Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις

Μου ήρθε στο email και το δημοσιεύω..
Νομίζω ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.
(από το epikairo.gr)

Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο

Αυτό και αν γίνεται μόνο μια φορά στην ζωή μας

ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.

Ο πλανήτης Αρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανό
Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Αρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή.

Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός

Θα το βλέπουμε με γυμνό μάτι σαν να και η γη έχει δύο φεγγάρια !!!..

Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287.

Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά... ...


Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο Απρίλης φεύγει...


Πότε ήρθε το Πάσχα, πότε έφτασε η Πρωτομαγιά;;;;
Ο χρόνος είπαμε είναι αδυσώπητος
Είτε με σκάνδαλα, είτε χωρίς αυτά θα περνάει στην ώρα του.
Όποιος πρόλαβε να κάνει κάτι, πρόλαβε
Όποιος τον έχασε άσκοπα, δεν θα τον ξαναβρεί πάλι.
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους.

Οι λογαριασμοί του βουλευτή Παυλίδη

Να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή.
Έχει κανείς καμία απορία για το τι συνέβη;;;
Νομίζω πως δεν έχει κανείς..
Ας πάρει το δρόμο της...
Της λήθης και της λησμονιάς.
Η φράση του Καλογήρου προς τον Κούρκουλο: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" θα παραμένει πάντα επίκαιρη....
Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά θέματα που οι έχοντες γνώση θα τα τακτοποιήσουν κατά πως πρέπει....

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Δελτία κατ' επίφαση "ειδήσεων"

Όποιος παρακολουθεί δελτία ειδήσεων τον τελευταίο καιρό θεωρεί ότι όλος ο κόσμος είναι ένα δικαστήριο.
Έτσι αξιολογούν την επικαιρότητα τα δελτία των 8.
Εξαιρείται η ΝΕΤ στην οποία μπορεί να ακούσεις και κάτι παραπάνω.
Φανταστείτε να μην υπήρχε αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση με τις τόσες παράπλευρες συνέπειες.
Κι όμως οι καναλάρχες οι οποίοι ποδηγετούν την κοινή γνώμη έχουν τρία θέματα μόνιμα στα δελτία ειδήσεων: Παυλίδης, Siemens, Βατοπαίδι.
Και μετά ο πολίτης περιμένει να ακούσει και για τα οραγματικά του προβλήματα....
Θα περιμένει πολύ επί ματαίω.....

Το πρωτάθλημα τελείωσε και τυπικά

Ένα από τα πλέον ανιαρά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών τελείωσε και τυπικά. Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν τα play-off με 12 αγώνες. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει η παρωδία των play-off. Ακόμα κι αν κα΄ποια ομάδα πάρει την β θέση δεν θα έχει κάνει καθόλου ξεκούραση γιατί θα αρχίσει σχεδόν αμέσως τη διαδικασία των προσκριματικών του επόμενου τσάμπιονς λιγκ. Πρόκειται για κουταμάρα ολκής στο βωμό του κέρδους. Αν δεν φτάνει ένα πρωτάθλημα για να βγει ο δεύτερος, τότε είμαστε πολύ-πολύ πίσω ποδοσφαιρικά ακόμα και από τις μεσαίες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Τελειώνετε με τις νεοπαγείς αηδίες και θεωρείστε ότι φτάνει ένα πρωτάθλημα για να καθορίσει την σειρά κατατάξεως των ομάδων. Νισάφι με τις βλακείες τους κάθε παράγοντα που θεωρεί ότι υπηρετεί το ποδόσφαιρο.... Πήξαμε από "υπηρέτες" του ποδοσφαίρου, ποδόσφαιρο πότε θα αποκτήσουμε;;

Νέος Ιός η ασθένεια των "χοίρων"

Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για ασθένεια των χοίρων. Είναι μετάλλαξη ιού της γρίπης που προσβάλλει και πουλιά και ανθρώπους. Το κακό είναι ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο με τον αέρα, για το λόγο αυτό στις περιοχές υψηλού κινδύνου οι άνθρωποι κυκλοφορούν με ιατρικές μάσκες. Ακόμα δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Εκείνο που ελπίζει η παγκόσμια ιατρική κοινότητα είναι να μην γίνει επιδημία, διότι τότε τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα. Στην Ευρώπη ακόμα δεν έχουμε, παρά ενδείξεις, για κρούσματα της νόσου. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα έρθει. Προσοχή λοιπόν ακόμα και στο απλό κρυολόγημα.

Υπόθεση Παυλίδη: απαλλαγή μετά πολλών ...."επαίνων"

Διάγουμε την κρίσιμη βδομάδα για την υπόθεση Παυλίδη. Οι πληροφορίες μου από κάθε πλευρά λένε ότι ΚΑΝΕΝΑ, μα ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, δεν θέλει εκλογές την εποχή αυτή. Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ότι ο βουλευτής Παυλίδης, απαλλάσσεται μετά πολλών "επαίνων", ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν στοιχεία. Ουδείς ενδιαφέρεται για τα στοιχεία. Σημασία έχει η πιθανότητα των εκλογών η οποία πρέπει να απομακρυνθεί για την περίοδο αυτή. ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, άσχετα με το τι λενε στις τηλεοράσεις για να ακούει ο κόσμος. Άλλο οι δηλώσεις κι άλλο η πραγματικότητα. Αυτό είναι απόλυτα σύνηθες στην Ελλάδα. Αυτά για την υπόθεση Παυλίδη.... Πάμε γι' άλλα.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δικαστήριο η πολιτική ζωή

Η πολιτική ζωή της χώρας έγινε ένα απέραντο δικαστήριο.
Δεν παράγεται πολιτική πιά.
Ανοίγεις τα δελτία ειδήσεων και ακούς πρώτη είδηση, υπόθεση Παυλίδη, δεύτερη, υπόθεση Siemens, τρίτη, υπόθεση Βατοπεδίο, κοκ
Όλος ο κόσμος απασχολείται με την οικονομική κρίση και εξετάζει τρόπους αναστροφής του κλίματος της παγκόσμιας οικονομίας κι εμείς έχουμε αναγάγει την σκανδαλολογία σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
ΝΤΡΟΠΗ πια!!!
Ο κόσμος ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΟΛΟΥΣ....
Μπαφιάσαμε με τις μίζες σας και τους συμψηφισμούς σας.
Ποιός έφαγε τα πιό πολλά, με ποιό τρόπο, ποιός είναι ο τίμιος και ποιός ο άτιμος....
Ξεκουμπιστείτε να ησυχάσουμε.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Το Κυπριακό σε νέα φάση


Οι εκλογές στο ψευδοκράτος έβγαλαν τον εθνικιστή ακροδεξιό Ερογλου με απόλυτη πλειοψηφία στην ψευδοβουλή των κατεχομένων. Τα πράγματα για την "επίλυση" του κυπριακού προβλήματος δυσκολεύουν. Είχα μια επαφή με Κυπρίους και συζήτησα διάφορες πτυχές του κυπριακού σε πραγματικό επίπεδο, δηλαδή επίπεδο κοινωνίας και τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Δηλαδή, η γεννιά των 60άρηδων ακόμα έχει τις μνήμες από τις χαμένες πατρίδες. Οι νεώτερες γενιές (στην πλειοψηφία τους, απ' ό,τι μου είπαν) έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την διεκδ'ικηση της πατρώας γης. Το status quo που διατηρούν οι Τούρκοι μπορεί σε πολιτικό και διεθνές επίπεδο να μην έχει αποδώσει όσους καρπούς ήθελαν, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο έχει αποδώσει. Οι γεννιές που γεννήθηκαν στην διχοτομημένη Κύπρο δεν ενδιαφέρονται τόσο όσο οι γεννιές που έζησαν στο κατεχόμενα. Έχουν ρυθμίσει τη ζωή τους στην ελεύθερη Κύπρο και δεν κοιτάνε πίσω. Μάλιστα κάποιος που έφυγε 21 χρονών από το σπίτι του στα κατεχόμενα μου διηγήθηκε ένα περιστατικό για να δείξει ότι έχει καμφθεί η αγωνιστικότητα: όταν αποφάσισε μετά από 30 χρόνια να επισκεφθεί τον σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ίδιος στα κατεχόμενα πήρε μαζί του και τα δύο του παιδιά για να δει τις αντιδράσεις τους. Ενώ ο ίδιος συγκινήθηκε στη θέα της εγκαταλελειμένης πατρώας γης, τα δύο του παιδιά, νεαροί πλέον, ζητούσαν να φύγουν το συντομότερο δυνατόν από τη μιζέρια του χώρου και την φτώχια των κατεχόμενων. Καμία συγκίνηση και κανένας νόστος.... επιστροφής. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των Τούρκων και αυτό το παιχνίδι το ξέρουν καλά. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού κι όλα δουλεύουν υπέρ της διχοτόμησης (στην πράξη). Δυστυχώς έτσι έχει η πραγματική κατάσταση στην Κύπρο, πέραν από όσα ακούμε και διαβάζουμε υπάρχει και ο λαός και η καθημερινότητα. Συνεπώς εικόνες σαν αυτή που δημοσιεύω θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα. Οι Τούρκοι, για άλλη μία φορά, δια των όπλων δημιούργησαν και δια της διπλωματίας διατηρούν και συντηρούν μία κατάσταση, χωρίς η διεθνής κοινότητα να μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως......

Η άνοιξη μπήκε ομαλά...


Φέτος είμαστε τυχεροί. Η άνοιξη έχει ομαλή εξέλιξη (μέχρι τώρα). Με τη σωστή θερμοκρασία και τις βροχούλες της. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και τον άλλο μήνα.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Η βουλευτής Διαμαντοπούλου από εκκλησία σε εκκλησία...

Μεγάλη Πέμπτη και φαίνεται ότι οι πατέρες και μητέρες του έθνους θυμήθηκαν ότι μπορεί να γίνουν και εκλογές, άρα θα σηκώσουν το σταυρό τους.....
Η μέρα της Σταύρωσης έβγαλε την ακριβοθώρητη βουλευτή Διαμαντοπούλου από εκκλησία σε εκκλησία.
Στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, μαζί με τον σωματοφύλακα, έκανε το καθήκον της (εμφάνιση στο πόπολο) και στη συνέχεια έφυγε σφαιράτη... προς άγνωστη κατεύθυνση.
Γυρίζοντας σπίτι και ανοίγοντας την τηλεόραση η βουλευτής Διαμαντοπούλου ήταν...... στην πρώτη θέση στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Ούτε διακτινισμός... τέτοια ταχύτητα.
Από θρησκευτική ευλάβεια βέβαια....
Αλίμονο!!!!
Εκεί στον Άγιο Διονύσιο υπάρχει και η τηλεόραση και το κοινό είναι μεγαλύτερο.
Η βουλευτής Διαμαντοπούλου μου θύμισε σήμερα την ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι βουλευτές για τις κοπές της πίτας...... όπου κυριολεκτικά κάνουν αγώνα δρόμο για να προλάβουν όλες τις κοπές....
Εντάξει κ. Διαμαντοπούλου κάτι μαζέψαμε και σήμερα.....
Βγήκε το πολιτικό μεροκάματο....
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές έχουμε να γελάσουμε με τα πολιτικά καμώματα.......

Ο πληθωρισμός στο 1 % αλλά ο λαός πιό φτωχός,

Ο μύθος του (μπαμπούλα) πληθωρισμού με τον οποίο μεγαλώσαμε όλοι αποδείχθηκε αυτό που πράγματι είναι: ΜΥΘΟΣ.
Ο πληθωρισμός κοντεύει να φτάσει στο 1 % ο μικρότερος της μεταπολίτευσης κι όμως ο κόσμος βρίσκεται στα όρια της φτώχιας.
Και τούτο διότι η πτώση του πληθωρισμού βασίζεται σε στρεβλή αιτία, την ύφεση κι όχι την υγιή οικονομία.
Παρά την πτώση του πληθωρισμού και την πτώση του πετρελαίου η τιμή της βενζίνης άρχισε και πάλι να ανεβαίνει.
Ο μπαμπούλας του πληθωρισμού εξέλιπε αλλά η κυβέρνηση ..... δεν μπορεί να πανηγυρίσει, όπως θα έκανε υπό άλλες συνθήκες.....
Τραγέλαφος κανονικός.....

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εύχομαι σε όλους τους φίλους και τις φίλες, άγνωστους συνοδοιπόρους στο αχανές διαδίκτυο, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (σε όλους τους τομείς).
Υγεία και δύναμη σε όλους, ιδίως στους μαθητές που τον επόμενο μήνα ρίχνονται στην δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων.....

Για να γελάσει και το χειλάκι μας τις μέρες του Πάσχα, ήρθε ο θίασος που λέγεται κυβέρνηση των Σκοπίων και εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα.
Να προσέχουν οι σκοπιανοί τουρίστες (;) που έρχονται στη χώρα μας διότι κινδυνεύουν (;), επειδή βρισκόμαστε σε αποσταθεροποίηση
Επειδή δεν ήξεραν τι να γράψουν και πως (ίσως είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που εκδίδει το προτεκτοράτο) αντέγραψαν μία των ΗΠΑ (!!!).
Α ρε Πάγκαλε πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες τα πράγματα με το όνομά τους για το ποιοί κυβερνούν το γειτονικό κρατίδιο......
Καλή Ανάσταση....
Έστω και χωρίς σκοπιανούς τουρίστες.....

Αυτό ήταν ποδόσφαιρο!!!

Δικαίως το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.
Το παιχνίδι για σεμινάριο Τσέλσι - Λίβερπουλ 4-4, απέδειξε ότι το άθλημα του ποδοσφαίρου όταν παίζεται από σωστούς επαγγελματίες και γνώστες προπονητές, είναι απολαυστικό θέαμα.
Φυσικά εδώ στην Ελλάδα αυτά τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση.
Αυτό το ξιλίκι που παίζουμε εδώ στις εγχώριες διοργανώσεις και το αποκαλούμε ποδόσφαιρο ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση αυτές τις μέρες.
Ας απολαύσουμε οι λάτρεις του ποδοσφαίρου το θέαμα που είδαμε και που αναμένεται και στη συνέχεια από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Καλό Πάσχα

Η χώρα βρίσκεται στα όρια πτώχευσης.

Όταν η χώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει υποχρεώσεις της προς μισθωτούς που έχει αναλάβει τότε βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι βρίσκεται στα όρια της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ.
Αυτό δεν αλλάζει με καμία κυβέρνηση.
Ο κόσμος στα καφενεία συζητάει για το αν θα πάρει το δώρο, το επίδομα, ή και τη σύνταξή του για τον επόμενο μήνα.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΟΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ
Αλλά δουλέψαμε όλοι για αυτό.
Όλες οι Κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση.
Κάποια στιγμή πρέπει να πει κάποιος την αλήθεια στον κόσμο.
Η υφέρπουσα φημολογία και οι διαρροές δεν κάνουν καλό στη ψυχολογία του λαού.
Πτωχεύσαμε ή πλησιάζουμε στην πτώχευση;;;

Βουλή ή Ανακριτικό Γραφείο;;;

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε για το χρονικό διάστημα μέχρι να κλείσει η Βουλή να ασχοληθεί με εκκρεμείς .... δικογραφίες για να μην παραγραφούν.
Δηλαδή από Βουλή να μετατραπεί σε Ανακριτικό Γραφείο.
Τι άλλο θα δούμε!!!!
Επιτέλους καταργείστε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στη χώρα.

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Το ΒΗΜΑ πέρασε στην τρίτη θέση και φαίνεται να μην ανακάμπτει

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο ΔΟΛ;
Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το ΒΗΜΑ της Κυριακής έχει καιρό να δει πρωτιά και έχασε και τη δεύτερη θέση.
Τι συμβαίνει;
Μήπως το γεγονός ότι μανατζάρει και πατρονάρει συγκεκριμένα (πολτικά) πρόσωπα ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης έγινε προκλητικό πλέον;
Ο κόσμος καταλαβαίνει.
Δεμ είμαστε στο 1960.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα κύριοι.
Σίγουρα θα έχει προβληματίσει την ηγεσία του συγκροτήματος η πτωτική πορεία.
Να δούμε την αντίδραση.
Σίγουρα θα υπάρξει.

Το μαρτύριο δεν λέει να τελειώσει

Η πρώτη πολυμετοχική χρονιά το μόνο που παρουσίασε είναι ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ και τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΑΝΤΙΔΗΛΩΣΕΙΣ των "συνεταίρων"....
Η αθλητική χρονιά δεν λέει να τελειώσει.
Από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο.....
Την συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ την έχουμε εξασφαλίσει;;;
Θα το δούμε σε κανά μήνα.
Υπομονή φίλοι και φίλες...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Έργα Βοτανικού - γήπεδο Πααναθηναϊκού

Μάλλον πήγαν καλά τα πράγματα στην πρώτη διάσκεψη, σήμερα, της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα του νόμου της διπλής ανάπλασης.
Το γήπεδο ίσως ξεπέρασε σήμερα το μεγαλύτερο εμπόδιό του.
Εικασίες ή πραγματικότητα;;;
Η τελική απόφαση θα δείξει.

Γκαζάκια και σε εκκλησίες

Έγινε κι αυτό (τι άλλο μένει;;;) να εκραγούν γκαζάκια και σε εκκλησίες και μάλιστα τις μέρες που πλησιάζει το Πάσχα. Πρόκειται για ανώμαλους ανθρώπους οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "μηδενιστές" και θεωρούν ότι πρέπει να χτυποών και τόπους λατρείας όπου πηγαίνουν περισσότερο απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και απόμαχοι της ζωής. Σίγουρα είναι ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες χωρίς καμία αμφιβολία. Τα νέα αυτά χτυπήματα δημιουργούν πρόσθετο πονοκέφαλο στο ήδη βεβαρημένο ημερολόγιο της Αστυνομίας. Θέλει προσοχή από όλους μας και να έχουμε το νου μας για περίεργες συμπεριφορές, τις άγιες μέρες που έρχονται...... Κάποιοι ψυχασθενείς κυκλοφορούν με άγριες διαθέσεις....

Ο μεθυσμένος γυναικολόγος της Κορίνθου

Τα δελτία ειδήσεων αναφέρθηκαν στον γυναικολόγο της Κορίνθου ο οποίος μεθυσμένος, στη διάρκεια τοκετού κι ενώ το νεογέννητο είχε εξέλθει το μισό αποφάσιε να κάνει.... καισαρική και να το πάρει αντίστροφα..!!!!. Πρόκειται για ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Αποτέλεσμα το νεογνό να νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα, ενώ η μητέρα, ευτυχώς, γλύτωσε. Στην προκειμένη περίπτωση ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ θα πρέπει ο συγκεκριμένος "γιατρός" να τελειώσει την θλιβερή του σταδιοδρομία ΕΔΩ. Χωρίς καμία παραχώρηση. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ δεν έχουν θέση στο ιατρικό σώμα. Κάθε άλλη ποινή θα είναι χάδι για τον μεθύστακα που θεωρεί ότι η άσπρη μπλούζα του δίνει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές τρίτων. Να πάει σπίτι του να μεθοκοπάει και να αφήσει την ιατρική σε εκείνους που, τουλάχιστον, συναισθάνονται το έργο τους. Περιμένουμε αντίδραση από το Υπουργείο Υγείας.....

Νέα δικογραφία Παυλίδη - Απολογίες Siemens

Η νέα δικογραφία Παυλίδη που είναι καθοδόν για τη Βουλή θα γίνει αντικείμενο λελογισμένης πολιτικής εκμετάλλευσης από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταδειχθεί ότι ζούμε με ένα εσμό σκανδάλων και καταγγελιών. Η κυβέρνηση ελπίζει να "ανασάνει" πολτικά από τις απολογίες για την υπόθεση Siemens που αρχίζουν από Μ. Δευτέρα. Ελπίζει να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στο βάθος .... Τσουκάτος. Το βέβαιο είναι πως οι δικαστικές έρευνες θα παίξουν ρόλο στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ο κόσμος που βλέπει τις υποθέσεις αυτές, πρέπει να ξέρουν και οι μεν και οι δε, ότι ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΙΩΣ για τις μίζες και τα πακέτα που έπεφταν (και πέφτουν) σαν βροχή στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω που λένε και οι Γραφές. Συνεπώς ουδείς αναμένεται να βγει περισσότερο κερδισμένος από την μπόχα των σκανδάλων.... Ας το γνωρίζουν αυτό και τα δύο κόμματα εξουσίας.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Η αναμορφωμένη πλατεία στο Μοναστηράκι

Τα μπάζα φύγανε και η νέα πλατεία στο Μοναστηράκι παραδόθηκε στον κόσμο.
Είναι σίγουρα από τα ωραιότερα μέρη της Αθήνας η περιοχή.
Ελπίζουμε να μην γεμίσει τραπεζοκαθίσματα.

Η οδός Ερμού 100 χρόνια μετά.....

Η φωτογραφία της οδού Ερμού στο Σύνταγμα, περίπου από το ίδιο σημείο τραβηγμένη, είναι 100 χρόνια μετά από αυτήν που έχω επιλέξει σαν κεντρική εικόνα του blog.
Ποιά εικόνα της Ερμού σας αρέσει περισσότερο;;; .....
Συμφωνώ μαζί σας κι εμένα η ίδια με σας μου αρέσει.

Εξιλαστήριο θύμα ο ανακριτής

Τελικά τα κόμματα στη συζήτηση για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή σε ένα μόνο συμφώνησαν: ότι πρέπει να ριχθεί "στην πυρά" ο ανακριτής κ. Ζαβιτσιάνος ο οποίος ΤΟΛΜΗΣΕ (άκουσον-άκουσον) να διερευνήσει λίγο περισσότερο την υπόθεση για να μην στέλνει άδειους φακέλλους στη Βουλή. Μάλιστα ο λαλίστατος υπουργός της Δικαιοσύνης συμφώνησε με τον κοιν. εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο πως θα εξετάσει το θέμα της πειθαρχικής δίωξης. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ. Αντί να καταργηθεί ο νόμος ΑΣΠΙΔΑ για τα εγκλήματα των πολιτικών (και δεν αναφέρομαι στην υπόθεση Παυλίδη την οποία δεν γνωρίζω σε βάθος), ψάχνει το πολιτικό σύστημα να βρει εξιλαστήρια θύματα που τόλμησαν να αγγίξουν το σινάφι τους... ΝΤΡΟΠΗ. Ο κόσμος βλέπει. Η προσπάθεια που έγινε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι σε βάρος τους και όχι (καταφανώς) υπέρ τους έμοιαζε κωμική..... Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η προστατευτική γυάλα που έχουν φτιάξει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να προστατεύονται ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ είναι σε βάρος τους και το υπομένουν χάριν ημών των πληβείων και .... για να προσφέρουν υπηρεσίες προς την πατρίδα. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ;;;; Αντί να καταργήσουν τον νόμο για την ευθύνη υπουργών και να προσθέσοουν υψηλότερα εχέγγυα δικανικής κρίσης (με ανώτατο δικαστή να διενεργεί τις διαδικαστικές πράξεις) κάθονται και συζητάνε για το πόσο ..... υποφέρουν με τον νόμο αυτό που τους πιέζει...... κλπ κλπ. ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΑΛΛΟ..... Σας "πιστεύουμε"..... Καλή Ανάσταση και Καλή ξελευτερία......

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Μια άλλη προσέγγιση για την οικονομία....

Οι τοίχοι της Αθήνας έχουν σχόλια επί παντός επιστητού.......

Το αξιόποινο της "κουκούλας"


Από τοίχο των Αθηνών. Μέρικά πράγματα θέλουν προσοχή για να μην γίνουν αστεία και νούμερα σε επιθεωρήσεις του καλοκαιριού.

Πολύ φουριόζος ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Απ' ό,τι φαίνεται από τις προτεραιότητες του νέου υπουργού Δικαιοσύνης είναι να αδειάσει τις φυλακές... Κάτι με την μείωση του χρόνου της προσωποκράτησης, κάτι με την εξαγορά ποινών μέχρι πέντε χρόνια, κάτι με την απαγόρευση προσωποκράτησης για αστικές διαφορές κάτω από 30.000 ευρώ αυτό δείχνουν και αυτό διατυμπανίζει. Από πρώτης πλευράς φαίνεται ένα ανθρωπιστικό μέτρο, ΑΛΛΑ πρέπει να εξασφαλίσει και τα ακόλουθα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ αλλά αναγκαία μέτρα για να στηρίξει την αποσυμφόρηση των φυλακών. Π.χ. για τον περιορισμό της προσωποκράτησης για αστικές διαφορές να βρει εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης (π.χ. κατάσχεση μέρους του μισθού για τις απαιτήσεις που είναι εξοπλισμένες με προσωποκράτηση), πως θα μειωθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης όταν ΣΗΜΕΡΑ τα κακουργήματα φτάνουν στο ακροατήριο λίγες βδομάδες πριν την συμπλήρωση του 18μήνου που ισχύει σήμερα;; Όσον αφορά την εξαγορά των ποινών μέχρι τα πέντε χρόνια αυτό φαίνεται να είναι (αντισυνταγματικά φυσικά) προσωρινό (;) μέτρο. Αξιότιμε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης τα οποιαδήποτε μέτρα στο χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να μελετώνται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν θεσπιστούν διότι τις περισσότερες φορές δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρούν να λύσουν. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που προωθήθηκε ήδη στη Βουλή.

Οι ισορροπίες του προέδρου Ομπάμα

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Τουρκία οπωσδήποτε έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα και δείχνει μια αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αναδεικνύει περισσότερο τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και θέλει να σπάσει τον πάγο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Βέβαια τα βήματα είναι αργά και υπάρχουν και αγκάθια (ψήφισμα για την Αρμενία στο Κογκρέσο, Κυπριακό κλπ). Πάντως η αναφορά στην επαναλειτουργία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση γίνεται για πρώτη φορά από αμερικανό πρόεδρο. Η συνάντηση με τον Οικοκουμενικό Πατριάρχη είναι άλλη μία κίνηση ισορροπίας του αμερικανού προέδρου. Η ελληνική πλευρά οφείλει να κάνει "ταμείο" για τις τελευταίες εξελίξεις όπου πράγματι φαίνεται να συμβαίνουν αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και στρατηγική και πρέπει να αναπροσαρμόσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στα νέα δεδομένα. Το σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα των τελευταίων γεγονότων θα φανούν ενε καιρώ. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και κυρίως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα των καιρών.

Κουράγιο φίλοι Ιταλοί

Ο σεισμός είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός. Όταν συνοδεύεται με θύματα είναι τραγωδία. Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε μία μεσαιωνική πόλη η οποία καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς τότε .... δεν έχεις τι να πεις, παρά μόνο ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα τι σημαίνει σεισμική δραστηριότητα. Δυστυχώς στην περίπτωση της ΑΚΟΥΙΛΑ δεν βοηθάει και ο καιρός και βρήκε τους ανθρώπους στα κρεβάτια τους. Κουράγιο φίλοι μας Ιταλοί. Θερμά συλλυπητήρια για τα θύματα. Συμπάσχουμε μαζί σας αυτές τις μέρες που πλησιάζει το Πάσχα. ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Υπόθεση Παυλίδη

Σαφώς και πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Σίγουρα δεν είναι απλή ούτε ξεκάθαρη όπως φαίνεται με πρώτη ματιά. Τα δύο μέρη έχουν αρκετά να αποδείξουν (και για αθωότητα και για ενοχή). Ελπίζω ο βουλευτής Παυλίδης να μην κάνει το προσωπικό του θέμα, μείζον πολιτικό ζήτημα και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζομαι ότι θα παραιτηθεί αν οι εξελίξεις το επιβάλλουν. Οι σοβαροί πολιτικοί άνδρες φαίνονται στα δύσκολα και δεν κρύβονται πίσω από τις μυστικές ψηφοφορίες. Θα πρέπει να δηλώσει ότι παραιτείται χωρίς να του το ζητήσει κανείς. Αρκετά προβλήματα έχει η κυβέρνηση για να ασχοληθεί με άλλο ένα ακόμα. Είναι νωπό το Βατοπέδι. Μετά την ψηφοφορία για προανακριτική επιτροπή, αναάλογα με το πόρισμα ο βουλευτής ΠΑυλίδης θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι ελπίζει ο λαός που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ στην παρούσα φάση.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ελπίδα σπό τη Σύνοδο των G -20

Από την συνάντηση των 20 ηγετών στο Λονδνο βγήκε μία αισιοδοξία και μια νότα ελπίδας στον κόσμο. Φυσικά το άστρο του Ομπάμα έλαμψε και οι συνδαιτημόνες του φαίνεται να τον καλοδέχτηκαν. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει τη λάμψη του ΣΤΑΡ και αυτό βγάζει μία θετική αύρα. Μακάρι η ακτινοβολία και η θετική ενέργεια που εκπέμεπει να εκφραστεί και σε πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι το ζητούμενο. Έχει την ευτυχή συγκυρία για εκέινον (κι όχι για τον λοιπό κόσμο φυσικά) να διαδέχεται έναν από τους πιό αποτυχημένους προέδρους των ΗΠΑ και αυτό του δίνει μεγάλη ώθηση. Αλλά πρέπει να δούμε και αποτελέσματα σε χρονίζοντα προβλήματα του πλανήτη. Υπομονή υπάρχει. Τα πρώτα δείγματα, έστω και επικοινωνιακά, είναι θετικά. Μακάρι να δούμε και ΟΥΣΙΑ...... Ο κόσμος έχει ανάγκη από αλλαγή στρατηγικής με περισσότερο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο στην νέα πολιτική. Ίδωμεν.....

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Γιατί δύο συγκετρώσεις στις εργατικές κινητοποιήσεις;


Το ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια διαφορετικες συγκεντρώσεις τόσο στην επέτειο της Πρωτομαγιάς, όσο και στις μέρες των εργατικών κινητοποιήσεων. Γιατί το εργατικό κίνημα πρέπει να διατηρείται ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ;; Τι έχουν να χωρίσουν οι κόκκινοι εργάτες από τους πράσινους και τους γαλάζιους;; Μία πωλήτρια σε σούπερ μάρκετ αμείβεται διαφορετικά, ή κουράζεται διαφορετικά αν είναι μπλε, πράσινη, πορτοκαλί ή κόκκινη στην πολτική της απόχρωση;; Ποιός ο λόγος αυτής της διάσπασης ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;; Αφιερώνω σε όλους τους διασπαστές εργατοπατέρες και κομματόσκυλα το πίνακα του Μεγάλου Σαλβαντόρ Νταλί για τον ισπανικό εμφύλιο για να δουν πως έχουν καταντήσει το εργατικό κίνημα εκείνοι που το βλέπουν ως εφαλτήριο για άλλες θέσεις..... Γι' αυτό και πάμε όπως πάμε σαν κοινωνία..... Τα λόγια περιττεύουν.

Απεργία σήμερα

Σήμερα 2 Απριλίου 2009 υπάρχει προγραμματισμένη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Τα αιτήματα είναι σαφώς δίκαια και οι εργαζόμενοι έχουν ΔΙΚΙΟ να διεκδικούν. Δεν μπορεί να πληρώνουν αυτοί μονίμως την κρίση. Τα παιχνίδια των μεγάλων και των μανατζαρέων των τραπεζών κι άλλων εταιριών. Βέβαια αποτελούν (οι εργαζόμενοι) τις "αναλώσιμες" μονάδες του συστήματος επί των οποίων γίνονται όλοι οι πειραματισμοί και, σαν πειραματόζωα, πληρώνουν μονίμως και τα σπασμένα. Επίσης σαν πειραματόζωα δεν γεύονται τα υπερκέρδη της επιτυχίας. Συνεπώς είναι μονίμως χαμένοι. Βέβαια εκείνοι που τους χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα γνωρίζουν κάτι εξαιρετικά σημαντικό: οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ούτε έχουν ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ. Αυτό τους καταστά ευάλωτους και "εύκολα θύματα". Σ' αυτό φταίνε οι ίδιοι και οι πάτρωνες του εργατικού κινήματος (αλλιώς συνδικαλιστικοπατέρες). Σκεφτείτε πόσα θα είχαν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ... Εδώ κάνουν και χωριστές συγκεκτρώσεις για να μην μολυνθούν οι γνήσιοι εργατοπατέρες από τους ιμιτασιόν!!!!! Έτσι η εργοδοσία (κρατική και μη) κάνει πάντα τη δουλειά της ....... και αφήνει που και που τους εργαζόμενους (και κυρίως του εργατοπατέρες) να κάνουν που και που καμιά συγκέντρωση για να δικαιολογούν το ρόλο τους. Έτσι θα περάσει και η σημερινή μέρα..... Από αύριο τα κεφάλια μέσα.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Θησείο - στιγμές καθημερινότητας


Όταν μιλάμε για σπίτι εννούμε ΑΥΤΟ..... Ποιό Κολωνάκι......Στο Θησείο μπορείς να δεις τα πάντα. Μερικές εικόνες σε αφήνουν άφωνο....

Στιγμές από την πιό ωραία συνοικία της Αθήνας, το Θησείο


Η Πλατεία του σταθμού του ΗΣΑΠ, μία μέρα αργίας. Με τον κόσμο να περπατάει και να χαίρεται στην ωραιότερη συνοικία της Αθήνας.

Πολιτικά οδεύουμε προς το Πάσχα

Πλην εξαιρετικού απροόπτου... οδεύουμε με τα συνήθη προβλήματα και τις καθημερινές σχεδόν δημοσκοπήσεις προς τις μέρες του Πάσχα.
Όπου νάναι τα τσακάλια της αγοράς θα βγουν με τα μαρκούτσια να ρωτάνε για τις τιμές του οβελία και του γιορτινού τραπεζιού.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές, όπως και το ΠΑΣΟΚ, όπου θα γίνει και η έγκυρη δημοσκόπηση για το που πάνε τα πράγματα πολιτικά στην Ελλάδα.
Τελικά με τις τόσες δημοσκοπήσεις ο κόσμος έχασε το ενδιαφέρον του.
Φυσικά ο στόχος επετεύχθη.
Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται, όποτε γίνουν εκλογές, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλες υποσχέσεις.
Ο κόσμος δεν πείθεται εύκολα και προ της κάλπης θα αποφασίσει το λιγότερο κακό γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαφορές στις βασικές πολιτικές στα δύο κόμματα εξουσίας.
Οι διαφορές είναι περισσότερο λεκτικές και φραστικές παρά ουσιαστικές.
Οδεύουμε προς την Σταύρωση ..... αναμένοντας την πολυπίθητη Ανάσταση.

Η συνάντηση των G - 20

Μαζεύονται οι 20 ηγέτες των αναπτυγμένων και όχι μόνο χωρών (αφού συμμετέχει και η Τουρκία δεν μπορούμε να μιλαμε για αναπτυγμένες χώρες) για να διαχειριστούν από κοινού την οικονομική ύφεση και να δώσουν ελπίδα στον κόσμο. Είναι το πρώτο crash test του προέδρου Ομπάμα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κοινή συνισταμένη, αλλά δεν αποκλείεται και να βρεθεί τελικά. Σημασί έχει, πέραν από το κοινό ανακοινωθέν που θα αποτελεί ένα κείμενο εξαιρετικών διπλωματικών ισορροπιών και πολύωρων διπλωματικών διαβουλεύσεων, να βρεθεί λύση επί της ουσίας, επί του πρακτέου. Οι εργαζόμενοι περιμένουν μια νότα αισιοδοξίας. Οι αγορές επίσης. Διότι η οικονομία είναι και θέμα .... ψυχολογίας. Αν δεν δοθεί αυτή η νότα τότε η ύφεση θα κατακαθήσει πάνω στον κόσμο πιό βαριά, από όσο πριν την συντάντηση. Για να δούμε τι θα βγει. Ας κρατάμε μικρό καλάθι προσδοκιών.....

Καλό μήνα χωρίς ... ψέματα

Σήμερα είναι η γιορτή των πολιτικών.
Κάτι σαν των Αγίων Πάντων.
Γιορτάζουν όλοι οι απανταχού ΨΕΥΤΕΣ.
Κατά σύστημα και κατά συνήθεια
Οι σήριαλ-ψεύτες
Κατά το σήριαλ κίλλερς.
Σήμερα είναι η μέρα τους.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους
Να ζουν για να μας παραμυθιάζουν
Αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους
Συνηθίσαμε πιά το παρμύθι.
Η αλήθεια δεν είναι ανεκτή.
Παραμύθι στο παραμύθι και η ζωή συνεχίζεαι