1974).
Μήπως γίνει και η ημερομηνία του πολιτικού της τέλους;;
Είναι σφόδρα πιθανόν.

Ο Μισέλ έφυγε πριν τον διώξει ο ξάδερφος

Ο Μιχάλης Λιάπης έκανε την ηρωική έξοδο και κατήγγειλε την επιλογή του πρωθυπουργού για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Πάει για ήρωας-Κασσάνδρα της παράταξης.... Αλλά
Μήπως ήξερε ότι ήταν προγραμμένος από τα ψηφοδέλτια και αποφάσισε την παραίτηση από την ξεφτίλα της αποπομπής ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens;;
Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι θέλει.
Οι υποψιασμένοι όμως τι θα διάλεγαν;;

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών

Το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών και ίσως ο παράγοντας που θα κρίνει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ή, ακόμα, και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή.
Τα πάντα είναι ρευστά για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει και το σενάριο της μη εκπροσώπησής του στην νέα Βουλή.
Θα συμπιεστεί από το ΠΑΣΟΚ σε υπέρτατο βαθμό προκειμένου να αποκτηθεί η πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Μπορεί λεκτικά να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για κοινωνική συνεργασία στις κοινωνικές ομάδες με την ευρύτερη αριστερά αλλά, από την άλλη πλευρά, στο παρασκήνιο θα συνθλιβεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο θάνατός του (ΣΥΡΙΖΑ) η ζωή του (ΠΑΣΟΚ).

Ο ρόλος του ΛΑΟΣ στις εκλογές

Αναμένεται το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη να αποτελέσει την μεγάλη απόχη για την περιστολή της διαρροής των ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ.
Ο ρόλος του μετεκλογικά θα είναι κομβικός γαι τις πολιτικές εξελίξεις.
Πρέπει να γίνει σαφές όμως πως άλλο ευρωεκλογές κι άλλο εξουσία και εθνικές εκλογές.
Η διατήρηση του ποσοστού των ευρωεκλογών θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα.
Είναι σίγουρα η πιό κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το ΛΑΟΣ.
Ίδωμεν...

Εκλογική περίοδος

Τις ονομάζουν εκλογές αυτοκτονίες αυτές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός λόγω της επικείμενης ήττας και λόγω του υπάρχοντος εκλογικού νόμου.
Αλήθεια ποιός άφησε τον ίδιο εκλογικό νόμο και για ποιό λόγο;
Ο τόπος οδηγείται σε εκλογές σε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ.
Ο Καραμανλής νεκρανάστησε το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.
Περιμενουμε να δούμε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κι όχι αερολογίες και συνθηματολογία.
Τα πρώτα δείγματα περί ηπίου εκλογικού αγώνα και περί πολιτικού ήθους είναι μία ελάχιστη ένδειξη ότι ΙΣΩΣ στο βάθος .... να φαίνεται και η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων εξουσίας. Λέω ίσως και θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο πολιτικός διάλογος στην προεκλογική περίοδος.
Το μεγάλο κεφάλαιο πολύ θα ήθελε την συγκυβέρνηση, όσο ουτοπική και να φαίνεται και όσο να την εξορκίζουν λεκτικά, αποτελεί μία εναλλακτική λύση, ιδίως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Διότι κινδυνεύουμε να κάνουμε εκλογές μέχρι τα Χριστούγεννα με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.
Θυμηθείτε αυτήν την παρατήρηση.

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου

Ζυγίστηκε και κρίθηκε λιποβαρής.
Ο πρωθυπουργός ΣΥΡΘΗΚΕ σε εκλογές.
Πάει για την τελευταία πράξη της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της εξουσίας προς την άλλη πολιτική οικογένεια.
Το τι οδήγησε στις εκλογές τον πρωθυπουργό δεν θα το μάθουμε ποτέ (πολλά είναι αυτά που δεν γίνονται γνωστά στην πολιτική), εκείνο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα τη ΝΔ (ανεξάρτητα από το πόσο θα είναι η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος) είναι η διαρκής επανάληψη των ίδιων ξύλινων λόγων για "διαρθρωτικές αλλαγές", "μεταρρυθμίσεις" κλπ θολά βαρύγδουπα λογίδρια που δεν είναι τίποτα άλλο από κοινές μπούρδες, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος.
Καλές κάλπες....

Η πίεση των ΜΜΕ στο ζενιθ

Τα ΜΜΕ με καθήμερινά πρωτοσέλιδα και μπαράζ δελτίων ειδήσεων πιέζουν αφόρητα τον πρωθυπουργό προς τις εκλογές.
Τα διάφορα "ρεπορταζ" και οι "πηγές" που επικαλούνται έχουν προεξοφλήσει ότι οδηγούμεθα σε εκλογές τον Οκτώβριο.
Έτσι, επειδή το θέλουν τα ΜΜΕ.
Για να δούμε την αντίδραση του πρωθυπουργού.
Είναι ένα γερό μπαντεφέρ με έναν νικητή.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ΜΜΕ πιέζουν για εκλογές.....

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι μοναδικό. Ο τύπος (έντυπος και ΜΜΕ) έχουν φτάσει την εκλογολογία στο ζενιθ. Πρώτο θέμα συνέχεια. Πρεμούρα να γίνουν εκλογές. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. Από τη επόμενη των όποιων εκλογών αρχίζει η εκλογολογία ως δήθεν προερχόμενη από το λαό. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ (γενικά) γιατί γνωρίζει ΠΛΕΟΝ και ο πιό κουτοφορτωμένος ότι οι εκλογές δεν λύνουνκανένα πρόβλημα. Είναι πιό χαζοί οι Γερμανοί, που τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσία συγκυβερνούν για να πάνε μπροστά την πατρίδα τους;;; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ όμως και αυτά δεν τα σηκώνουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, διότι μετά δεν θα μπορούν να γέρνουν προς το ένα ή το άλλο κόμμα, εκβιάζοντας για τα δικά τους συμφέροντα (επιχειρηματικά και άλλα). ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ των ΜΜΕ. Δεν εκπροσωπούν ούτε εκφράζουν εμάς: εκφράζουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα και τις δικές τους στενές φιλοδοξίες. Φίλοι και φίλες, μην "τσιμπάτε". Κανείς δεν είναι για τον πολύ κόσμο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα από την μεταπολίτευση και μετά. Σίγουρα θα υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ελάχιστες και εν πολλοίς αόρατες. Να δούμε πιά θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού....

Καλό φθινόπωρο....