Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η διαγραφή του βουλευτή Δαϊλάκη

Η ελευθερία γνώμης των βουλευτών προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κάθε βουλευτής και ο βουλευτής Δαϊλάκης έχει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα ό,τι θέλει. Εκτός από την ελευθερία γνώμης του βουλευτή υπάρχει και ο θεσμός των κομμάτων τα οποία εκφράζουν μία πολιτική και υπό την "σημαία" των οποίων εκλέγονται οι βουλευτές. Φαντάζεστε ένα κόμμα όπου όλοι οι βουλευτές του θα έχουν μία διαφορετική γνώμη και θα την εκφράζουν όπως και όποτε θέλουν, ενώ στα κομματικά τους όργανα οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι διαφορετικές. Ο βουλευτής Δαϊλάκης δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει. Όταν όμως διαφωνεί, ή παραιτείται ή το πάει μέχρι το τέλος, δηλαδή αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν άλλα δηλώνει το πρωί κι άλλα το μεσημέρι και ενδεχομένως, άλλα το βράδυ. Αυτά είναι ιλαροτραγωδία. Θέλεις να πεις κάτι και να μείνει. Το κάνεις με τρόπο ΕΥΘΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Συμφωνώ απόλυτα με την ουσία της δήλωσης Δαϊλάκη, διαφωνώ κάθετα με την διαδικασία των παλλιδρομήσεων και της επίδειξης άκρατου "καραμανλισμού" . Παραιτείσαι και μετά λες αυτά που θέλεις, ή καταψηφίζεις την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι κοροϊδίες και αυτοεξευτελισμοί που δείχνουν έλλειψη πολιτικού αναστήματος και ακύρωση ακόμα και της ορθής άποψης που εκφράζεις. Όλα αυτά ισχύουν ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή αποτελούν μια καλοστημένη φάρσα για να ... σφίξουν "οι κώλοι" με πολύ καλή σκηνοθεσία. Δεν το αποκλείω το τελευταίο. Δεν το αποκλείω καθόλου.

Κραχ στα χρηματιστήρια

Η αμερικανικη Βουλή των αντιπροσώπων (ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ) είπε STOP στην αλλόγιστη χρηματοδότηση, με τα χρήματα του αμερικανικού λαού, των γιάπις της Wall Street με τις άκρατες νεοφιλελέυθερες απόψεις που κατέστρεψαν εταιρίες και Τράπεζες. Είναι επίσης προς τιμήν της Βουλής ότι το ΣΤΟΠ το είπαν βουλευτές και από τα δύο κόμματα. Φυσικά η απόφαση αυτή προκάλεσε σοκ και δέος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης και Ασίας. Οι γιάπηδες ψάχνονται να δουν από που τους ήρθε. Από την Μέκκα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. Κι όμως είναι απίστευστο αλλά αληθινό. Δεν μπορεί ο κοσμάκης να πληρώνει τις οικονομικές ακροβασίες των υψηλόμισθων στελεχών των επενδυτικών συμβούλων και τραπεζών. ΦΤΑΝΕΙ. Πρέπει να μπει ένα φρένο. Η απόφαση αυτή της Βουλής πάτησε ένα φρένο στον κατήφορο που είχε αρχίσει και αυτό είχε σαν φυσικό επακόλουθο να γίνει χαμός μέσα στο τραίνο. Αναποδογύρισαν τα πάντα. Κάποιοι έχουν χασει τον ύπνο τους. Για να δούμε πως θα αντιδράσουν τώρα οι οικονομικοί παράγοντες;;; Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει φρένο στις διαφημίσεις δανείων....(εορτοδάνεια. διακοποδάνεια, φοιτητοδάνεια κλπ..... "με ένα μόνο τηλέφωνο"). Αν παρατηρήσει κάποιος οι μόνες διαφημίσεις που παίζουν πιά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι εκείνες με την μεταφορά υπολοίπων .... άλλων δανείων. ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ στον άνευ λόγου και άνευ αποχρώσας ανάγκης δανεισμό. Μην βλέπουμε μόνο το τυρί, αλλά να κοιτάμε και τη φάκα.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η νέα διοίκηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Με τις καλύτερες ευχές μας να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του μεγαλύτερου Δικαστηρίου της χώρας. Του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο πρόεδρος εφετών Δ. Κράνης είναι πολύ αξιόλογος δικαστής. Αναμένεται να κριθεί και για τις διοικητικές του ικανότητες. Ο ρόλος του είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να ανταποκριθεί. ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ δεν χωράνε πιά στο πολύπαθο Πρωτοδικείο Αθηνών. Με λίγη καλή διάθεση και χωρίς παραγοντισμό (για την εξάλειψη του οποίου έχουμε το νέο σύστημα διοίκησης με ανώτερο δικαστικό, για το οποίο είμαι απόλυτα σύμφωνος) πρέπει να επιβληθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στο χώρο των Δικαστών και Δικαστικών υπαλλήλων του ως άνω Πρωτοδικείου. Να σταματήσουν οι ημέτεροι και οι φίλοι και "κολλητοί" να κάνουν κουμάντο στις υπηρεσίες. Η ισότητα και η αξιοκρατία πρέπει να πρυτανεύσει ΚΑΙ ΣΤΟΝ ταλαιπωρημένο χώρο της Δικαιοσύνης. Αν αποτύχει (πράγμα που απεύχομαι) και η νέα διοίκηση ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η διετία. Από τον Προϊστάμενο και τα άλλα δύο μέλη που εξελέγησαν χθες (τον πρόεδρο Πρωτοδικών Γιώργο Πουρνάρα και την πρωτοδίκη Μαρία Τσάμη) εξαρτάται η εύρρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο Προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου Δημήτριος Κράνης. Αυτός είναι ο ΝΕΟΣ παράγων στο θεσμό του αυτοδιοίκητου, στον οποίο το Υπουργείο στήριξε τις προσδοκίες για ΑΛΛΑΓΗ προς το καλύτερο. Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις, όπως πάρα πολύς κόσμος. Η Δικαιοσύνη είναι υπόθεση όλων μας. Οι δικαστές που ψήφισαν χθες, 28/9/2008, για τα δύο άλλα μέλη της τριμελούς διοίκησης έδειξαν ότι ελπίζουν σε κάτι καινούργιο. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΛΩΝ.

Οι ανίκανοι διαιτητές του ποδοσφαίρου


Κάθε μέρα στη χώρα μας οι εφημερίδες ασχολούνται με την διαιτησία. Τα δε φύλλα της Δευτέρας είναι γεμάτα από λάθη των διαιτητών. Ο κόσμος συγχωρεί τα ανθρώπινα λάθη, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΙΑ. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη που, φυσιολογικά, θα πρέπει να αποτελούν τη νεξαίρεση, αλλα ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, επικίνδυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του αθλήματος στο οποίο διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποι είδαν ότι υπάρχει ένα καλό εισόδημα στην διαιτησία και μάλιστα θεώρησαν ότι το επάγγελμα αυτό κληρονομείται, για το λόγο αυτό βλέπουμε, τους γόνους παλαιών διαιτητών να συνεχίζουν, κληρονομικώ δικαίω, τη δουλειά του πατέρα τους. Τα νεύρα των φιλάθλων έχουν σπάσει. Τα λάθη φέτος είναι τραγικά πολλά και ΚΡΙΣΙΜΑ για τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Οι ανίκανοι διαιτητές έχουν από πίσω τυφλούς παρατηρητές. Τι άλλο πρέπει να γίνει να έχουμε και παρατηρητές των παρατηρητών;;;; Λάθη γίνονται και στο εξωτερικό και τα βλέπουμε. Αλλά είναι λίγα και στα πλαίσια της στατιστικής ανοχής. Εδώ υπάρχει επιδημία λαθών. Και μάλιστα ΣΟΒΑΡΩΝ που αλλοιώνουν αποτελέσματα. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; Δεν δέχομαι οργανωμένο σχέδιο (ακόμα) αλλά απλή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ακατάλληλων ανθρώπων που με τις αποφάσεις τους "μοιράζουν" τεράστια ποσά μέσω του στοιχήματος. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ. Διαιτητές που αλλοιώνουν αποτελέσματα (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ) πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι θα φτάσουμε τα Χριστούγεννα και δεν θα έχουμε διαιτητές και ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. Οι ομάδες θα πρέπει να αντιδράσουν και αλλιώς. Με αγωγές κατά των ανίκανων διαιτητών. Αδικοπραξία είναι και η εξ αμελείας τέλεση μιας ζημιογόνας συμπεριφοράς. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα να χάνει χρήματα στον κρατικό τζόγο (όσοι παίζουν). Το κράτος πρέπει να εγγυάται τους όρους και τις προϋποθέσεις ένός τίμιου (τιο λέω τώρα;;) στοιχήματος. Αλλιώς να το καταργήσει. Προτείνω προφυγή στη δικαιοσύνη για διαιτησίες που ζημίωσαν τις ομάδες που αλλοίωσαν αποτελέσματα. Αν κάποιος ξέρει ότι θα έχει μιά αγωγή σε βάρος του θα είναι πιό προσεκτικός και δεν θα κάνει τον διαιτητή για να ζήσει.... Φτάνει με τα "ψώνια" πιά. ΕΛΕΟΣ!!!

Ο καπιταλισμός βρίσκει αποκούμπι στο Κράτος


Εν αρχή ήταν ο κακός κομμουνισμός και η κρατικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Κράτους. Στη συνέχεια είχαμε κοινωνικοποίηση και σοσιαλισμό για να επικρατήσει ο άκρατος καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία της αγοράς. Τα αποτελέσματα φάνηκαν πιά με τον πιό τραγικό τρόπο. Οι νεοφιλελεύθεροι καπιταλιστές συνωστίζονται ως ικέτες στο Κράτος για στήριξη. Εκλιπαρεί για να μην πτωχεύσει. Το Κράτος τελικά υποχωρεί και δίνει σανίδα σωτηρίας σε διάφορους κολλοσούς της καπιταλιστικής κοινωνίας της αγοράς. Και το Κράτος που βρίσκει τα λεφτά;;; Μα είναι απλό: είναι τα δικά μας λεφτά που προσφέρονται αφειδώς σε κολλοσούς με πήλινα πόδια για να σταθούν.... Για πόσο όμως;;; Η αμερικανή πρόεδρος της Βουλής είπε απευθυνόμενη στην Wall Street ότι το πάρτι τελείωσε. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΤΙ;;; Και γιατί τα χρήματα των φορολογούμενων πρέπει να στηρίζουν τις επισφαλείς άφρονες κινήσεις των Τραπεζιτών;;; Είναι ερωτήματα που, δυστυχώς, δεν έχουν μόνο έπα πρίσμα οπτικής. Η ανεργία έχει φτάσει σε πολλές χώρες το κόκκινο. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και πολλούς εργαζόμενους απασχολούν και τα δάνεια που έχουν δώσει αφορούν μεσαία και χαμηλά στρώμαμα. Το κοινωνικό κόστος θα ήταν μεγάλο ανα αποφασιζόταν η πτώχευση. Από την άλλη μεριά εμείς θα πληρώσουμε μακροπρόσθεσμα την ζημία. Τα κρατικά ταμεία δεν θα έχουν τους πόρους για κοινωνικές παροχές (και πότε είχαν, άλλωστε) και έτσι θα επικρατήσει ένα μεγάλο διάστημα ύφεσης και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολλών. Σε τελική ανάλυση ο (καταρρεύσας) κομμουνισμός παίρνει την εκδίκησή του από τον καπιταλισμό. Και όλα αυτά τα μαθήματα οικονομίας στην πλάτη μας. Όπως πάντα....

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ομπάμα-Μακέην η πρώτη αναμέτρηση

Ο Ομπάμα πήρε κεφάλι. Ο τομέας της οικονομίας είναι το δυνατό του σημείο λαμβανομένων υπόψη των συγκυριών της οικονομικής κρίσης που λειτουργεί υπερ του. Μένουν άλλες δύο αναμετρήσεις. Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ακόμα. Αν ψήφιζαν οι Ευρωπαίοι, ο Μακέην θα έψαχνε να βρει την δική του ψήφο. Αλλά δεν ψηφίζουμε εμείς. Οι αμερικανοί έχουν τα δικά τους κριτήρια. Μένει να κερδίσει και τον γυναικείο πληθυσμό ο Ομπάμα, και τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα. Βέβαια, όποιος βγει στις εκλογές, τον περιμένουν τεράστια προβλήματα, κυρίως στην οικονομία. Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα. Θέλει αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική με περισσότερη εποπτεία του κράτους. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσε να τελειώσει αλλιώς μιά καταστροφική για την Αμερική οκταετία ενός Προέδρου που αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του και για τον κόσμο. Ήρθε και η οικονομική κρίση και έδεσε.....το γλυκό. Αντάξιο φινάλε μιάς μαύρης οκταετίας. Για να δούμε τι θα γίνει;;; Χειρότερα δεν βλέπω να πηγαίνει ο κόσμος με τον Ομπάμα. Αυτήν την εκτίμηση έχω και την έχω καταθέσει. Ίδωμεν.

Ο μακρύς μήνας Σεπτέμβριος...

Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι από τους πιό "αργούς" μήνες του χρόνου. Από τότε που ήταν πρώτη του μηνός μέχρι σήμερα μου έχει φανεί πως πέρασαν δύο μήνες κι όχι ένας. Είναι ότι σηματοδοτεί διάφορα πράγματα αυτός ο μήνας και μάλιστα σταδιακά. Τελειώνουν οι διακοπές. Αρχίζουν τα σχολεία. Αρχίζει η δουλειά. Αρχίζει το δικαστικό έτος. Κι όλα αυτά, μέχρι να τα βιώσεις κια να προσαρμοστείς νομίζεις ότι οι μέρες, οι ώρες και τα λεπτά περνάνε σε slow motion. Αυτήν την ιδέα για τον Σεπτέμβριο την έχω πάντα. Τον θεωρώ από τους πιό δύσκολους και γεμάτους μήνες του χρόνου. Αντίθετα ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι "γρήγοροι". Για να έρθει ο Δεκέμβριος ο οποίος είναι κι αυτός αργός, αλλά ευχάριστα αργός. Από την πρώτη του Δεκέμβρη όλα στολίζονται και όλοι σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα τα οποία έρχονται στο τέλος του μήνα. Η προσμονή αυτή, αργή στην πορεία της, είναι ευχάριστη. Τέλος πάντων. Ακόμα είναι 27/9.... Έχει ακόμα τρεις και σήμερα ο μακρόσυρτος Σεπτέμβρης.... Που θα πάει θα έρθει και η Τετάρτη....1/10/2008.

Η Μαντόνα στην Αθήνα

Μέχρι και 7.000 ευρώ πουλήθηκε στη μαύρη αγορά εισιτήριο για την σημερινή συναυλία της Μαντόνα στην Αθήνα!!! Οι φανατικοί υπάρχουν παντού και περί ορέξεως..... κολοκυθόπιτα, που λέει και η λαϊκή ρήση. Το βέβαιο είναι ότι όλη η καλή αθηναϊκή κοινωνία είναι εκεί στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα η Μαντόνα είναι ένα φαινόμενο της μουσικής σκηνής. Μένει στην πρώτη γραμμή και με διάφορα τρυκ και σκάνδαλα. Μου είναι αδιάφορη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το ό,τι προσπάθησα να θυμηθώ ένα τραγούδι της και κατάφερα μόνο να θυμηθώ το βιντεοκλιπ με το σταυρό και την ίδια μελαχροινή να προσεύχεται..... μάλλον δεν με κατατάσσει στους φαν. Μακάρι να μην βρέξει και να απολαύσουν όσοι βραθούν στο ΟΑΚΑ τη συναυλία.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Καραμανλής ήταν από τα παλιά

Η συζήτηση στην Κεντρική επιτροπή της ΝΔ είχε ενδιαφέρον κυρίως για την ομιλία του Καραμανλή. Επί της ουσίας, δηλαδή περί του πρακτέου (άμεσα), ήταν όπως αναμενόταν, θολή. Σαν ομιλία πρωθυπουργού όμως ήταν στιβαρή και συγκροτημένη. Ο πρωθυπουργός ήταν καταπέλτης κατά των αντιφρονούντων στο κόμμα του. Νομίζω ότι η φράση όποιος τολμά ας με ρίξει στα ίσα είναι και η κεντρική ίδέα της ομιλίας. Ήταν ένας Καραμανλής από τα παλιά και έδειξε ότι έχει ακόμα το παιχνίδι στα χέρια του. Δεν ξέρω τι απήχηση θα έχει στην κοινωνία. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Θα κριθεί από το αν τα λόγια του θα γίνουν πράξη. Από Δευτέρα τα προβλήματα του κόσμου (που είναι πολλά και απαιτούν άμεσες λύσεις) θα πρέπει να απασχολήσουν και σοβαρά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Καλά τα λόγια. Από πράξεις πάσχουμε. Επικοινωνιακά πήρε ένα πόντο ο πρωθυπουργός. Περιμένουμε ουσία.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το έγκλημα στη Φιλοθέη

Το έγκλημα της Σαντορίνης που μας απασχόλησε το καλοκαίρι ήρθε και στα προάστια της λεγόμενης υψηλής κοινωνία. Το φονικό στη Φιλοθέη και η μεθοδικότητα των κινήσεων του δράστη έκανε πολλούς να πιστέψουν και να υποστηρίξουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Οι κινήσεις του δείχνουν μεθοδικότητα και προσπάθεια συγκάλυψης του αποτρόπαιου εγκλήματος (όπως τελικά διαδραματίστηκε κυρίως μετά το θάνατο της άτυχης γυναίκας). Πρέπει εξαρχής να τονίσω ότι το έγκλημα της ανθρωποκτονίας είναι το πιό "εύκολο" έγκλημα. Και εξηγούμαι. Οι παλιοί λέγανε όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Όταν κάποιος άνθρωπος υπερβεί τα όριά του, μπορεί να φτάσει και σε ανθρωποκτονία και να μετανιώσει αμέσως μετά την τέλεσή του. Ένα φαινομενικά αθώο χτύπημα μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο αυτόν που χτυπήθηκε. Ο δράστης κρίνεται και για την μετά το έγκλημα συμπεριφορά του. Όταν καταλάβει τι έκανε. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ψυχασθενής είναι εκείνος που γυρίζει με το κεφάλι της άτυχης γυναίκας του μέσα στο χωριό, όπως στη Σνατορίνη. Ο εγκληματίας της Φιλοθέης έκανε κινήσεις να κρύψει το πτώμα και εκτιμώ ότι, καθ΄υπόδειξη, προέβη και σε πράξεις που φαίνονται ακατανόητες για τον μέσο άνθρωπο, ώστε να φτιάξει την εικόνα του διαταραγμένου ανθρώπου. Το να αφήνει μηνύματα στο κινητό του θύματος που ήταν σπίτι του, το ότι πήγε τα παιδιά του να παίξουν κοντά στο σημείο που είχε θάψει την γυναίκα του, το ό,τι βγήκε ήδη αόριστα ότι έπαιρνε χάπια και είχε σταματήσει. Αυτά είναι μερικά στοιχεία που με κάνουν να σκεφτώ ότι αποτελούν εφευρήματα για να δούμε μια άλλη εικόνα του δράστη από εκείνη που είναι. Μπορεί το έγκλημα να έγινε ύστερα από ένα καυγά. Μπορεί να υπήρχε και πρόσκληση από το θύμα. Οι κινήσεις όμως του δράστη μετά δεν δείχνουν συντριβή, αλλά δείχνουν πώρωση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ στοιχείο της συμπεριφοράς του. Θρήνος για την άτυχη γυναίκα και κρίμα στα δύο παιδιά αφήνει πίσω της. Η συνέχεια στα ΜΜΕ που βρήκαν τροφή για αρκετό καιρό.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ

Δεν αναμένεται τίποτα το ουσιαστικό. Απλώς θα γίνει μία συζήτηση για τη συζήτηση. Θα ακολουθήσουν νουθεσίες και όλοι θα βγουν ενωμένοι και δυναμωμένοι, για να συνεχίσουν τις ..... μεταρρυθμίσεις...... με προοπτική τετραετίας. Νάτη η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Και από Δευτέρα ξανά στα προβλήματα. Οι μόνοι που περιμένουν την ομιλία είναι τα σαββατιάτικα και κυριακάτικα (πολυτελή) φύλλα των εφημερίδων για να αρχίσουν τις αναλύσεις επί αναλύσεων. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν περιμένουμε αύριο. Μην κοροϊδευόμαστε.

Η απεργία των τελωνειακών

Το πετρέλαιο έχει αυξομειώσεις τιμών. Ο κόσμος διαμαρτύρεται που ςενώ έπεσαν οι τιμές κατα 30% και πλέον παρόλα αυτά δεν υπήρχε αντίστοιχη μείωση στα πρατήρια. Μετά την οικονομική κρίση με τις Τράπεζες στις ΗΠΑ, οι τιμές αυξήθηκαν και πάλι πρόσκαιρα για να ξαναπέσουν και πάλι. Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό κερδοσκοπίας των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, έρχεται και η απεργία των τελωνειακών η οποία μπερδεύει τον κόσμο. Τα πρατήρια που λειτουργούν είναι στην πλειοψηφία τους της BP. Άντε τώρα να καταλάβεις πότε αγόρασαν τις ποσόστητες οι έμποροι και άν έχουν αγοράσει με χαμηλές ή υψηλές τιμές. Τελικά ποιόν ωφελεί η απεργία των τελωνειακών, την οποία δεν είδα ούτε το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει απερίφραστα. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ η απεργία;;; Έχει απάντηση κανείς για την χρονική στιγμή. Όταν, κατά σύμπτωση, η τιμή του πετρελαίου έχει σκαμπανεβάσματα και οι παραγγελίες κλείνονται συνεχώς. Συμπτώσεις;;;;

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Οι επιλογές της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής

Η αμερικανική οικονομία περνάει βαθειά και πολύχρονη οικονομική κρίση η οποία αρχίζει και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει τις επεμβατικές της κινήσεις επιλεκτικά και με προσοχή. Έσωσε τις δύο επενδυτικές τράπεζες αρχικά που σχετίζονταν με τα στεγαστικά δάνεια και στη συνέχεια τον ασφαλιστικό (και όχι μόνο ) κολοσό AIG. Βέβαια αποφάσισε να μην στηρίξει την Lehman brothers και την άφησε να πτωχεύσει. Στην ίδια περίοδο στήριξε την Μερυλ Λιντς. Σε τέτοιο ανώτατο επίπεδο οικονομικών επιλογών οι επιλογές είναι ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Κανείς δεν ξέρει από ποιό στοιχείο (πολιτικό) υπαγορεύτηκαν οι ως άνω επιλογές που μέχρι στιγμής γονάτισαν ένα γίγαντα 158 ετών όπως η Lehman brothers. Οι οικονομικές επιλογές σίγουρα θα στάθμισαν και την μετοχική σύνθεση της τράπεζας και ποιός ελέγχει σημαντικά πακέτα μετόχών. Όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους στην απόφαση της "εκτέλεσης" της ως άνω τράπεζας. Η οικονομική ιστορία θα δείξει στο μέλλον τι υπαγόρευσε την μη στήριξη της ως άνω τράπεζας. Ο νεοψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας μπορεί να μην είναι τόσο άσχετο γεγονός στην επιλογή αυτή. Αν (υπόθεση εργασίας) η τράπεζα είχε περάσει στον έλεγχο ρωσικών κεφαλαίων (άμεσα ή έμμεσα), οι ΗΠΑ είχαν ένα ακόμα λόγο να μην δώσουν χείρα βοηθείας στην ως άνω Τράπεζα. Διότι η ρεπουμπλικανική ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα ήθελε να συμβεί μία οικονομική κρίση στο πιό κρίσιμο χρονικό σημείο των αμερικανικών εκλογών. Ο Ομπάμα ήδη έχει ξεφύγει κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Άρα η πτώχευση της Lehman brothers ήταν αναπόφευκτη και υπαγορεύτηκε από σοβαρότερα κίνητρα, κυρίως πολιτικά. Η αμερικανική ηγεσία απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ. Όταν δεν το κάνει έχει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Αναταραχή στην τραπεζική αγορά

Μετά την οικονομική ταραχή στις αμερικανικές τράπεζες, όπως ήταν φυσικό, υπήρξε μία ανησυχία στην ελληνική τραπεζική αγορά. Αυτό είναι φυσιολογικό. Εκείνο που δεν είναι φυσιολογικό είναι η αναταραχή στους μικροκαταθέτες, αρκετοί από τους οποίους έχουν οδηγηθεί σε αναλήψεις των λογαριασμών τους, κυρίως από τις μικρότερες ελληνικές τράπεζες. Γενικά ο έλληνας είναι ικανός μέχρι και στα ράφια των σούπερμάρκετς να κάνει επιδρομή για να πάρει ... μακαρόνια και γάλατα μήπως κια γίνει η καταστροφή. Που είναι η αλήθεια;; Σίγουρα η οικονομική κατάσταση παγκόσμια δεν είναι καλή. Και οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πως θα αργήσουν πολύ να ορθοποδήσουν οι αγορές. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα και οι συνέπειες της κρίσης την επηρεάζουν μέν, αλλά όχι μέχρι του σημείου να φοβάται ο πολίτης ότι θα πτωχεύσουν οι ελληνικές τράπεζες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ στο ορατό μέλλον. Στις καταστάσεις αυτές πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Δεν πρέπει να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Τα παπαγαλάκια που θα βγουν και πάλι στη γύρα.... δεν είναι η φωνή του Θεού για να την ακολουθούμε άκριτα. Ψυχραιμία λοιπόν στους μικροκαταθέτες. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ψυχραιμία.

Ποινή στον Κρητικάρχη Ι. Κεφαλογιάννη

Αυτό είναι είδηση. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής και εν ενεργεία σύμβουλος του πρωθυπουργό Ι. Κεφαλογιάννης, τιμωρήθηκε πρωτόδικα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με 12 μήνες φυλακή για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία. Η συνέχεια στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου που θα εκδικάσει την έφεση. Οι δηλώσεις του τέως υπουργού ήταν απαξιωτικές για τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της οι οποίοι ... τόλμησαν να τον καταδικάσουν. ΜΠΡΑΒΟ στους δύο δικαστικούς λειτουργούς (Εισαγγελέα και Πρωτοδίκη) οι οποίοι αποφάσισαν κατά συνείδηση και δεν κάμφθηκαν από το όνομα του κατηγορούμενου. Φυσικά η καταδίκη δεν είναι αμετάκλητη. Όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε πως σε μία ημέρα ποινή χωρίς μετατροπή που είχε επιβληθεί στον καναλάρχη Μίνωα Κυριακού από Πλημμελειοδικείο του Ναυπλίου, ανεστάλη με άσκηση εφέσεως...... Η δικαιοσύνη με τους επώνυμους λειτουργεί αλλιώς..... (Η φράμα των ζώων του Όργουελ, που έχω πει πάρα πολλέ φορές πως πρέπει να διαβαστεί από όλους). Για να δούμε τις αντιδράσεις της ηγεσίας της δικαιοσύνης στις δηλώσεις του τέως υπουργού. Θα έχουν ενδιαφέρον, ΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.....

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Εκλογές για διοίκηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Παρεξήγηση ή διαμαρτυρία για το νέο θεσμό η έλλειψη απαρτίας το περασμένο Σάββατο στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την εκλογή των δύο μελών της νέας διοίκησης;; Το Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι οφείλεται σε λόγους διαδικαστικούς και παρεξήγησης για την ώρα και τα θέματα. Οι εφημερίδες έγραψαν άλλα. Το ερχόμενο Σάββατο θα φανεί τι πραγματικά είναι. Ίδωμεν.

Μέγαρο Βατοπεδίου και Μονή Μαξίμου.

Η πολιτική μας ζωή καλογεροποιήθηκε ή οι καλόγεροι πολιτικοποιήθηκαν;;. Εκείνο που συνάγεται πλέον από την τρέχουσα επικαιρότητα είναι πως οι έμποροι των ειδήσεων στα ΜΜΕ, βρήκαν προϊόν φρέσκο, πιασάρικο και το σερβίρουν με δόσεις σήριαλ στον ελληνικό λαό για να ενημερωθεί. Φυσικά και υπάρχει σκάνδαλο. Φυσικά και υπάρχουν υπεύθυνοι. Φυσικά την υπογραφή σου (και κάτι άλλο, όπως λέι ο σοφόα λαός) πρέπει να προσέχεις που τη βάζεις. Φυσικά και η (ταλαίπωρη) δικαιοσύνη έχει πάλι το λόγο. Φυσικά και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Φυσικά και υπάρχουν και σοβαρότατες ποινικές ευθύνες. Παρόλα αυτά, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι θα βγει τίποτα από όλη αυτή την ιστορία. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (σε βάθος πενταετίας και βάλε), να μου πει το συλλογισμό του. Σας λέω λοιπόν ότι δεν θα τιμωρηθεί κανένας απολύτως. Όλοι έχουν τα δικά τους "άλλοθι". Υπάρχουν όμως κάποιοι που θα βλαφτούν σίγουρα. Και αυτή είναι η κυβέρνηση. Δεν είναι Ζαχοπουλιάδα εδώ, που ο κόσμος βλέποντας έρωτα και πάθος, πασπαλισμένο με ΜΜΕ, παρακολουθούσε το σήριαλ με κομμένη την ανάσα, ενώ η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήθελε με το ΠΑΣΟΚ να ψάχνει να πάρει κεφάλι. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Τώρα η μπάλλα παίζεται με περιουσία του δημοσίου την οποία φέρεται ότι κάποιοι, με μεθοδεύσεις, την παρέδωσαν στη Μονή για να καταλήξει σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτή η ιστορία συνδυαζόμενη με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις δημισκοπήσεις από το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί το εκρηκτικό μίγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. ¨οσο συνεχίζεται αυτή η συζήτηση-σήριαλ (και θα συνεχίζεται αρκετά ακόμη) η κυβέρνηση φθείρεται. Το κέντρο βάρους πέφτει στο Βατοπέδι από του Μαξίμου. Αναζητείται διέξοδος. Είναι εύκολη. Μάλλον όχι. Ίδωμεν.

Πλήρης αποκατάσταση Καμπουράκη

Τυχαία έπεσε το μάτι μου σε ένα προπατζίδικο που είχε ανοιχτή τηλεόραση και είδα τοξν Δημήτρη Καμπουράκη και την Όλγα Τρέμη δίπλα-δίπλα. Άντε βρε παιδιά και μας λαχταριάσατε.... ότι δεν θα μιλούσατε. Η ζωή συνεχίζεται με την πλήρη άρση του εμπάργκο του Δημήτρη Καμπουράκη. Είδες τι κάνει ένα πέσιμο από τον 4ο όροφο μέχρι και το δελτίο του ΜΕΓΑΛΟΥ καναλιού πήγε να χωρίσει σε προσχεκτικούς και απρόσεκτους. Όλα καλά τελικά. Δημήτρη προσοχή στα τηλέφωνα. Και μην ξεχνάς : Βλέπε- Άκου - Σώπα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Τι έγινε με την κάθαρση στη δικαιοσύνη;;;


Η τρομοκρατία ξαναχτύπησε

Το πολύνεκρο χτύπημα στο Πακιστάν θύμισε σε όλους και πολύ περισσότερους στους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι η τρομοκρατία υπάρχει και είναι ανεξέλεγκτη. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ άλλα χτυπήματα. Υπό το φόβο της τρομοκρατίας, ανάλογα και με την εκμετάλλευση που θα γίνει από τους υποψηφίους για την Προεδρία, μπορεί να έχουμε διαφοροποιήσεις στο αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται, μέχρι σήμερα, οι εκλογές είναι ντέρμπι και ο Ομπάμα ωφελήθηκε από την οικονομική κρίση. Δεν ξέρω ποιός μπορεί να ωφεληθεί τώρα με το τρομοκρατικό χτύπημα στο μακρινό Πακιστάν και μάλιστα αφότου έφυγε από την προεδρία της χώρας, ο φίλος του Προέδρου Μπους, Μουσάραφ. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, ο Μπιν Λάντεν παραμένει ασύλληπτος, με μία υπερδύναμη να τον κυνηγάει με ό,τι πιό σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία παρακολούθησης και ανεύρεσης ίχνους από "καταζητούμενους". Αντίθετα στη Γιουγκοσλαβία, ο ένας μετά τον άλλο συλλαμβάνονται οι καταζητούμενοι "εγκληματίες πολέμου". Συμπτώσεις...... Θα δούμε.

Συμπτώσεις...

Αλήθεια γιατί η παράδοση των ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου έπρεπε να γίνει το αργότερο μέχρι 15-9-2007;;; Είναι τυχαία η ημερομηνία, που από καθαρή σύμπτωση ήταν η παραμονή των εθνικών εκλογών. Μάλλον τυχαία θα ήταν. Αλίμονο, σ' αυτή τη χώρα παραείμαστε καχύποπτοι πιά. Μια ημερομηνία έπρεπε να γράψουν στο συμβόλαιο και έβαλαν 15-9-2007. Αλήθεια, αν αντιστρέψουμε τους όρους, για ένα λεπτό, και φανταστούμε πως ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευση η ΝΔ. Τι θα έλεγαν τα στελέχη της ΝΔ;; Τώρα μόνο έτσι πρέπει να κρίνουμε. Είναι το μόνο δίκαιο κριτήριο. Όσο το ψάχνουν το θέμα του Βατοπεδίου, τόσο θα βγάζουν και σκοτεινές πτυχές. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ..... Αιδώς πιά. Έλεος.

Λόγια μεγάλων ανδρών


Ο χρόνος λειαίνει τους ανθρώπους .... τους κάνει σοφότερους ακόμα και στα αυτονόητα. Πολλές φορές όμως, το αυτονόητο είναι και το ζητούμενο.

Στον κατήφορο ιδρώνετε;;


Και κατήφορος και ιδρώτας!!!!

Αναστολή "ποινής" και για Καμπουράκη

Αφού αποκαταστάθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου, τελευταίος, αποκαταστάθηκε (μερικώς ;) και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Εμφανίστηκε σε κυριακάτικο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Άντε και στο ημερήσιο με την Όλγα Τρέμη για να επέλθει η πλήρης αποκατάσταση. Τελικά αυτός την πλήρωσε περισσότερο και από τους ποινικά εμπλεκόμενους. Έστι είναι άλλο δικαιοσύνη για τους πολίτες κι άλλο το κανάλι των ισχυρών εκδοτικών συγκροτημάτων, όπου οι νόμοι και οι τιμωρίες εφαρμόζονται αμείλικτα. Καλή συνέχεια συμπαθή Δημήτρη Καμπουράκη. Και σ΄ανώτερα. Κι άλλη φορά όχι πολλά-πολλά στα τηλέφωνα διότι ...... το δις εξαμαρτείν στο "μαγαζί" που είσαι είναι ολέθριο σφάλμα.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Υπουργέ της Δικαιοσύνης τι γίνεται;

Το παραδικστικό για την κυβέρνηση ήταν η Μπουρμπούλια, ο Καλούσης και ο Στάθης. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Έτσι είναι υπουργέ Χατζηγάκη;;; Οι παραγραφές των αδικημάτων άλλων φερομένων ως εμπλεκομένων θα ελεγχθούν κατά το μέρος που αφορούν εκείνους που τις προκάλεσαν με την αδιαφορία τους;; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. Δεν ξεχνάμε. Μας συγχωρείς που θα το θυμόμαστε συχνά-πυκνά. Μέχρι και τον Κάραζιτς πιάσανε, την Ηλία δεν ξέρει κανείς που να την ψάξει;;; Έτσι ρωτάω. Ρητορικά. Ή μήπως βολεύει πολύ η απουσία της;;; Που είναι οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι που έκαναν ώρες επί ωρών εκπομπές για το παραδικαστικό;;; Τι κάνουν τώρα;;; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ αφού γνωρίζουν εκ των ένδον τι πραγματικά συμβαίνει. Ακόμα και μόνος μου θα το θυμίζω. Έτσι για να ενισχύω την αξιοπιστία της κυβέρνησης περί κάθαρσης στη δικαιοσύνη. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις που έλεγε και ο ποιητής.....

Μπαράζ δημοσκοπήσεων

Άλλες τέσσερις δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή σε ισάριθμες εφημερίδες. Τα συμπεράσματα, πλην μιάς, ήταν τα ίδια. Το ΠΑΣΟΚ πήρε κεφάλι. Και το απολαμβάνει, χωρίς ακρότητες είναι η αλήθεια. Στον ορίζοντα δεν φαίνεται τίποτα που να αλλάζει το σκηνικό. Εκείνο που είναι το άσχημο για την κυβέρνηση είναι ότι έχει ανοιχτά θέματα σε εξέλιξη και δεν μπορεί να κάνει κάτι το θεαματικό. Μπαίνουμε σε βδομάδα Ολυμπιακής Αεροπορίας. Δεν φτάνουν οι δηλώσει οπισθοχώρησης του υπουργού Αλογοσκούφη, ο οποίος μαζεύει ένα-ένα τα τεκμήρια. Ό,τι κακό ήταν να γίνει επικοινωνιακά, αυτό έγινε. Ο κόσμος είναι δύσπιστος, Πρέπει να ιδρώσει πάρα πολύ η κυβέρνηση για να αναστρέψει το κλίμα. Αν μπορεί φυσικά να το κάνει. Τώρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Οκτωβρίου. Μέχρι τότε υπομονή. Το ματς έχει ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός ήταν όπως έπρεπε

Μετά από 31 μήνες από ό,τι είδα σε κάποια εφημερίδα ο Παναθηναϊκός γύρισε ένα ματς εκτός έδρας. Κι όχι μόνο το γύρισε, αλλά και το κέρδισε. Έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο και μετά έκανε συντήρηση. Έχασε και δύο ευκαιρίες (τη μία τον σταμάτησε λαθεμένα ο βοηθός) στο β ημίχρονο, αλλά δεν είχε τη φρασκάδα του πρώτου. Στο Χαριλάου όμως, με τον Άρη, σημασία έχει το αποτέλεσμα και οι βαθμοί. Και ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, όπου ελπίζουμε να είναι καλύτερος. Ο κορμός της ομάδας αρχίζει και σταθεροποιείται, ενώ και παίκτες που ήταν παραγκωνισμένοι, βγαίνουν στην επιφάνεια (Κλέϊτον, Χριστοδουλόπουλος). Πάμε καλά.

Ο Πάγκαλος και το ασυμβίβαστο

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο τον θεωρώ έναν από τους πιό ευφυείς ανθρώπους που έχει η Βουλή και έναν από τους πιό μορφωμένους βουλευτές μας. Βέβαια διακατέχεται από το σύνδρομο της ευφυίας του και πολλές φορές, αφού γεμίσει την καρδάρα με το γάλα της ρίχνει μιά κλωτσιά και την αδειάζει. Άλλοι τον λένε γκαφατζή. Δεν συμφωνώ. Το τελευταίο του ατόπημα ήταν η απουσία του από τη Βουλή για να βρίσκεται στην ραδιφωνική του εκπομπή. Είναι τυχαία κίνηση αυτή;; Του ξέφυγε του Θόδωρου ;;; Δεν ήξερε ότι θα τον "κράξουν" όλα τα ΜΜΕ;;; Δεν πιστεύω ότι είναι αφελής. Πιστεύω ότι με τη στάση του εξέφρασε πολύ περισσότερα από όσα θα έλεγε στη Βουλή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το θέμα συζήτησης στη Βούλή ήταν ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή. Τι να πει το ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή;;; Κρείττον σιγάν..... Καλύτερα η εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Και καταλληλότερος ο Γιώργος....

"Λοιπόν μολύβι και χαρτί η απόγνωση άνοιξε λαγούμι...." Κάπως έτσι νομίζω αρχίζει ο Σαββόπουλος το μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα αυτή την εποχή στην κυβέρνηση. Όλοι κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι έφταιξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, έφτασε να πάρει κεφάλι και σαν καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Εδώ δεν πρόκειται για καμπανάκι Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρόκειται για ολόκληρο καμπαναριό. Ο ένας υπουργός τα ρίχνει στον άλλο κι όλοι περιμένουν τον πρωθυπουργό ως μεσσία να κάνει την "μαγική κίνηση". Τα περιθώρια στενεύουν μέρα με την ημέρα και ο Καραμανλής είναι Καραμανλής. Έχει γονίδια (κάποια τουλάχιστον) και του θείου του. Τούτο σημαίνει πως δεν εκβιάζεται και δεν λειτουργεί υπό πίεση. Συνεπώς κάντε υπομονή. Θα περάσει και η πρώτη μπόρα της Ολυμπιακής και βλέπουμε. Πάντως αν σκέφτεται να αλλάξει καρέκλες στο υπουργικό συμβούλιο, ανακατεύοντας τα ίδια πρόσωπα, χωρίς να διώξει τους υπόπτους σκανδάλων, τότε δεν θα κάνει τίποτα. Τα ΜΜΕ το έχουν προεξοφλήσει αυτό. Το μόνο όπλο που έχει απομείνει ατόφιο στα χέρια του πρωθυπουργού είναι ο αιφνιδιασμός και ο καθορισμός των εξελίξεων. Αυτό είναι μεγάλο όπλο αλλά θέλει και μαεστρία για να το χρησιμοποιήσεις υπό πίεση, διότι μπορεί να σου βγει και μπούμεραγκ. Τα ΜΜΕ, σχεδόν όλα αντιπολιτευτικά ή κρυπτοαντιπολιτευτικά έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. ΠΟΤΕ Η ΝΔ δεν είχε ΜΜΕ με επιρροή και αυτό το πληρώνει..... Από τον άλλο μήνα και βάλε οι εξελίξεις. Ίδωμεν.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Η δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου προβληματίζει

Στη χθεσινή κλήρωση για το καλεντάρι της νέας περιόδου στο μπάσκετ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί από το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Αυτή η δήλωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ελπίζω να είναι δήλωση διαδοχής στη νεώτερη γεννιά της οικογένειας. Άσχετα βέβαια ότι το κενό του Θανάση δεν μπορεί να καλυφθεί, όπως και του Παύλου Γιαννακόπουλου βέβαια. Θέλω να πιστεύω ότι οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι θα συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα την οποία λατρεύουν και το έχουν αποδείξει εμπράκτως. Όπως φυσικά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει τα αδέρφια Γιαννακόπουλους στην πιό περίοπτη θέση, πάνω από κάθε παράγοντα της ομάδας.

Υπουργέ Χατζηγάκη κάθαρση σημαίνει παραγραφή;;

Είχα και πριν από λίγο καιρό επισημάνει ότι τα αδικήματα των φερομένων επίορκων δικαστών παραγράφονται το ένα μετά το άλλο μέσα στο καλοκαίρι. Αναμένετο η έκδοση βουλεύματος παραπεμπτικού. Η πρόταση του εισαγγελέα είχε έγκαιρα εισαχθεί στο αρμόδιο συμβούλιο και ο εισηγητής ήταν έτοιμος από τον Ιούνιο, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ για .... καθορογραφή, θεώρηση κλπ ανοησίες με συνέπεια να παραγραφούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕ;;; Ή έπρεπε να παραγραφεί διότι ήταν κατηγορούμενοι και έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη.....;;; Όποιος πιστεύει το τελευταίο είναι μάλλον κακοπροαίρετος. Μάλλον φόρτος εργασίας και αβλεψία υπάρχει. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ. Ετοιμάσου Υπουργέ να δώσετε και τα αναδρομικά στους απαλλαγέντες λόγω παραγραφής και να τους φέρετε να ξαναδικάζουν δίπλα στους άλλους είλωτες δικαστές. ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πιά;;;; Τα έχουμε διαλύσει όλα;;;

Η οικονομία σε κίνηση

Το επόμενο κεφάλαιο με το οποίο θα καταπιαστεί η κυβέρνηση είναι η οικονομία, ενόψει και της σύνταξης του προϋπολογισμού. Εκεί θα δείξει και το πως εκτίμησε το μήνυμα που πήρε. Διότι, κακά τα ψέματα, η σκανδαλολογία παίζει το ρόλο της, αλλά η οικονομία είναι εκείνη που θα κρίνει τελεσίδικα που θα γύρει η πλάστιγγα. Ο κόσμος με την σκανδαλολογία έχει εμπεδώσει ότι μέσα στα κόμματα (σε όλα τα κόμματα) υπάρχουν τα λαμόγια τα οποία μπαίνουν στην πολιτική για να τα "κονομήσουν". Συνεπώς γνωρίζουμε όλοι ότι όποια κυβέρνηση και να έρθει, τα λαμόγια, λίγο ως πολύ, θα υπάρχουν. Το κρίσιμο όμως κεφάλαιο για τα νοικοκυριά είναι ο οικογενειακός προϋπολογισμός και το θαύμα του ισοσκελισμού του (για το οποίο αγωνιζόμστε κάθε μήνα κι όχι μια φορά το χρόνο όπως η κυβέρνηση). Αν η οικονομική πολιτική έχει θετικά στοιχεία, αυτά θα συνεκτιμηθούν από τον κόσμο. Αν είναι φορομπηχτική και σε βάρος των μεσαίων στρωμάτων, τότε η κυβέρνηση έχει τελειώσει αμετάκλητα. Ήδη ο υπουργός Αλογοσκούφης μέζεψε κάποιες εξαγγελίες για τεκμήρια που είχαν διαδοθεί αρχικά και είχαν προκαλέσει αγανάκτηση. Φυσικά και πρέπει ο πλούτος να φορολογηθεί και να θεωρηθεί τεκμήριο. Δεν μπορεί να δηλώνεται εισόδημα 15.000 - 20.000 ευρώ από οικογένεια που διαθέτει πολυτελές σπίτι στα βόρεια προάστια, με πισίνα και δύο τζιπ 3000 κυβικών. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να ζει αυτή η οικογένεια με το ποσό αυτό. Ούτε νοείται κάποιος να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία χωρίς να υποβάλει δήλωση ή να δηλώνει άνεργος. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν ΚΑΤΙ και όλοι εκείνοι που ζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. ΑΠό αυτό το σημείο όμως μέχρι να φορολογούνται τα δίδακτρα στον παιδικό σταθμό που δίνει η οικογένεια για να εργαστεί και η μητέρα, υπάρχει απόσταση..... Φτιάξτε δημοτικούς σταθμούς για να μην υπάρχει ανάγκη. Προσοχή λοιπόν στα οικονομικά μέτρα. Εκεί θα παιχτούν τα ρέστα στης κυβέρνησης.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Σάρα Πέηλιν μια γυναίκα από το χθες

Ο γερουσιαστής Μακέην είναι μεγάλος σε ηλικία και δείχνει τα σημάδια κάμψης της ηλικίας του. Αν υποτεθεί ότι εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ και πάθει κάτι (φυσικά και δεν το ευχόμαστε για κανεναν αλλά κανείς δεν ξέρει τις βουλές του Κυρίου) τότε η Σάρα Πέηλιν από το πουθενά γίνεται πλανητάρχης. Αυτό και μόνο πρέπει να προβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο (χωρίς να θίξουν τη γυναίκα Πέηλιν, αλλά την πολιτικό Πέηλιν) από το επιτελείο του Ομπάμα για να καταλάβουν τι συμβαίνει οι Αμερικανοί ψηφοφόροι. Η Αλάσκα έχει τις ιδιαιτερότητές της σαν Πολιτεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μία Πολιτεία από εκείνες που θα μπορούσε, κυβερνώντας την κάποιος, να έχει αποκτήσει τέτοια εμπειρία που είναι αρκετή για κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Αυτά είναι αυτονόητα, όπως αυτονόητη είναι και η σημειολογική υποψηφιότητας της Πεήλιν από τον Μακέην. Και στις δυσαρεστημένες (κυρίως γυναίκες) ψηφοφόρους της Χίλαρι "κλείνει το μάτι" και το παίζει και άνετος αφού αυτός διάλεξε γυναίκα αντιπρόεδρο και δεν είναι τόσο συντηρητικός όσο του καταμαρτυρούν. Η υποψηφιότητα της, συμπαθούς κατά τα λοιπά, Πέηλιν απέχει μακρά από αυτό που καλούμε σωστή πολιτικά επιλογή. Είναι καθαρά επικοινωνιακή επιλογή κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από τοςυ αμερικανούς ψηφοφόρους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι πρωταγωνιστής σε σαπουνόπερα για να χρειάζεται καλή συμπρωταγωνίστρια...... Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Επομένως και οι επιλογές των προσώπων κρίνονται εθνικά και όχι επικοινωνιακά. Ιδίως όταν πρόκειται για ουσιαστικές εκλογές κι όχι για καλλιστεία.

Οι εξελίξεις τρέχουν....

Η Ολυμπιακή Αεροπορία δρομολογήθηκε. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων εκφράστηκαν και θα συνεχίσουν. Το σχέδιο θα έρθει σε πέρας πάση θυσία. Αυτό είναι δεδομένο και εξήγησα γιατί σε προηγούμενο σημείωμα. Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσχετα αν εδώ η κυβέρνηση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της απο πλευράς δημοφιλίας. Ο ανασχηματισμός μάλλον πάει για πιό μετά. Οι σφυγμομετρήσεις που θα εξακολουθήσουν θα δείξουν περαιτέρω φθορά. Μετά θα γίνει και Ταμείο και πιθανολογώ και κάποια κίνηση από τον πρωθυπουργό. Όλα είναι ρευστά και κανείς δεν ξέρει που θα κάτσει η μπίλια.... στο πολιτικό γίγνεσθαι στη χώρα μας.

Οι καθημερινές δημοσκοπήσεις δείχνουν....

Καλές και χρήσιμες είναι οι δημοσκοπήσεις των εταιριών που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ, αλλά οι εγκυρότερες και πιό χρήσιμος είναι εκείνες που γίνονται καθημερινά στους δρόμους, στις συζητήσεις, στους χώρους δουλειάς. Είναι άριστο για μια κυβέρνηση να μπορεί να αφουγκράζεται την ανάσα του κόσμου. Οι καθημερινές λοιπόν δημοσκοπήσεις για μας που είμαστε στους δρόμους δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια. Εκείνος που συγκετρώνει τις περισσότερες αρνητικές τοποθετήσεις είναι ο υπουργός Ρουσόπουλος, ο οποίος, σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι, πρέπει να το έχει καταλάβει ήδη, διότι από τις τελευταίες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, από το press room, δείχνει ιδιαίτερα καταβεβλημένος. Είναι η ώρα να ξεκουραστεί για λίγο. Ας το κάνει μόνος του, εξυπηρετώντας τον πρωθυπουργό που τόσο τον ευεργέτησε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να πάρει τη θέση του ένα πιό οικείο στον κόσμο πρόσωπο. Πιό χαμογελαστό, πιό άφθαρτο και πιό πολιτικό πρόσωπο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μία πολύ καλή λύση. Μπορεί να υπάρχει και άλλη. Όταν όμως θέλεις να προκαλέσεις επικοινωνιακό σοκ για να ανατρέψεις μία κατάσταση δεν μπορείς να το κάνεις με παλιά υλικά. Πρέπει κι εκείνος που θα αναλάβει να βγει στην κοινωνία και να δώσει το νέο πρόσωπο της κυβέρνησης, να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα, να μην είναι πρόσωπο φθαρμένο. Πρέπει και η κυβέρνηση να πάρει παραδείγματα από το ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος είναι πολύ καχύποπτος από τα ίδια πρόσωπα που φθάρησαν κατά το παρελθόν. Ο επρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, πρόσωπο άφθαρτο, αρχίζει σιγά-σιγά και αποδίδει στο ρόλο του. Αν η κυβέρνηση δεν ξεκινήσει τις όποιες αλλαγές με την αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου, τότε θα είναι μία ανακατανομή των ίδιων προσώπων σε άλλους ρόλους. Ο ανασχηματισμός που θα γίνει στο μέλλον θα είναι κρίσιμος για την αλλαγή του κλίματος. Το έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός;;;

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως ονειρευόμαστε ότι είναι. Υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη που είναι αχτύπητες στην μέρα τους ό,τι και να κάνει μία υποδεέστερη ομάδα. Όταν δεν είναι στη μέρα τους, αλλά παίζουν για το αποτέλεσμα και πάλι δεν μπορεί μια μεσαία ομάδα να τα βγάλει πέρα. Τι μένει λοιπόν; Η καλή προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός χθες ήταν καλός, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους και, επιπλέον, ότι είναι καινούργια ομάδα με παίκτες που δεν έχουν όλοι εμπειρία τσάμπιονς λιγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο δικαιούταν ένα γκολ. Δεν μπήκε, αλλά δέχθηκε και δεύτερο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ο Ιμπραίμοβιτς κοστίζει περίπου όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Και χθες κατάλαβε όλος ο κόσμος το γιατί. Ό,τι πληρώσει παίρνεις. Αυτός είναι αμείλικτος νόμος της αγοράς. Στόχος του Παναθηναϊκού ήταν και παραμένει η δεύτερη θέση. Για να γίνει αυτό πρέπει οπωσδήποτε να πάρει 2 νίκες με την Ανόρθωση (φοβερή έκπληξη χθες), μέσα, έξω και να κερδίσουμε την Βέρντερ στην έδρα μας. Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα. Στα υπόλοιπα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Βέρντερ και Ίντερ κυνηγάς ό,τι καλύτερο. Η χθεσινή ήττα ήταν στο πρόγραμμα. Μην κοροϊδευόμαστε. Το ματς κλειδί είναι το επόμενο στην έδρα της Ανόρθωσης. Μέχρι τότε, θέλει σκληρή δευλειά στην άμυνα και τελείωμα των φάσεων στην επίθεση. Ατομικά οι παίκτες ήταν καλοί. Και ο Σιμάο ήταν καλός ανάλογα με το έργο που είχε (φύλαξη του Ιμπραίμοβιτς), αλλά και όλοι οι άλλοι. Έτρεξαν, ίδρωσαν, κατέθεσαν ψυχή στο χορτάρι και όσοι ήμασταν στο γήπεδο το είδαμε. Η Ίντερ έκανε τρεις ευκαιρίες έβαλε τις δύο γκολ. Αυτή είναι η στόφα της μεγάλης ομάδας. Εμείς θέλουμε ακόμα δουλειά στο τελείωμα των φάσεων. Αυτά για τον Παναθηνάϊκό χθες. Τίποτα δεν χάθηκε από τον αρχικό σχεδιασμό.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ποιός πρέπει να έχει σειρά μετά τον Βουλγαράκη

Χωρίς αμφιβολία η κυβέρνηση αν έχει πρόθεση να κάνει αλλαγές πρέπει να αλλάξει στην κεντρική της πολιτική γραμμή, στον στενό της πυρήνα. Δηλαδή ο επόμενος θα πρέπει να είναι ο υπουργός Ρουσόπουλος. Ήδη παραιτήθηκε η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα (ελπίζω να μην παραιτήθηκε αντ' αυτού). Αλλαγή γραμμής πλεύσης σημαίνει αλλαγή στην "΄κφραση και προπαγάνδα" της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ο υπουργός Ρουσόπουλος, χωρίς αμφιβολία έχει εμπλοκή στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αν δεν το κάνει, τότε απλώς θα καταγράφει την πτώση αργά, αλλά σταθερά και αναπόφευκτα. Μη αναστρέψιμα. Θέλει νέο πνεύμα στην εικόνα της κυβέρνησης. Ο υπουργός Ρουσόπουλος δεν είναι και από τα πιό αγαπητά πρόσωπα στον κόσμο της ΝΔ, αλλά και στους βουλευτές και τα στελέχη της. Αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και να συνοδευτεί με μέτρα που θα ανακουφίζουν τον πολίτη. Τώρα η κατάσταση είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Εκείνος έχει σειρά να "παίξει" στην πολιτική σκακιέρα. Θα δούμε τι θα κάνει.....

Τα τραπεζικό κραχ στις ΗΠΑ

Η Τράπεζα με ιστορία 158 ετών Lehman brothers κύρυξε πτώχευση με αλυσιδωτές αντιδράσεις στις Τράπεζες όλου του κόσμου. Ο γκουρού της αμερικανικής οικονομίας Άλαν Γκρήσπαν δήλωσε πως η πτώχευση αυτή είναι μακράν ό,τι χειρότερο έχει δει στην πολύχρονη καριέρα του στις Τράπεζες. Μάλιστα παρομοίωσε το γεγονός αυτό σαν σεισμό της τάξης των 7-8 Ρίχτερ. Αντιλαμβάνεστε τι έχει συμβεί. Μόλις προ λίγων μηνών κρατικοποιήθηκαν δύο επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ , που δραστηροποιούνταν στα δάνεια για αγορές ακινήτων. Επίσης για την τράπεζα που πτώχευσε μόνο στη Βρεττανία έμειναν χωρίς δουλειά 5.000 μισθωτοί. Τα χρηματιστήρια φυσικά κατέρρευσαν και προσπαθούν να μειώσουν την κρίση. Τα σημάδια δειχνουν μακρόχρονη περίοδο ύφεσης και έλλειψη ρευστότητας. Η ανεργία θα σημειώσει άνοδο, ενώ θα ακριβύνει το κόστος του χρήματος. Η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τελικά εκείνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο είναι τα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Θα δούμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας να βγαίνει ελειμματικός. Περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά τέτοια γεγονότα έχουν μακρόχρονες συνέπειες και δύσκολα επουκώνονται. Υπομονή......

Η ώρα της Ολυμπιακής έφτασε

Η Ολυμπαική αεροπορία, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα τελειώνει. Μπορεί να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί της, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Από κακούς χειρισμούς, εγκληματική αμέλεια, κακοδιαχείριση όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ο εθνικός μας αερομεταφορέας ακολουθεί την μοίρα όλων των λοιπών ευρωπαικών αερομεταφορέων οι οποίοι, παρουσιάζοντας διάφορα προβλήματα, πέρασαν την φάση της μετάλλαξης και άλλοι συνεχίζουν, άλλοι συγχωνεύτηκαν με άλλους κι άλλοι φυτοζωούν. Η συγκυρία για την Ολυμπιακή ποτέ δεν ήταν καλύτερη, από πλευράς συνθηκών στην ευωπαϊκή ένωση. Ο αρμόδιος επίτροπος είναι ιταλός και έχει να αντιμετωπίσει το "παλούκι" της ALITALIA επομένως θα είναι πιό διαλλακτικός και σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το σχέδιο (επί χάρτου) για την τύχη της Ολυμπιακής έχει ετοιμαστεί και αναμένεται να εγκριθεί. Οι αντιδράσεις θα είναι πάρα πολλές. Θα προβλεφθεί εθελουσία έξοδος με ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους και ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ το σχέδιο της κυβέρνησης, με τις ευλογίες της ΕΕ.. Θα ακούμε κάθε μέρα ότι μας στοιχίζει 1.000.000 ευρώ την ημέρα κλπ και επομένως είναι αναπόφευκτη η πώλησή της με τον τρόπο που εχουν προετοιμάσει. Με τον άλφα ή βήτα τρόπο η Ολυμπιακή όπως την ξέραμε ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει σθεναρά, θα είναι με το μέρος των εργαζομένων, θα υποσχεθεί καταργήσεις των νόμων για την ολυμπιακή, όταν θα έρθει στην εξουσία κλπ κλπ. Στα ενδότερα της Χαρ. Τρικούπη κάποιοι θα ξεφυσούν με ανακούφιση και έκδηλη ικανοποίηση που ένα μεγάλο αγκάθι (με μεγάλο οικονομικό κόστος) τελειώνει στις μέρες της ΝΔ και δεν θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον. Τα υπόλοιπα επί ..... των (ανούσιων) τηλεοπτικών παραθύρων.

Ο δικομματισμός καλά κρατεί

Η πολτική έχει άγραφους κανόνες που είναι απαραβίαστοι. Αυτοί είναι και τα μυστικά του επαγγέλματος (για άλλους ρομαντικούς, λειτουργήματος) του πολιτικού. Τώρα που η κυβέρνηση παίρνει την κατιούσα θα περάσουν μέτρα δυσάρεστα για πολλές κοινωνικές ομάδες, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να βρει λυμένα ορισμένα θέματα. Μπορεί τώρα να λένε διάφορα στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα καταργήσουν το τάδε και το δείνα νομοσχέδιο αλλά αυτά είναι πράγματα που λέγονται και ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Για την Ολυμπιακή για παράδειγμα, αν δημιουργηθεί το νέο status quo - το οποίο και θα δημιουργηθεί παρά τις όποιες αντιδράσεις, θα έχει την ευλογία και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση και να θέλει, θα επικαλείται την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν κάνει τίποτα, πέραν από τις γνωστές αόριστες και νεφελώδεις υποσχέσεις ότι θα βελτιώσουμε όσο γίνεται τα πράγματα κλπ κλπ. Το ίδιο και με τα φορολογικά μέτρα. Η απερχόμενη κυβέρνηση θα παραδώσει στην επόμενη την είσπραξη των νέων φορολογικών χαρατσιών. ΠΟΙΑ (νέα)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΠΟΡΩΝ στα ταμεία της;;; Συνεπώς ο δικομματισμός καλά κρατεί και αυτοτροφοδοτείται από τα δύο μεγάλα κόμμματα. Φίλοι μου μην αυταπατώμεθα. ΕΚΕΙΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τους μεταδόθηκε από γεννιά σε γεννιά. Θυμίζω το σχόλιο τουΚωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν είχε ρωτηθεί πριν από χρόνια για τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε πει ότι μετά πό δύο τετραετίες θα είναι ώριμος να κυβερνήσει. Ήδη διανύουμε την δεύτερη τετραετία, η οποία μπορεί να μην ολοκληρωθεί χρονικά και οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα....

Η αναστροφή του πολιτικού κλίματος

Πολύ νωρίτερα και πολύ πιό εντυπωσιακά από όσο περίμενε η κυβέρνηση το κλίμα φαίνεται να αντιστρέφεται. Και όπως όλα δείχνουν (κι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν Ολυμπιακή, φορολογικά μέτρα, τεκμήρια, ΟΣΕ κλπ) δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία. Και μην πει κανείς ότι βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, διότι πέραν από τις δημοσκοπήσεις, εκείνο που παίρνω περισσότερο σοβαρά, είναι η μουρμούρα του κόσμου που είναι πολύ κοντά να γίνει σιχτίρισμα. Βέβαια αυτά δεν φτάνουν εκεί ψηλά στο Μαξίμου με τα "φίλτρα" που διαθέτει για να περνάνε μόνο ορισμένα από τα μηνύματα της κοινωνίας. ΑΠΟ ΤΩΡΑ και στο εξής θέλει πολύ προσοχή για την διαχείριση της εξουσίας. Εϊναι βέβαιο πως η προσμονή της ήττας δημιουργεί άγχος και αγωνία για μικρομεσαία στελέχη τα οποία πρέπει να "βολευτούν" κι αυτά και έτσι θα γυαλίσει το μάτι τους. Η εικόνα αυτή των μικρομεσαίων στελεχών που σαν μοναχικοί λύκοι θα ψάχνουν για την ευκαιρία να κάνουν την αρπαχτή για να φύγουν θα γίνει αισθητή. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από την αντίληψη ότι φτάνει το τέλος και πρέπει να πιάσουμε την καλή. ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Το ΠΑΣΟΚ περιμένει το επόμενο σκάνδαλο που θα κεντρίσει την κοινή γνώμη για να επενδύσει πάνω του. Και καλά κάνει. Έτσι έκανε και η ΝΔ. Ποιά προγράμματα και ποιές νέες ιδέες. Σαχλαμάρες. Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Τώρα θα δείτε ποιά η δύναμη του δικομματισμού. Όσο θα πέφτει η ΝΔ τόσο θα αυξάνει το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου η δεύτερη τετραετία κάθε κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι εκείνη που θέλει προσοχή, αφού η πρώτη πάει με τον αυτόματο πιλότο και τις μνήμες από την προηγούμενη κυβέρνηση. ΕΔΩ η ΝΔ αποδείχθηκε ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ των περιστάσεων. Μπορεί κάποιοι υπουργοί να θέλουν να παράγουν έργο (ή και να παράγουν ακόμη), αλλά η προσπάθειά τους χάνεται μέσα στην γενινότερη αποδόμηση. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΕΣΤΡΑΦΗ. Οι δημοσκοπήσεις απλώς δείχνουν λιγότερα και με καθυστέρηση αυτό ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Εφραιμ ένας αγιορείτης με προσόντα

Ο κόσμος θέλει ακόμα να σκέφτεται με ιερό δέος το Άγιο Όρος και να θεωρεί (ο ανδρικός πληθυσμός) ότι αποτελεί έναν ιερό σκοπό στη ζωή του κάποια φορα να το επισκεφθεί για να νιώσει πιό απελευθερωμένος από τα ψυχικά του βάρη. Η αναφορά στο Άγιο Όρος είναι συνυφασμένη στην παράδοσή μας, ως επί το πλείστον, με βυζαντινό τυπικό τέλεσης της θείας λειτουργίας και μας φέρνει στο νου ασκητές αδυνατισμένους μοναχούς οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στο θεό. Μετά τα τελευταία γεγονότα ποιός θα προστατεύσει το Άγιο Όρος από ορισμένους αγιορείτες μοναχούς οι οποίοι, ναι μεν έχουν απαλλαχθεί από τα εγκόσμια αφότου ασπάστηκαν τον μοναχισμό, αλλά δείχνουν να ασχολούνται ενεργά με τις μπίζνες και το Μαμωνά..... μέχρι σημείου να σε κολάζουν. Οι μοναχοί δεν έχουν περιουσία (μάλιστα κληρονομούνται εν ζωή με την κουρά τους, δηλαδή όταν γίνονται μοναχοί) και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. Τότε ποιά η διαφορά τους με τους λοιπούς ιερωμένους;;; Αυτοί μόνοι τους διάλεξαν την απομόνωση από τα εγκόσμια. Δεν μπορεί λοιπόν να έχουμε δηλώσεις από τον ηγούμενο Εφραιμ για οικονομικές συναλλαγές. Άλλα περιμένουμε από τους πνευματικούς μας πατέρες. (ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, τότε δεν υπάρχει τίποτα όρθιο). Με ενοχλεί αφόρητα αυτή η εμπορευματοποίηση του Αγίου Όρους. Εντάξει πρέπει να έχουν τα προς το ζην και τα προς συντήρησή τους οι Ιερές Μονές (διότι έχουν έργο να παράξουν) αλλά όχι με τρόπο του τελευταίου μεσίτη ευκαιριών. Οπωσδήποτε κάτι πρέπει να αλλάξει. Από το Άγιο Όρος καλό θα είναι να θυμόμαστε τον γέροντα Παίσιο και άλλους σεμνούς και ταπεινούς γέροντες κι όχι τους εμπόρους των οικοπέδων. Αλήθεια σε ποιόν δεν έρχεται στο μυάλό η εικόνα από τα μαθητικά μας χρόνια της οργής του Ιησού όταν είδε τον οίκο του πατρός του να μεταβάλλεται σε οίκο εμπορίου όπου και τους πέταξε όλους τους εμπόρους έξω. Τί θα έκανε άραγε τώρα αν έβλεπε το Περιβόλι της Μητέρας του να έχει γίνει real estate;;;;

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Η άμυνα του Παναθηναϊκού

Η νίκη επί του Πανθρακικού με 3-0 δεν θα πρέπει να μας αποκοιμίσει. Η ομάδα έχει εμφανή έλλειψη ηγέτη στην άμυνα. Λείπει η προσωπικότητα εκείνη που θα δώσει αυτοπεποίθηση στους υπόλοιπους αμυντικούς και θα θωρακίσει τα μετόπισθεν της ομάδας. Η ώρα που όλα αυτά θα φανούν έφτασε. Το παιχνίδι με την Ίντερ είναι μία μεγάλη δοκιμασία για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς όλοι στην αμυντική γραμμή και όχι μόνο, για να αντιμετωπίσουν την εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή της Ίντερ. Κύριο έργο μας θα είναι να μην χάσουμε. Και η ισοπαλία με την Ίντερ δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Για να δούμε τι θα δούμε. Έφτασαν οι εξετάσεις. Είναι έτοιμοι οι εξεταζόμενοι;;;

Η συνέντευξη Παπανδρέου

Όπως αναμενόταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε μία άλλη Ελλάδα. Ειδυλιακή, όπου οι αδύνατοι .... θα δυναμώσουν και θα επικρατεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία. Τα χρήματα θα βρεθούν και όλα θα γίνουν. Εκεί που πραγματικά με έπιασαν γέλια ήταν για την παιδεία (ο ίδιος έχει χρηματίσει υπουργός Παιδείας) ότι υποσχέθηκε μία παιδεία που δεν θα επιβαρύνει τις μέσες οικογένειες. ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση διότι επικρατεί το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα δειξει την απόγνωσή του και τη δυσφορία του στην κάλπη των ευρωεκλογών, αν δεν μας προλάβουν εθνικές εκλογές. Έχω πει σε χρόνο ανύποπτο ότι βλέπω τονΒεργή και τον Λεβέντη να οδεύουν .... προς Ευρωβουλή. Μην μας φανεί καθόλου περίεργο. Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο οικονομικό νομοσχέδιο που θα αποτελέσει το προεόρτιο του προϋπολογισμού. Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιά τα δύο κόμματα να ξεκινούν από το ίδιο ποσοστό. Οι διαφορές του 1 % είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Σαφές προβάδισμα δεν υπάρχει για την κυβέρνηση και αυτό πρέπει να έχει γίνει σαφές στους κυβερνώντες. Μένει να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει κεφάλι και αν θα το διατηρήσει με δυναμική ανόδου. Μέχρι τον Δεκέμβριο πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι πλήρως εφικτό αν ανασκουμπωθούν εκεί στην Χαρ. Τρικούπη και παράξουν, εκτός της αντιπολίτευσης, και προγραμματικό έργο.

Τα νέα οικονομικά μέτρα

Αυτή τη βδομάδα έγινε συζήτηση για τα νέα οικονομικά μέτρα που θέλει να θέσει σε εφαρμογή το 2009. Αφορά την τεκμηριοποίηση της φορολγικής πολιτικής και έχει αφήσει να διαρρεύσουν σκέψεις για τα νέα τεκμήρια που ετοιμάζει. ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ πριν την παρουσιάση του νομοσχεδίου : αν αυτές οι σκέψεις γίνουν πραγματικότητα θα αποτελέσουν και το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης. Τελεία και παύλα. Όλα θα έχουν προδιαγραφεί και ή ήττα θα είναι αναπόφευκτη, ό,τι και να γίνει. Φυσικά δεν πρόκειται η νέα κυβέρνηση να αλλάξει τίποτα (αυτό δεν έχει συμβει ποτέ στην πολιτικη ιστορία). Θυμάστε τις δεσμεύσεις για την κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέπα κλπ. Τις είδατε;; Όχι. Επομένως μην τσιμπάτε σε υποσχέσεις για καταργήσεις. Κάθε κυβέρνηση προετοιμάζει μεθοδικά την διαδοχή της. Έτσι θα γίνει και τώρα. Ελπίζω να έχουν αντιληφθεί τη σημασία των όσων προανέφεραν για τα νέα οικονομικά φορολογικά μέτρα. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΑΝΩΘΕΝ (Ευρωπαϊκή Ένωση) για να μην μπούμε σε επιτήρηση, επομένως είναι αναπόφευκτα, όπως αναπόφευκτη θα είναι και η πολιτική ήττα της παρούσας κυβέρνησης. Ίδωμεν.

Παραίτηση Βουλγαράκη

Όπως είχα γράψει την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Βουλγαράκης δεν είχε μέλλον και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παρίτησή του. Έτσι κι έγινε. Όσο και να μην ήθελνβ κάποιοι, το κλίμα ήταν μη αναστρέψιμο. Ο άνθρωπος ήταν και μπίζνεσμαν, νόμιμα μέν, αλλά σαφώς πέραν και έξω από τον τρόπο ζωής ενός πολιτικού. Απορώ πως δεν το είχε αντιληφθεί ο ίδιος ή το περιβάλλον του. Το φετεινό του πόθεν έσχες προκάλεσε περισσότερο από ποτέ. Από τότε έδωσε τροφή στους διώκτες του να τον κυνηγήσουν και, τελικά, να τον ψαλιδίσουν. Η ιστορία είναι αμείλικτη. Μπορεί ο Πάχτας να αθωώθηκε στο Δικαστήριο για την τροπολογία, αλλά η πολιτική ιστορία δεν τον δικαίωσε. Έτσι και το άστρο του Βουλγαράκη τελειώνει εδώ. Η ιστορία σημαδεύει, δυστυχώς ή ευτυχώς. Μερκές φορές η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια, ακόμα και στην Ελλάδα. Όσοι αψήφισαν αυτό το αξίωμα τελικά εχασαν διαχρονικά. Προσοχή οι υπόλοιποι.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Εκεί στους βάλτους της δικαιοσύνης

Αρχίζει η δικαστική χρονιά την άλλη βδομάδα. Οι πολίτες και πάλι θα στοιβαχθούν για να βρουν το δίκιο τους. Όπως απαιτείται σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Θα βρεθούν όμως και πάλι μπροστά σε αδιέξοδες διαδικασίες. Θα βρεθούν και πάλι να περιμένουν δύο χρόνια να δικάσουν μία αστική τους υπόθεση και να την δουν να αναβάλλεται για το 2010 και ... έχει ο θεός και τότε. Θα πανε στα ποινικά δικστήρια και μετά πάο αναμονή 3-5 ετών δεν θα έχουν απόφαση πρωτόδικη, αλλά θα αναβληθεί και πάλι. Θα αντιμετωπίσουν μετά πέντε και πλέον χρόνια ερωτήσεις λεπτομερείς ως μάρτυρες για το τι έγινε την συγκεκριμένη ημέρ ατου συμβάντος και σε περίπτωση που τολμήσουν και πουν "δεν θυμάμαι" θα αντιμετωπίσουν την μήνιν όλων εκείνων που θυμούνται και τι φαγητό έφαγαν πριν πέντε χρόνια μία συγκεκριμένη ημέρα. Και ο κόσμος θα πηγαίνει και θα έρχεται, κάνοντας τζίρο στα κυλικεία των δικαστηρίων, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τον τρόπο λειτουργία της δικαιοσύνης. Όλοι οι φορείς γύρω από την δικαιοσύνη παρακολουθούν το φαινόμενο εδώ και χρόνια όπως οι φυσικοί επιστήμονες παρακολοθθούν αυτές τις μέρες στο CERN το μεγάλο πείραμα για να λύσουν απορίες για την δημιουργία του κόσμου. Μόνο που οι τελευταίοι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ψάχνουν. Οι θεσμικοί φορείς της δικαιοσύνης γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το πρόβλημα και απλώς το παρατηρούν ηλιθιωδώς. Σε ένα κράτος που κάποιος βρίσκει το δίκιο του όταν το έχει ξεχάσει, ο νόμος έχει πάψει να έχει την οποιδήποτε ωφελιμότητα. Αυτό συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό στην Ελλάδα. Οι διαφορές των ανθρώπων λύνονται εξ ανάγκης δια του παντογιάτρη χρόνου. ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. Οι περισσότερες, διότι άλλες οδηγούνται σε άλλους πιό επικίνδυνες ατραπούς. (Ας βουτήξω όσα μπορώ και όταν θα είναι να δικαστώ - και τα θυμάται το θύμα .... τότε βλέπουμε). Ελπίδα υπάρχει;;; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και το λέω χωρίς δισταγμό. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΛΤΩΔΕΣ ΚΛΙΜΑ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. Τους λόγους τους ξέρουν οι ίδιοι. Οι ποπολάροι απλώς θα ταλαιπωρούνται. Ποιός νοιάζεται γι' αυτούς;;; Καλή δικαστική χρονιά στα καφενεία των δικαστηρίων όπου θα περνάμε την ώρα μας, όσοι από μας πάμε στα δικαστήρια.

Η γενιά των 700 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει πολτικά και φραστικά την γενιά των 700 ευρώ για την οποία αναφέρεται κάθε στεέλεχός του (από τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα μέχρι το τελευτάιο στέλεχος). Όπως το ΚΚΕ έχει υιοθετήσει πολιτικά και φραστικά τους εργαζόμενους (συλλήβδην) ανεξαρτήτως.... ευρώ. Αλήθεια πως εκπροσωπείται η γεννιά των 700 ευρώ απότ ον ΣΥΡΙΖΑ;;; Ποιά είναι η συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφηση των νέων αυτών που ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΖΟΥΝ με την ανησυχία και την αβεβαιότητα ζωγραφισμένη στα μάτια τους. Οι πορείες οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις είναι μία μορφή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Πολιτικά τι προτείνουν;;; Ποιό είναι το ολοκληρωμένο πλαίσιο (με την προέλευση των πόρων) για να λυθεί το πρόβλημα. Εείναι το πιό εύκολο πράγμα να υπόσχεσαι καλυτέρευση στον αδύναμο. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ, για να μην τον κοροιδεύεις, ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΦΙΚΤΟ ΠΛΑΝΟ, πλήρως αιτιολογημένο όσον αφορά στην ανεύρεση των πόρων. Ποιός δεν θέλει να αυξηθεί ο βασικός μισθός. Γιατί κανένα κόμμα δεν μας λέει ότι τους πόρους θα τους βρω από εκέινη την παηγή η οποία είναι διαχρονικά ικανή να μου συνεισφέρει το τάδε ποσό και αυτό θα πάει στην αύξηση των συντάξεων για παράδειγμα. Η διεκδίκηση χωρίς πρόγραμμα και ΠΡΟΤΑΣΗ τεκμηριωμένη, οδηγεί τον κόσμο σε απόγνωση. Μακαρι να υπήρχε κάποια πρόταση σε βάθος χρόνου ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ για την καλυτέρευση της ζωής μας να στοιχηθούμε όλοι από πίσω και να γίνει πραγματικότητα. Ο κόσμος βαρέθηκε από δεσμεύσεις, και φρούδες ελπίδες. Καταλαβαίνει. Θελει εξηγήσεις πειστικές. Όχι αυθαίρετες υιοθετήσεις κοινωνικών ομάδων. Δεν είναι 5 % ι εργαζόμενοι στην Ελλάδα όση η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ;;; Καποια στιγμή, όλα τα κόμματα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είμαστε στον 21 ο αιώνα κι όχι στον 20 ό. Οι νεώτερες γενιές, μετά τον εμφύλιο, έχουν άλλες μνήμες και πρέπει να τους μιλάς σε γλώσσα που καταλαβαίνουν. Η μεγάλη κρίση της αριστεράς οδήγησε όλους τους λαούς της ευρώπης στην κεντροδεξιά. Δεν προβληματίζεται κανείς πιά. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κι όχι η τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση;;; Αφουγκραστείτε λίγο την κοινωνία. Θέλει πραγματική αλλαγή. Όχι εναλλαγή.

Τα σχολεία ξεκίνησαν

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά. Και φέτος, όπως συμβαίνει κατά παράδοση, την πρώτη σχολική μέρα οι πολιτικοί αρχηγοί επισκέφθηκαν τα σχολεία. Στη συνέχεια τα ξεχνάνε για εννέα μήνες για να τα θυμηθούν την ερχόμενη χρονιά στις 11/9. Συμβολική ημερομηνία. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ασχολούνται καθόλου οι κορυφαίοι πολιτικοί με τα σχολεία;;; Ας γελάσω. Έχω πει επανειλημμένα και δεν θα βαρεθώ να το λέω. Η παιδεία στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη συνειδητά. Επαφίεται στον πατριωτισμό τω ν γονέων και κάποιων (αδρά αμειβόμενων) φροντιστών. Η νομενκλατούρα στη χώρα μας τα παιδιά της τα έχει τακτοποιήσει. Σιγά μην νοιαστεί για τα παιδιά του τάδε δημόσιου δημοτικού ή του δείνα δημόσιου γυμνασίου ή λυκείου. Δεν χρειαζόμαστε επιστήμενες. Έχουμε, είναι η κυρίαρχη ιδεολογία που δεν εκφράζεται φυσικά (για το λόγο αυτό και τα Πανεπιστήμιά μας είναι σε μαύρο χάλι). Οι βλαστοί της νομενκλατούρας θα φοιτήσουν στα καλύτερα πανεπιστήια του εξωτερικού και θα έρθουν εδώ για να κληρονομήσουν την θέση του πατέρα του ή της μητέρας τους (όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική). Τα παιδιά του κοσμάκη τους ενδιαφέρουν όταν εξεγείρονται και ζητάνε να βρουν κι αυτά στον ήλιο μοίρα, απογοητευμένα από τις αδιέξοδες και άθλιες (στις συνθήκες κυρίως) σπουδές που τους παρέχει το κράτος. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ "χωνεύουν" ανέργους πρόσκαιρα και τους παραδίδουν στην κοινωνία μετά την φοίτηση "συνειδητοποιημένους ανέργους" (στην πλειοψηφία τους). Αυτή είναι η παιδεία στην Ελλάδα. Όποιος πληρώσει αδρά και σφίξει την καρδιά του να διώξει το παιδί του στο εξωτερικό με σκοπό να μείνει κιόλας αυτός έχει ελπίδες να δει τα χρήματά του να πιάνουν τόπο. Οι άλλοι όλοι θα βολοδέρνουν εδώ κι εκεί φιλώντας κατουρημένες ποδιές (και όχι μόνο) για να εξαργυρώσουν το κατακαϋμένο πτυχίο τους με κάποια δουλειά. Και η ζωή συνεχίζεται. Του χρόνου πάλι κκ πολιτικοί αρχηγοί να πάτε να βγάλετε καμιά φωτογραφία σε κανένα σχολείο. Αυτή είναι και η προσφορά σας στην παιδεία. Κάποιες ελάχιστες ώρες, θα περάσουν..... Το κάνατε το χρέος σας στις κάμερες...

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Απεργία δικηγόρων στις διακοπές

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους ...... στο τμήμα διακοπών. Το δικαστικό έτος ξεκινάει από 16 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κατ' εξαίρεση γίνονται υποθέσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα (κίνδυνος παραγραφής κλπ). Τις μέρες αυτές επέλεξε ο ΔΣΑ να κάνει διήμερη προειδοποιητική απεργία 8-9/9. Στη συνέχεια η απεργία συνεχίστηκε (προειδοποιητικά) και για 10-11/9. Νομίζω πως σημαντικότερη θα ήταν η απεργία αν προγραμματιζόταν για τις 4 πρώτες μέρες (για παράδειγμα) με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Το θέμα με το αφορολόγητο είναι σοβαρό και ΚΥΡΙΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ είναι όσα θα ακολουθήσουν με την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος..... Αναμένεται πολύ θερμό το νέο δικαστικό έτος αν η κυβέρνηση δεν βάλει νερό στο κρασί της.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Ρεχάγκελ έχει πάντα δίκιο

Ο Ρεχάγκελ έδειξε και με το σημερινό ματς της εθνικής ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας. Η εθνική έπαιξε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια των τελευταίων χρόνων μετά το euro της Πορτογαλλίας. Ό,τι και να λέμε κατά καιρούς, πρέπει να βγάλουμε το καπέλλο σήμερα στον Οτο Ρεχάγκελ που έστησε την ομάδα όπως έπρεπε για να πάρει το παιχνίδι. Και τα κατάφερε. Να είσαι καλά Ότο. Η εθνική είναι επικεφαλής του ομίλου με το απόλυτο 2 στα δύο και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Καλή συνέχεια να έχουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Το μεγάλο μπαμ έγινε στη Ζυρίχη μετο Λουξεμβούργο να κερδίζει μέσα στην Ελβετία 2-1. Ο θεός της Ελλάδας ξύπνησε και πάλι.... Πάμε Μουντιάλ;;;;

Πρώτο φάουλ Ομπάμα

Δεν πρόλαβα να το γράψω ότι θέλει προσοχή για να μην γίνουν λάθη που θα στοιχίσουν. Η φράση του Ομπάμα για τα γουρούνια που παραμένουν γουρούνια ακόμα κι αν φοράνε κραγιόν ήταν αναπάντεχο αυτογκόλ. Οι γυναίκες στην Αμερική είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες όταν βλέπουν ότι "χτυπάς" μία γυναίκα. Ήταν μία εκδήλωση νευρικότητας που προκάλεσε την άτυχη αυτή φράση. Θέλει προσοχή στον μήνα αυτό. Οι δημοσκοπήσεις είναι σχεδόν καθημερινές και δείχνουν ντέρμπι. Σήμερα μέχρι και ο Βρεττανός πρωθυπουργός Μπράουν εκφράστηκε υπέρ του Ομπάμα παρά την πατροπαράδοτη ουδετερότητα των βρεττανών πρωθυπουργών. Προσοχή λοιπόν, ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ.

Υποβάθμιση της Παραολυμπιάδας

Που είναι οι συνδέσεις με τα σπίται και τις οικογένειες των παραολυμπιονικών οι οποίοι ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τους κανονικούς Ολυμπιονίκες. Τα μετάλλια που φέρνουν οι παραολυμπιονίκες μας και πολλά είναι και σημαντικά. Τα δελτία ειδήσεων όμως αγνοούν τους αγώνες. Δεν έχουν βλέπεις ντόπινγκ, ίντριγκα και παρασκήνιο, άρα.... δεν έχουν ενδιαφέρον. ΚΡΙΜΑ γιατί οι ήρωες αυτοί που αγωνίζονται στο Πεκίνο εκπροσωπώντας τη χώρα μας αλλά και τις άλλες χώρες ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ κατά της ίδιας της φύσης και προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν τεράστια αποθέματα δυνάμεων, παρά τα όποια προβλήματα υγείας έχουν. Ξεπερνούν κάθε μέρα πρώτα το πρόβλημά τους και μετά κλαίνε στο βάθρο με τηνβ ελληνική σημαία. Πρόκειται για πραγματικούς ΑΓΩΝΕΣ. Αν δεν υπήρχε και η ΕΤ 1 δεν ια ξέραμε ότι διεξάγονταν οι αγώνες αυτοί της ανθρωπιάς και της υπέρβασης. Οι γονείς και οι συγγενείς αυτών των αθλητών δεν συγκινούν;;; ΚΡΙΜΑ, πολύ κρίμα.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Οι υποψήφιοι στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για το φίνις

Ομπάμα και Μακέην ετοιμάζονται για τον τελευταίο προεκλογικό μήνα. Την μητέρα όλων των μαχών. Η μάχη είναι ακόμα αμφίρροπη. Οι δημοσκοπήσεις, μετά από τα συνέδρια των δύο κομμάτων είναι ευκαιριακές. Αυτές που θα ακολουθήσουν θα δείξουν και το κλίμα. Μεγαλύτερο ατού του Ομπάμα είναι σαφώς η οκταετία Μπους. Οι αμερικανοί θέλουν αλλαγή και το κάνουν κάθε οκτώ χρόνια. Δίνουν και μία δεύτερη ευκαιρία στον Πρόεδρο, αλλά η τρίτη ανάκει στο άλλο κόμμα. Έτσι φαίνεται να δείχνει η σύγχρονη ιστορία. Αυτό το πλεονέκτημα του Ομπάμα πρέπει να συντηρηθεί και να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ. Στην κοινωνίς της εικόνας και της πληροφορίας, ένα λάθος, από οποιαδήποτε μεριά και να συμβεί, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών, θα αποβεί καθοριστικό. Η αλήθεια είναι ότι συμφέρει τον Ομπάμα να παίζει "κατενάτσιο" , επιθετικής μορφής. Όποιος μείνει πίσω στις δημοσκοπήσεις θα αναγκαστεί να κάνει κινήσεις και να εντυπωσιάσει. ΕΚΕΙ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ. Δεν έχω πληροφορία για το πότε θα γίνει ντημπέιτ που κι αυτό θα κρίνει αποφασιστικά την αμερικανική ψήφο. Έχω εκφραστεί υπέρ του Ομπάμα και ελπίζω να μην απογοητευτώ. Έχουμε να δούμε ακόμα πολλά από την προεδκλογική εκστρατεία που μόλις τώρα ανεβάζει στροφές.

Οι αγορές ακινήτων από ξένους αυξάνουν ραγδαία

Από πληροφορίες που παίρνω από διάφορες περιοχές της (τουριστικής και όχι μόνο) Ελλάδας είναι ότι ξένοι αγοραστές αγοράζουν ακίνητα στη χώρα μας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε αύξηση των ρωσικών αγορών. Οι ρώσοι που πρέπει να είναι από τους πιό πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο (μιλάμε για την νομενκλατούρα για να μην παρεξηγηθώ, διότι ο λαός πένεται) αγοράζουν οτιδήποτε πουλιέται. Σε λίγα χρόνια οι ξένοι θα κατακλύζουν τις παραλίες μας με ιδιόκτητα πλέον ακίνητα. Για το λόγο αυτό και τα ακριβά νησιά έχουν πολύ υψηλές τιμές στην κτηματαγορά οι οποίες δεν επηρεάζονται καθόλου από την όποια διεθνή ή εγχώρια οικονομική κρίση. Οι ευρωπαίοι δεν είναι όπως παλιά οι πρώτοι πελάτες. Ρώσοι και άραβες έχουν μπει γερά στην αγορά. Σημεία των καιρών....

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπολίτευσης

Το ΠΑΣΟΚ φαντάζομαι ότι είδε με (κρυφή) ικανοποίηση τις νέες δημοσκοπήσεις. Όχι γιατί μειώθηκε η ψαλίδα με την ΝΔ, αλλά γιότι αυξήθηκε η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι που το ενδιαφέρει και που είχε δημιουργήσει νευρική κρίση στα στελέχη του στις αρχές του χρόνου. Τώρα με εξασφαλισμένη τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις επόμενες εκλογές ...... κοιμάται ήσυχο. Λίγο, τόχεις να κινδυνεύει από τον Τσίπρα!!! Την έλλη βδομάδα θα πάει ο Γιώργος στη ΔΕΘ θα δεσμευτεί για καμιά πενηνταριά θέματα (πραγματοποιήσιμα ή μη, μικρή σημασία έχει) που θα κάνει πράξη όταν γίνει κυβέρνηση και μετά το επιβαλλόμενο τσιμπούσι σε κάποια από τις καταπληκτικές ταβέρνες-μεζεδοπωλεία της Θεσσαλονίκης θα γυρίσει για να συνεχίσει το έργο του. Ενδεχομένως να βρεθεί και κανένα άλλο βίντεο για την ψηφοφορία που έγινε για τους βοσκότοπους της Πέρα Πλαγιάς και να φανεί άλλη μιά καλπονοθεία της ΝΔ και των βουλευτών της και να περάσει ο μήνας. Φαντάζεστε ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ προσπάθειας καταναλώθηκε για να εντοπιστεί το βίντεο (από το ΠΑΣΟΚ και μετά από το ΛΑΟΣ). Πόσες εργατοώρες χάθηκαν. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ υλοποιήσιμες και να προβάλουν αντι-θέσεις στις θέσεις της κυβέρνησης, ασχολούνται με ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΑΝΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, μόνο και μόνο για να κρύψουν την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ για ουσιαστική αντιπολίτευση. Έτσι θα κυλάει η κατάσταση, ευχόμενοι όλοι να είναι μακρύ το καλοκαίρι (ο ζεστός καιρός) για να μην χρειαστεί έντονη συζήτηση για το πετρέλαιο και τα επιδόματα θέρμανσης. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ξεχάσει τον ρόλο της. Και με 150 και μισό βουλευτές ο Καραμανλής θα κυβερνούσε το ίδιο ατάραχα. Επομένως, μην ασχολείστε πλέον με τα πολιτικά δρώμενα. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και παραγωγή πολιτικής δεν υπάρχει. Στις Ευρωεκλογές και βλέπουμε...... Μέχρι τότε ας είναι καλά ο Τατούλης και οι λοιποί "αντάρτες".

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Εθνική Ελλάδος σταθερά αναπαλαιωμένη.

Αν και με το Λουξεμβούργο δεν υπήρχε θέση για κάποιον καινούργιο ποδοσφαιριστή, τότε η πολυθρύλητη ανανέωση είναι γράμμα κενό. Πάμε Μουντιάλ με τους ίδιους ποδοσφαιριστές του Euro. Μακάρι να του βγει του Ρεχάγκελ. Λες και έχει βάλει στοίχημα να τελειώσει τη σταδιοδρομία του στην Ελλάδα με εκείνους τους ποδοσφαιριστές που άρχισε την προπονητική του περιπέτεια στην χώρα μας. Πάντως χρειάζεται να βελτιωθεί η εικόνα της Εθνικής στα επόμενα, σαφώς δυσκολότερα, παιχνίδια.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Πολύ κακό για το τίποτα. Κανένα θέμα δεν λύθηκε. Ο λαός δεν έγινε σοφότερος. Οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν έτσι για να ρωτούσαν και απάντηση δεν έπαιρναν. Νομίζω πως δεν ήταν ο παλιός Καραμανλής που την έβγαζε στα δύσκολα. Περίμενα να δώσει μηνύματα για σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά μάλλον κι αυτός το θεωρεί πλέον ανέκδοτο. Για τον υπουργό Βουλγαράκη η απάντηση είπε ότι ο καθένας έχει ένα δικό του τρόπο σκέψης για τη ζωή του (πολύ κοινότυπο). Λες και υπάρχει κάποιος να υποστηρίζει το αντίθετο. Αλλά αφού δεν είδε τίποτα το μεμπτό εκεί.... τι να πω;;; Έτσι παίρνουν θάρρος κι άλλοι για παρόμοιες ιστορίες. Βουρ στη μπίζνα..... Θα ακολουθήσουν αναλύσεις επί αναλύσεων για ό,τι (δεν) είπε ο πρωθυπουργός και από Δευτέρα όλοι θα συνεχίσουν να λένε αυτά που έλεγαν και το Σάββατο. Ο τιμονιέρης δεν μετακίνησε το σκάφος ούτε για μία μοίρα. ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ είπε. Και αφού το είπε, τελείωσε. ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΝΤΩΣ σήμερα στην εμφάνισητου πρωθυπουργού. Αδιόρατο μεν, αλλά ΚΑΤΙ άλλαξε. Θα φανεί στο μέλλον.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Λιβύη - ΗΠΑ στο ίδιο τραπέζι, Αρμενία-Τουρκία στο ίδιο γήπεδο

Αυτό κι αν είναι απίστευτο.... κι όμως αληθινό. Δυό ορκισμένοι εχθροί, ο Λίβυος ηγέτης Καντάφι και η αμερικανική κυβέρνηση κάθησαν και συζήτησαν στην Τρίπολη για να αποδειχθεί ο κανόνας της διπλωματίας για άλλη μία φορά: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. Φαίνεται πως το ραντεβού αυτό επέδρασε θετικά και σ' ενα άλλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, αυτό του Προέδρου της Τουρκίας που πήγε στο Εριβαν προσκεκλημένος του Αρμένιου ομολόγου του για να δει τον αγώνα των εθνικών ομάδων Αρμενίας και Τουρκίας. Δυό κράτη που έχουν προ πολλού κλειστά σύνορα μεταξύ τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που δημιουργήθηκε σοβαρή κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις όταν πήγε να περάσει στο Κογκρέσο ψήφισμα για την αναγνώριση της γεννοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία,για να αποδειχθεί άλλος ένα μεγάλος κανόνας της ζωής: εκεί που η διπλωματία σηκώνει τα χέρια ψηλά..... αναλαμβάνει το ποδόσφαιρο. ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ και να το υποστηρίζω σθεναρά. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Όλα γίνονται βάσει σχεδίου, όχι απαραίτητα κοντοπρόθεσμου. Ο Γκιούλ και ο Αρμένιος Πρόεδρος περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για προσέγγιση την οποία επιδιώκουν και οι Αμερικανοί αλλά και οι Ευρωπαίοι. Και η κλήρωση του Μουντιάλ έδωσε αυτό που δεν μπορούσε να δώσει η διπλωματία. Η αφορμή δόθηκε. Τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους. Μην ξεχνάμε ότι οι αγώνες για την πρόκριση στο Μουντιάλ είναι διπλοί. Επομένως και ο αρμένιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία. Όποιος πιστεύει ότι η συζήτηση θα γίνεται για τις εντεκάδες που κατέβασαν οι προπονητές των εθνικών τους ομάδων στο γήπεδο, είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος. Απλά θυμίζω ότι ο Καύκασος είναι σε αναβρασμό αυτην την εποχή (Ρωσία, Γεωργία, Ουκρανία). Κατόπιν τούτου πρέπει να κλείνουν οι όποιες ανοιχτές πληγές στην περιοχή, διότι οι δρόμοι του φυσικού αερίου πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΙ. Κάνω λάθος;;;;;

Σεμνά και ταπεινά όνειρα θερινής νυχτός

Αυτή η ρήση του πρωπυπουργού θα μείνει στην ιστορία σαν πολιτικό ανέκδοτο. Τελικά όταν το έλεγε, εννοούσε μάλλον τον εαυτό του. Σκεφτόταν φωναχτά και εξομολογείτο στους πολίτες. Και αυτό το τήρησε. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Οι υπόλοιποι όμως, οι υπουργοί και λοιποί καρεκλοκένταυροι της Διοίκησης, όταν το έλεγε ο πρωθυπουργός, μάλλον είχαν ακουστικά στα αυτιά και δεν το άκουσαν. Ή και να το άκουσαν δεν το κατάλαβαν. Κι όμως να ανατρέξουμε όλοι στις εκλογές του 2004 η φράση αυτή ήταν φράση κλειδί για τηςν αξιλόγηση (και την προσδοκία) από τη νέα κυβέρνηση. Η ίδια φράση, αν ευτελιστεί ακόμα, θα γυρίσει σαν μπούμεραγκ κατά της κυβέρνησης. Αν ο πρωθυπουργός την πίστευε όταν την έλεγε, (και δεν έχω αμφιβολία γι αυτό) πρέπει να την επιβάλει και να την περιφρουρήσει. Ο έλληνας μπορεί να συγχωρήσει και να υπομείνει αν δει ότι ΟΛΟΙ συμπάσχουν και συνυπομένουν τις καλύτερες μέρες. Αν διαπιστώσει ότι κάποιοι των ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ και από πίσω από την πλάτη του κάνουν μπίζνες, τότε ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. Και δεν θα αντιδράσει με τις δημοσκοπήσεις. Θα αντιδράσει στην κάλπη και μάλιστα ΣΚΛΗΡΑ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ περαιτέρω. Αν γίνει το "κλικ" στην κοινή γνώμη, τότε θα εκπλαγείς. Το κλίμα δεν θα μπορεί να αντιστραφεί. Βγες στο προσκήνιο και ο κόσμος θα σε ακολουθήσει αν ΔΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ του 2004. Μην φοβάσαι τους 152 και τα νούμερα της Βουλής. Αυτά τα φτιάχνουμε εμείς, ο λαός. Εσύ κάνε το χρέος σου και τα άλλα άστα στο λαϊκό αίσθημα. ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΓΓΥΣ. Δεν πάει άλλο η διολίσθηση.

Ο καλύτερος πωλητής ακινήτων υπουργός Βουλγαράκης

Εφόσον το δημοσίευμα της Καθημερινής είναι ακριβές για την αγορά και την πώληση του 7ου ορόφου του Πύργου των Αθηνών (εκτάσεως 700 τμ), το οποίο φέρεται ότι αγόρασε μέσω της ΕΠΕ που σύστησε με τη σύζυγό του, έναντι περίπου 870.000 ευρώ (αντικειμενική αξία) ενώ η εμπορική του ανέρχεται περίπου στα 4.000.000 ευρώ και το οποίο ακίνητο τελικά πώλησε μεταβιβάζοντας την ΕΠΕ (και το ακίνητο που κατείχε η εταιρία) σε κύπριο επιχειρηματία έναντι 70.000 ευρώ, τότε ο υπουργός Βουλγαράκης πρέπει την Δευτέρα να μην κατέχει υπουργικό θώκο. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Δεν έχει καμία σημασία αν η πράξη είναι νομοτεχνικά σύννομη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ αφορολίγητο (και συνεπώς μαύρο) χρήμα που κινήθηκε με την αγοραπωλησία αυτή το οποίο ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ, ούτως ή άλλως, ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δημοσίων λειτουργών. Σωστή η πράξη του υπουργού Βουλγαράκη για να εξασφαλίσει, όπως είπε, το μέλλον των παιδιών του, αλλά ως πράξη υπουργού δημιουργεί πλείστα όσα ερωτήματα και αφήνει υπόνοιες και ερωτήματα για μαύρο χρήμα που ξεπερνά το συνήθως συμβαίνον στις αγοραπωλησίες των κοινών θνητών. Σε καμία δε περίπτωση η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με το πάλαι ποτέ σλόγκαν "σεμνά και ταπεινά"...... Υπουργέ νομίζω θα έλεγες τα ίδια (να όχι πολύ περισσότερα) αν ήσουν αντιπολίτευση. Κάνω λάθος;;;

Βουλγαράκης και ευθιξία έννοιες ασυμβίβαστες

Ο υπουργός Βουλγαράκης είναι μία άλλη ιστορία στο κυβερνητικό μαντρί. Κάθε χρόνο από τότε που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ το πόθεν έσχες ήταν σε αύξηση. Ώσπου οι νέες αποκαλύψεις για εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων και το πιό σπουδαίο για μένα πως χρησιμοποιούσε σε κρατικές θέσεις υπαλλήλους της εταιρίας του, όπως τον Πρόεδρο του ΝΑΤ. Αυτό δεν έχει να κάνει με νομιμότητα, αλλά είναι πέραν και έξω από κάθε έννοια πολιτικής ευπρέπειας. Αν αυτό δεν αποτελεί λόγω παρσίτησης του υπουργού, τότε έχει χαθεί εντελώς η έννοια της πολιτικής ευθιξίας. Ο πολιτικός δεν έχει μόνο σαν δείκτη κριτικής την τυπική νομιμότητα αλλά και την ηθική νομιμότητα. Πως θα του φαινόταν του υπουργού Βουλγαράκη, αν ήταν αντιπολίτευση και έβλεπε να συμβαίνουν αυτά στον υπουργό ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ;;; Θα έβγαινε να τον υπερασπιστεί;;; Συνεπώς πρέπει να πράξει ανάλογα με τις περιστάσεις και να παραιτηθεί. Θυμίζω ότι ο υπουργός Τσιτουρίδης αποπέμφθηκε γιατί φρόντισε στα πλαίσια της νομιμότητας να κάνει μιά μετάθεση του παιδιού του όντας φοιτητή και μάλιστα με πρόβλημα υγείας. Για να μην ξεχνιόμαστε. Αλλά η μνήμη στην Ελλάδα είναι επιλεκτική και πάντα για το συμφέρον μας. Μ' αυτά και μ΄αυτά όμως ο κόσμος θα γυρίσει τις πλάτες στην κυβέρνηση και τότε θα βρει χρόνο ο υπουργός Βουλγαράκης να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του. Ο καιρός γαρ εγγύς .......

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Ρουσόπουλος - Ζαχαρέα

Μερικές φορές κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Σε όλα τα κανάλια υπάρχουν σχολιαστές οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κομματική ταυτότητα, πέραν της κομματικής τοποθέτησης. Στην προκειμένη περίπτωση η Μάρα Ζαχαρέα τυχαίνεινα είναι και σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας και εποπτεύοντος των καναλιών και έχοντος την εποπτεία της διανομής της κρατικής διαφήμισης. Το ερώτημα είναι : πρέπει η Μάρα Ζαχαρέα να εργάζεται ως δημοσιογράφος ενόσω ο σύζυγός της έχει την ιδιότητα αυτή; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Ποιός θα την εμποδίσει. Υποστηρίζεται ότι δεν είναι ηθικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Διαφωνώ. Άλλο πράγμα είναι να διαπιστωθεί ότι ο εργοδότης που εργάζεται η σύζυγος του υπουργού τυχαίνει ευνοϊκής μεταχείρισης από την κυβέρνηση οπότε και σαφώς πρέπει να κατακριθεί ο υπουργός, κι άλλο πράγμα να μην εργάζεται η σύζυγος του υπουργού η οποία τυχαίνει να είναι δημοσιογράφος πριν ο σύζυγός της γίνει υπουργός. Σε περίπτωση που κάποιος έχει στοιχεία ότι η εργοδοσία της Μάρας Ζαχαρέα τυχαίνει ευνοϊκής μεταχείρισης, παίρνει περισσότερη διαφήμιση από όσο έπρεπε κλπ κλπ, τότε πρέπει να καταγγελθεί και φυσικά ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είναι αποτέλεσμα ανεπίτρεπτης εύνοιας. Επομένως ας πάψουμε να διϋλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο, λες και οι λοιποί δημοσιογράφοι που βγαίνουν στα παράθυρα είναι άμεμπτοι και χωρίς κομματική εξάρτηση. Τουλάχιστον η Μάρα Ζαχαρέα δεν το κρύβει που ανήκει. Πρέπαι να σταματήσει πιά αυτός ο συγγενικός ρατσισμός που θέτει τους συγγενείς σε καραντίνα. Ο καθένας κρίνεται αυτοτελώς. Αν υπάρξει και καταγγελθεί κάποια εύνοια προς το ΑLTER τότε να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε ισχύει η συνταγματική επιταγή ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία, ακόμα και οι σύζυγοι υπουργών.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Γεροντόπουλος ο νέος .... Πάχτας

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της υπόθεσης Πάχτα και Γεροντόπουλου, ή για να είμαστε πιό δίκαιοι η υπόθεση Γεροντόπουλου είναι χειρότερη της υπόθεσης Πάχτα, ιδίως μετά τις δικαιολογίες του βουλευτή: "εμένα μου τη δώσαμε γραμμένη και την κατέθεσα....." Ο Πάχτας είχε μόνο τα φιλέτα του Πόρτο Καρράς, ενώ ο Γεροντόπουλος μέσα σε τμήματα της περιοχής του Έβρου έβαλε και φιλέτα της Χαλκιδικής. Αν δεν είναι πολιτικός παγαπόντης, διότι προσπαθησε λάθρα να τα περάσει (της Χαλκιδικής μέσα στις εδαφικές εκτάσεις του Έβρου) τότε είναι επικίνδυνος διότι δεν διάβάζει τι υπογράφει. Τι είναι πιό χειρότερο δεν ξέρω. Εκείνος επέλεξε το ρόλο του επιπόλαιου που δεν διαβάζει (άρα του επικίνδυνου). Τι να πεις κανείς;;; Ας όψεται το 152 και ο Τατούλης. Αλλιώς έπρεπε να είχε ήδη φύγει. Ο κόσμος τα έχει χαμένα πως λειτουργεί το Κοινοβούλιο. Έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλής και ομολογεί αταξία κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών στο Κοινοβούλιο. Μετά έχουμε βουλευτές να μην γνωρίζουν τι υπογράφουν και καταθέτουν. Για το τι ψηφίζουν σε νομοσχέδια καλύτερα να μην το πιάσουμε το θέμα διότι θα γελάσει κάθε πικραμμένος. Εκτός από τον Εισηγητή κάθε νομοσχεδίου οι υπόλοιποι είναι απλά κουκιά που προσμετρώνται στα ΝΑΙ ή στα ΟΧΙ. Η ποιότητα κοινοβουλευτικού έργου έχει πέσει κατακόρυφα. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει διολισθήσει σε κομματική δημοκρατία. Αυτό έχει συνέπειες. Και θα φανούν..... Στην κασίδα μας φυσικά.

Ο βουλευτής Τατούλης συνεχίζει να προκαλεί τους πολίτες

Η ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Για δε τους βουλευτές αποτελεί και υποχρέωση, να έχουν γνώμη και να την εκφράζουν. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ;;; Όλοι εμείς που είμαστε πολίτες εκτός Κοινοβουλίου μπορούμε να λέμε την άποψή μας, να εκφράζουμε την κριτική μας προφορικά, γραπτά με οποιοδήποτε μέσο. Οι βουλευτές όμως εξελέγησαν με την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο και να εκφράζονται ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Θεσμικά και συντεταγμένα. Φυσικά και έχουν δικαίωμα άρνησης με την κομματική γραμμή και φυσικά μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Εκεί τους τοποθετήσαμε με την ψήφο μας, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ. Επομένως, πρώτιστα, πρέπει να λένε την άποψή τους στο Κοινοβούλιο. Ο βουλευτής Τατούλης έχει εδώ και καιρό καταταγεί στους λεγόμενους αντάρτες και επιδιώκει να τον κάνει ο Καραμανλής ήρωα με μία αποπομπή. Κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Γεμίζει τα δελτία ειδήσεων με διάφορες κριτικές που κάνει εδώ κι εκεί, εκτός όμως του Κοινοβουλίου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ;;; Για να καταλάβουμε. Ανεξάρτητα τι ψηφίζει ο καθένας μας πρέπει να απαιτεί από τον βουλευτή του να ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, όχι στα παραπολιτικά ευήκοα ώτα για να υποδηλώνει την παρουσία του. Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας μας. Ο βουλευτής οφείλει να το κάνει εφ' ω ετάχθη, Στη Βουλή. Κρίμα γιατί ο βουλευτής Τατούλης έχει και αριστερές καταβολές και τα όποια σχόλιά του χάνουν την αξία τους ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ακόμα και αν είναι ορθά. Ο έντιμος πολιτικός όταν διαφωνεί με την παράταξή του ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ και μπορεί τότε να υποστηρίζει ότι θέλει. Σας θυμίζω την ΛΑΜΠΡΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΔΡΕΤΤΑΚΗ όταν διαφώνησε με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις του και εξέφραζε την άποψή του σθεναρά και ελεύθερα. Όχι γιαλαντζή αντάρτης. Ιδού η Ρόδος κ. βουλευτά......

Η οικονομική στενότητα πρόσφορο έδαφος για απάτες

Όποτε υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα, όπως προβλέπεται τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, ανθεί και μαγαλουργεί η απάτη. Ο κόσμος στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους για να κλείσει καμιά τρύπα του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι επιρρεπής σε απατεώνες οι οποίοι είναι ευφυείς και έχουν το χάρισμα να πείθουν. Η απάτη βρίσκει πρόσφορα έδαφος σε έξυπνους ανθρώπους και" ξερόλες". Δυστυχώς έχει διεισδύσει και σε στρώματα που δεν θα έπρεπε (π.χ στρατό, δημοσίους υπαλλήλους κλπ). Προσοχή στις "δήθεν επενδύσεις" με προσδοκόμενο (υποσχόμενο) μεγάλο χρηματικό ποσό. Να μην βλέπετε μόνο το "τυρί" αλλά και την "φακα". Μην συμμετέχετε σε "παιχνίδια" που υπόσχονται να σας κάνουν πλούσιους με ευτελές τίμημα. Απλώς θα χάσετε τα χρήμτά σας. Εκεί βασίζονται οι απατεώνες, ότι δεν θα σας συμφέρει να κάνετε τίποτα δικαστικά μετά, αν έχετε χάσει 100,200 ή 300 ευρώ. Εκεί ποντάρουν οι νεοπαγείς απατεώνες. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρευστότητα μεγάλη και χτυπάνε μικροποσά σε πάρα πολύ κόσμο. Άκουσα ότι βγήκε στη "γύρα" πάλι το αεροπλανάκι και κάτι ΄"παιχνίδια" που μοιάζουν με τις αλβανικές πυραμίδες με τις οποίες οι Αλβανοί έχασαν πολλά λεφτά. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μην ακούτε τους ξερόλες που λένε ότι έχουν πάρει χρήματα κι έχουν κερδίσει κλπ, κλπ. Και μην ξεχνάτε το τεστ της απάτης : Όταν κάνετε μια συναλλαγή και θέλετε να δείτε αν έχετε πέσει θύμα απάτης, τότε αναλογιστείτε ποιά ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν τελείωσε η συναλλαγή. Αν ήσασταν χαρούμενος επειδή τον "ρίξατε" τον αντισυμβαλλόμενό σας, τότε κατά 95 % έχετε πέσει θύμα απάτης. Παράδειγμα για να δείτε τι εννοώ. Σας πλησιάζει κάποιος άγνωστος για να σας πουλήσει ένα ακριβό ρολόι διότι είναι σε μεγάλη ανάγκη. Εσείς αρνείστε, αλλά βλέποντας την "μαρκα" του ρολογιού το συζητάτε και μπαίνετε στη διαδικασία να του κάνετε παζάρια. Και τελικά το παίρνετε στην μισή τιμή απόσ όσο αρχικά σας το πρόσφερε. Φεύγοντας είστε χαρούμενος γιατί πήρατε ένα καλό ρολόι (κινέζικη απομίμηση κακής ποιότητας) "κωψοχρονιά"........ Καταλάβατε.... ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Η ώρα της ΔΕΘ έφτασε.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται γαι την πρώτη παράσταση, την πρεμιέρα της νέας πολιτικής χρονιάς. Όλοι πάνε για να κερδίσουν πόντους για τις εντυπώσεις. Για το φαίνεσθαι. Ο πρωθυπουργός φρόντισε να βάλει τον "κακό" Αλογοσκούφη να ανακοινώσει τα δύσκολα μέτρα. Εκείνος θα πάει για να δώσει παράσταση ταπεινότητας και σοβαρότητας, συνιστώντας αυτοσυγκράτηση γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα (λες και ποτέ ήταν ή πρόκειται να γίνουν εύκολα). Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει να πει ότι είμαστε σε κάθετη πτώση στον γκρεμό (το χείλος του γκρεμού είναι παλιότερο σύνθημα). Θα περάσουν και τα υπόλοιπα κόμματα για να κάνουν καταμέτρηση δυνάμεων και θα πούν εκείνα που συνήθως λένε. Και μετά από όλα αυτά θα αναμένουμε την έναρξη της Βουλής για να συνεχίσουμε την ομαλή πολιτική μας ζωή.

Η ψηφοφορία που έγινε θέμα.....

Περυσινά ξινά σταφύλια. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΠΑΣΟΚ χτενίζεται. Αυτό είναι το θέμα για τα δελτία ειδήσεων που ξεκίνησαν με πλήρεις συνθέσεις. Αυτή ήταν η αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης;;; Τι να πω, ειλικρινά τα έχω χαμένα με τα "φωτισμένα μυαλά" της αντιπολίτευσης. Κάτι τρώνε ή πίνουν και έχουν πάθει πλήρη αποσύνθεση. ΞΥΠΝΑΤΕ ρε γαμώτο.... Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα για να αντιπολιτευτείτε εποικοδομητικά. Δεν βλέπετε τις δημοσκοπήσεις;;; Με ό,τι και να αντιπροσωπεύουν οι δημοσκοπήσεις, δεν λέει να μπει σε ρότα ανόδου το ΠΑΣΟΚ ενώ η Κυβέρνηση βρίσκεται σε οικονομική δίνη και οι μαθητευόμενοι μάγοι κάνουν ό,τι θέλουν. ΕΛΕΟΣ πιά......

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Wanted η απόλυτη σαχλαμάρα

Μέσα στο καλοκαίρι, όσοι αρέσκονται στις αίθουσες τις θερινές, μπορεί και να την πατήσουν άσχημα. Πήγα και είδα το wanted με την Αντζελίνα Τζολί, Μόργκαν Φρήμαν κλπ. Κρίμα το χρόνο που έχασα. Κάποια εφέ ήταν ενδιαφέροντα. Κατά τ' άλλα η απόλυτη σαχλαμάρα. Κρίμα στους ηθοποιούς. Ήταν από τις ταινίες που κάνουν για να συμπληρώσουν "ένσημα" στις εταιρίες. Υπομονή ακόμα για ενάμιση μήνα. Πιστεύω ότι θα δούμε και φέτος ενδιαφέρουσες ταινίες. Σινεφίλ υπομονή.

Το φυσικό αέριο και οι δρόμοι

Η Αθήνα το καλοκαίρι σκάβεται συνεχώς και συνεχίζει να σκάβεται από την εταιρία του φυσικού αερίου. Οι δρόμοι ήταν που ήταν σε κακή κατάσταση έχουν γεμίσει πάλι "μπαλώματα" και "σαμαράκια". Υπάρχει η διάχυτη εντύπωση ότι τελικά θα υποχρεωθούμε, από όπου έχει περάσει η παροχή του φυσικού αερίου να βάλουμε όλοι στις παλιές πολυκατοικίες φυσικό αέριο. Αν είναι να γίνει αυτό, καλό θα ήταν να ανακοινωθεί σταδιακά, κατά περιοχές που ήδη έχουν ετοιμαστεί, ώστε να μην γίνει μαζικά η αντικατάσταση των παλιών καυστήρων με καινούργιους. Αυτό ισχύει αν έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν μια τέτοια νομοθετικη παρέμβαση. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δηλαδή προοπτική και στρατηγική στα μεγάλα έργα. Υπάρχει όμως;;;

Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά

Όπως είχα πει και στην περίπτωση της πρόκρισης με την Σπάρτα ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ακόμα. Η μόνη καλή εντεκάδα που είχε παρουσιάσει ήταν στον πρώτο εντός έδρας προκριματικό με Νίνη, Ίβανσιτς από την αρχή. Έχει κυκλοφορία αλλά δεν μπορεί να ανοίξει άμυνες κλειστές. Δικαίως η καζούρα από τις εφημερίδες. Δεν μπορεί σε μία ομάδα με ψηλά παιδιά όπως η ΑΕΚ να βάζεις για πρώτη φορά άλλον ένα κοντό αμυντικό (Μουν). Ούτε ήταν το κατάλληλο ματς για ντεμπούτο του Πετρόπουλου. Τέλος πάντων, οι ομάδες ακόμα ψάχνονται. Είνια πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά θέλει δουλειά πολύ και οπωσδήποτε 2 αμυντικούς με σωμαντικά προσόντα.