Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Πολιτική ραστώνη λόγω Πάσχα και.... ποδηλάτου

Ήταν οι γιορτές του Πάσχα, έτυχε και το ατύχημα του Γιώργου και η πολιτική ραστώνη έπεσε βαρειά. Το Σκοπιανό θα κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες. Η συνηθισμένη συζήτηση για το πασχαλινό τραπέζι και το πόσο αυξήθηκε με πέρυσι. Οι γνωστοί "έφοδοι" στην κεντρική αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και όλοι προετοιμαζόμαστε για το αναστάσιμο φως που είναι πιό επίκαιρο από ποτέ, αφού όλοι μας έχουμε ανάγκη της θείας φώτισης για να πορευτούμε. Μετά το Πάσχα ακολουθεί η συνήθης διαδήλωση της Πρωτομαγιάς κι από εκεί και πέρα καλοκαίρι και προγραμματισμός διακοπών. Τελικά το ατύχημα του Γιώργου και η ξεκούραση που θα επιβάλλουν οι γιατροί με την ακινησία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις βολεύει τους πάντες. Ούτε παραγγελία να το είχαν. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ φίλοι μου.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Πρωτάθλημα τέλος, πρωταθλητής ποιός;;;

Τελείωσε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο και αναμένεται ο πρωταθλητής σήμερα. Χθες συνέβη και αυτό να πανηγυρίζουν οι φίλαθλοι-οπαδοί σε δύο γήπεδα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ περιμένουν το ΚΑΣ για να ξέρουν ποιός είναι πρωταθλητής. Μόνο στην Ελλάδα και την ΕΠΟ του Γκαγκάτση μπορεί να συμβεί αυτό. Επειδή λέγονται πολλά για τους νόμους και ότι πρέπει να εφαρμόζονται και αναπτύσσεται μία επιχειρηματολογία ότι δεν μπορεί π.χ. να παίζει ένας παίκτης τιμωρημένος χωρίς συνέπειες για την ομάδα του, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην περίπτωση της Καλαμαριάς και του Βάλνερ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟ και έπρεπε ο Γκαγκάτσης είτε να έχει παραιτηθεί ο ίδιος είτε να έχει απολύσει όλους εκείνους που εξέδωσαν δελτίο στον Βάλνερ. Αυτός είναι ο ρόλος της ΕΠΟ, η οποία πρέπει να ερευνά αν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή σε μία ομάδα. Επομένως δεν έχει καμία σχέση η παραφιλολογία ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι κλπ αυτονόητα. Όταν υπάρχει τιμωρία ενός παίκτη και τον βάλει η ομάδα του να παίξει, η ομάδα του ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ και καλώς θα τιμωρηθεί. Όταν όμως η ΕΠΟ βγάλει δελτίο στον ποδοσφαιριστή, το σωματείο καλόπιστα τον χρησιμοποιεί. ΠΟΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ;;;; Τα πράγματα είναι απλά. Ο κόσμος καταλαβαίνει πιά. Εντάξει πρέπει να το πάρει ο Ολυμπιακός. Ας το πάρει. Εφόσον μπορεί και επιβάλει τις απόψεις του πάντα και οι λοιποί "μεγάλοι" είναι απλώς θεατές και ανήμποροι να αντιδράσουν καλά κάνει και αλωνίζει στον χώρο. Αυτή τη φορά όμως και οπαδοί του Ολυμπιακού δεν νιώθουν και άνετα. Και μιλάμε για ΟΠΑΔΟΥΣ τους Ολυμπιακού που θέλουν τη ομάδα τους, όπως όλοι, να την βλέπεουν να κερδίζει στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά.
ΥΓ. Πληροφορίες φέρουν τον Γκαγκάτση να μην ξαναβάζει υποψηφιότητα στην ΕΠΟ. Τελείωσε η προσφορά του;;; Ή απειλεί ότι θα φύγει για να τρομάξουμε;;;; Πως θα προχωρήσει το ποδόσφαιρο χωρίς τον Γκαγκάτση;;;; Θα πλήξουμε.

Προσοχή στα ποδήλατα

Περαστικά Πρόεδρε και να προσέχεις. Είπαμε να καθίσεις εδώ τις μέρες του Πάσχα λόγω των εξετάσεων της κόρης σου αλλά όχι και στα Νοσοκομεία. Περαστικά και σιδερένιος. Καλό Πάσχα.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ιακώβου τέλος εποχής

Ποιός θα το περίμενε πως ο πολυνίκης προπονητής Χρήστος Ιακώβου φεύγει σαν αποδιοπομπαίος τράγος από την εθνική ομάδα άρσης βαρών. Λίγο πριν συνταξοδοτηθεί. Δεν θα κρίνω αυτή τη στιγμή αν φταίει ή όχι. Αυτό θα το κάνουν άλλοι. Εκείνο που θα πω είναι πως φεύγει μόνος. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ;;; Εκείνος που ήταν σαν σιαμαίος με τον Ιακώβου στις επιτυχίες με τον Ιακώβου. Ο νομάρχης ντε.... Που ήταν ο εθνικά υπερήφανος για την ομάδα άρσης βαρών. Ούτε ένας λόγος από το στόμα του. Τώρα στα δύσκολα φαίνονται οι άντρες. Διότι ό,τι κι άν έκανε ο Ιακώβου, ο Σγουρός θα πρέπει να το ΗΞΕΡΕ, αν όχι, θα έπρεπε να ήταν υποψιασμένος όσο κι εμείς οι υπόλοιποι. Κι αν αυτός ήταν υποψιασμένος έπρεπε να προφυλάξει την εθνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Ιακώβου έκανε όλους μας κάποιες στιγμές να δακρύσουμε για τις επιτυχίες που έφερε στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό έπρεπε κάποιοςνα τον ξεπροβοδίσει από την Ομοσπονδία κι όχι να διαγκωνίζονται ποιός θα του ρίξει την κλωτσιά. Μπορεί να καβάλησε το καλάμι ο Ιακώβου, μπορεί να τρελλάθηκε, αλλά στο χώρο που υπηρετεί δεν πήγε κανείς ανυποψίαστος ή χωρίς τη θέλησή του. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να είμαστε κατά του ντόπινγκ, αλλά πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ κι όχι υπέρ της ΚΡΥΦΗΣ ΧΡΗΣΗΣ κι όταν μας πιάσουν΄οι περισσότεροι να σφυρίζουν αδιάφορα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ της άρσης βαρών τον Νομάρχη Σγουρό. Αυτό θα πει δικαιοσύνη και κάθαρση. Τα άλλα είναι μπαλώματα.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Μαγνητοφώνηση ξανά στα Δικαστήρια

Επιτέλους επανήλθαμε στον 21ο αιώνα και ξανάρχισε η μαγνητοφώνηση στα Δικαστήρια. Όταν θέλει το Κράτος να δώσει λύσεις τότε τα πάντα είναι δυνατά. Επίσης άρχισαν να λειτουργούν και οι ανελκυστήρες στην Ευελπίδων. ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.... Να ελπίζουμε πως θα λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά;;; Ποιός ξέρει μέσα στο αχανές διαδίκτυο μπορεί να ακούστηκε και η δική μας φωνή. Πάντως επανέρχεται η αξιοπρέπεια σιγά-σιγά στο τόπο απονομής της Δικαιοσύνης.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Το ΚΑΣ και ο σταρ Βάλνερ

Ο Βάλνερ ο πιό διάσημος ποδοσφαιριστής του φετεινού ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, σε λίγες μέρες θα κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή. Έτσι λοιπόν το πρωτάθλημα "Βάλνερ" 2007-2008 θα απονεμηθεί στον Ολυμπιακό μετά πολλών επαίνων. Ο Κόκκαλης δεν είναι κουτός. Τα λεφτά είναι πολλά για να αφήσει στην τύχη του και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να σπρώξει την ούτως ή άλλως "μονόφθαλμη" (μεταξύ άλλων αόμματων) ομάδα του. Μην έχουμε αυταπάτες για παρεμβάσεις και δικαιώσεις κλπ κλπ. Η υπόθεση έκλεισε. Προχωράμε στην επόμενη περίοδο αφού τελειώσει η παρωδία των play off. Κι όποιος λέει ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται μέσα στα γήπεδα είναι τόσο μακριά νυχτωμένος με εκείνους που πίστευαν το "κάτσε κάτω από την μπάρα" και τη σχέση του με το αρχαίθο πνεύμα αθάνατο και το ολυμπιακό ιδεώδες.

Ο Παπανδρέου αρχίζει να ανεβαίνει;;

Τα ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει;;;
Ο Γιώργος αναβαίνει;;;
Η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ αποκαταστάθηκε;;;
Τέρμα η εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση;;;;
Πάμε για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όποτε γίνουν εκλογές;;;;
Ας σοβαρευτούμε. Τα ΜΜΕ είδαν ότι ο δικομματισμός βρίσκεται σε κρίση και αποφάσισαν, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, να βάλουν "πλάτη" γιατί "αυτούς ξέρετε αυτούς προτιμάτε" σύμφωνα με μιά παλιά επιτυχημένη διαφήμιση. Έπαιξαν το χαρτί Τσίπρας και έτριξαν τα δόντια στους πολιτκούς μονομάχους. Ανέβασαν στα ύψη τον Σύριζα, που μόνο κυβέρνηση δεν το είδαμε να σχηματίζει. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ το σκηνικό άλλλαξε. Και βγήκαν σωρρηδόν τα άρθρα και οια ναλύσει και οι εκτιμήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Έγινε η συνάντηση του δικομματισμού για το Σκοπιανό (Καραμανλής - Παπανδρέου, οι Έλληνες ηγέτες) και η σάλτσα έδεσε. Ενισχύεται ο δικομματισμός. Παίρνει τα πάνω του πάλι. Οι έλληνες θέλουν σταθερή κυβέρνηση κλπ κωλοτούμπες από τις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι έγκριτοι και έγκυροι δημοσιογράφοι του γραπτού και ηλετρονικού τύπου. Κι όλα αυτά γιατί;;; Διότι το σύστημα ξέρει πολύ καλά τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο επιχειρηματικός και όχι μόνο κόσμος δεν παίζει με το μέλλον του. Θα στηρίξει μετά μανίας τους δύο μονομάχους γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτούς. Γι' αυτό και ο Γιωργάκης θα γίνει και πάλι Γιώργος και στη συνέχεια Παπανδρέου. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Το σύστημα αποκαθηλώνει τον Τσίπρα

Όποιος έχει μάτια και αυτιά και θέλεινα δει και να ακούσει προσεκτικά και πίσω από τις λέξεις, αντιλαμβάνεται μία στροφή του τύπου, της τηλεόρασης και γενικά των ΜΜΕ στο "φαινόμενο" Τσίπρα. Δεν είναι τυχαία ακόμα και η χθεσινή αποστροφή του Λάκη Λαζόπουλου "δεν ξέρω αν θα πετύχει σαν αρχηγός ο Τσίπρας, αυτό θα το κρίνει το μέλλον......κλπ κλπ". Έφυγε ο ενθουσιασμός. Τα ποσοστά σε μία τελευταία δημοσκόπηση έφτασαν το 13 % και κάτι, και έπεται συνέχεια. Το είχα πει και παλαιότερα. Το σύστημα όσο τον χρειάζεται θα τον στηρίξει. Όταν έρθει η ώρα του θα τον ενσωματώσει και τελικά θα τον αποδομήσει. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσοχή στην διαχείριση του φαινομένου. Η θριαμβολογία των διψήφιων ποσοστών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και ανασυγκρότηση με τα νέα δεδομένα. Έχω την γνώμη ότι θέλει αρκετή δουλειά το όποιο επικοινωνιακό επιτελείο του νέου αρχηγού του Σύριζα, διότι το ζητούμενο δεν είναι να επικρατήσουμε σε φοιτητικές εκλογές, αλλά πρέπει να περάσουμε σε όλα τα στρώματα του εκλογικού σώματος και της κοινωνίας. Όλες οι φήφοι έχεουν την ίδια αξία. Αυτό είναι βασικό αξίωμα για να ξέρουμε που απευθυνόμαστε. Με λίγη προσοχή, πολύ μεθοδικότητα και πρόγραμμα πρέπει να συγκρατηθεί η πτωτική πορεία των δημοσκοπήσεων. Τώρα φαίνεται να αρχίζουν τα δύσκολα. Ας γίνει κάτι ΤΩΡΑ.

Είναι στην αρμοδιότητά σας και τα Δικαστήρια της Κω κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης;;

κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης το νησί της Κω και τα Δικαστήρια του ανήκουν στην αρμοδιότητά σας;;; Έχετε μάθε ότι δεν λειτουργούν τα Δικαστήρια;;; Σας ενημέρωσε κανείς για απεργία διαρκείας (;) των δικηγόρων της Κω με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με παραγραφή οι ποινικές υποθέσεις;;; Επειδή δεν το παίζει η τηλεόραση σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχολείστε καθόλου;;; Δεν είναι βέβαια και η εκλογική σας περιφέρεια. Αλήθεια θα συμπεριφερόσασταν το ίδιοα αν αυτό συνέβαινε στην εκλογική σας περιφέρεια;;; Αν νομίζετε ότι είστε Υπουργός Δικαιοσύνης και εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας και η Κω, τότε, μέσα στις πολλές ασχολίες σας, ρωτήστε να μάθετε τι συμβαίνει εκεί.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Τα πάθη μιάς λαμπαδηδρομίας

Γίνεται όλο και πιό ευκρινές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν θέλουμε να μας θυμίζουν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος, πρέπει να αποκτήσουν μόνιμη βάση τέλεσης στην Ελλάδα. Δεν είναι πατριωτικό αυτό που λέω, αλλά είναι αναπόφευκτο για να μην φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε "κολοβούς αγώνες". Στους αγώνες του Πεκίνου ακόμα δεν ξέρουμε πόσες χώρες δεν θα πάνε. Αυτή τη στιγμή ξέρουμε για κάποιους ηγέτες Κρατών στους οποίους προστέθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για εκεχειρία κατά τον χρόνο τέλεσης των αγώνων, σε συνδυασμό με την μόνιμη τέλεσή τους στην Ελλάδα, ως χώρο προέλευσής τους ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για την διατήρηση του, ούτως ή άλλως παραπαίοντος (κατ' άλλους πεθαμένου), ολυμπιακού πνεύματος. Αυτά που γίνοντα με την παγκόσμια λαμπαδηδρομία δεν έχουν καμία σχέση με την λαμπαδηδρομία του 2004. Πρόκειτια για μία φαρσοκωμωδία αισχίστου είδους. Επιμένουν οι Κινέζοι και φυσίκά τα αφεντικά της ΔΟΕ οι έμποροι της ολυμπαικής ιδέας στηρίζουν τους πελάτες του. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΙΑΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ. Ποιός δεν θυμάται τους κολοβούς αγώνες της Μόσχας κλπ. Αν δεν αποφασιστεί η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην χώρα που τους γέννησε, οι ολυμπαικοί αγώνες δεν έχουν καμία τύχη. Ζούμε την εποχή του τέλους κάθε αξίας. Τίποτα δεν υπάρχει αν δεν έχεις σπόνσορα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας κάνουμε μία νέα αρχή. Ας μας ενώσει ένα αθλητικό γεγονός. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΙΜΑ.

Αγωγή Βγενόπουλου κατά Τσίπρα

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός. Επιχειρηματίας στρέφεται με αγωγή ζητώντας 1.000.000 ευρώ κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος. Η εξήγηση είναι ότι επειδή δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου, άρα δεν έχει ασυλία και η αγωγή θα συζητηθεί. Αιτία της αγωγής η ψευδής δήλωση του Τσίπρα, κατά την άποψη Βγενόπουλο, ότι πούλησε αέρα στον ΟΤΕ και καρπώθηκε εκατομμύρια (ή κάπως έτσι). Το θέμα είναι αν η πολιτική ασυλία μπορεί να σπιλώνει (όταν σπιλώνει) υπολήψεις ατιμωρητί. Είναι μεγάλο το θέμα. Οι πολιτικοί είναι πρόσωπα υπεράνω του νόμου;; Φυσικά και πρέπει να έχουν ελευθερία λόγου και κριτικής. Φυσικά δεν πρέπει να τους επιβάλλεται λογοκρισία, ΑΛΛΑ οφείλουν, όταν μιλάνε, υπό το βάρος της ιδιότητάς τους (αρχηγού κόμματος, ή υπουργοί ή βουλευτές) να μιλάνε τεκμηριωμένα για να έχει βαρύτητα ο πολιτικός τους λόγος. Φυσικά όσα λέω είναι πέραν και έξω από την ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου-Τσίπρα από την οποία μόνο αφορμή παίρνω για το παρόν σχόλιο. Δεν ξέρω ακριβώς την υπόθεση δεν παίρνω θέση ποιός έχει ή δεν έχει δίκιο. Γενικότερα όμως, τάσσομαι σαφώς υπέρ της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης του πολιτικού ΑΛΛΑ με όριο την αλήθεια. Διότι αν ο πολιτικός αναπαράγει σε εθνικό επίπεδο τα κουτσομπολιά, τις υποψίες ή τα παραπολιτικά κάποιων κολλητών και παρατρεχάμενων, τα υιοθετεί, ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, και τα παρουσιάζει ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο λόγος ενός πολιτικού και δη αρχηγού κόμματος αποτελεί ΓΡΑΜΜΗ για τους οπαδούς και κατευθύνει κόσμο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Δεν μιλάμε βέβαια για ανακριτικά στοιχεία, ούτε οφείλει ο πολιτικός να είναι και εισαγγελέας ή ανακριτής. ΟΜΩΣ, οφείλει να είναι ΣΟΒΑΡΟΣ όταν καταγγέλει κάτι στο λαό. Διαφορετικά αναπαράγει συνθήματα που δεν ωφελούν το πολιτικό σύστημα, αντίθετα το απαξιώνουν ακόμα περισσότερο. Επομένως χρειάζεται λίγο σοβαρότητα παραπάνω στην εκφορά του πολιτικού λόγου. Η ασυλία δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Πολιτικό διάλειμμα ενόψει Πασχα

Μετά το ορυμαγδό του ασφαλιστικού με τις ατελείωτες απεργίες, τον καταιγισμό και την εθνική υπερηφάνεια του ΒΕΤΟ στα Σκόπια, θα περάσουμε τις μέρες με το γνωστό θέμα της ντόπας να κυριαρχεί στις πρώτες ειδήσεις και θα οδεύσουμε μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου. Μετά βλέπουμε.... Το είχαμε επισημάνει με την Βουλή αυτή και τις εν λόγω ισορροπίες δεν θα πλήξουμε. Ο κόσμος περιμένει τον Αυτιά να του πει πότε ακριβώς θα πάρει το δώρο, πως θα το πάρει πως θα το ξοδέψει κλπ και μετά όλοι στη μάχη της σούβλας όπου εκτονώνει τα πάθη και στο ανώδυνο τσούγκρισμα των αυγών με τους φαντάρους. Ο μόνος που δεν βλέπω να περνάει καλό Πάσχα είναι ο Ιωακώβου, μόνος και έρημος από τους προστάτες του για να πληρωθεί η παλια και χωρίς εξαίρεση φράση : η νίκη έχει πολλούς πατεράδες η ήττα έίναι ορφανή. Θα σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου (όχι πως είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ) και θα οδεύσει στην έξοδο ως εξιλαστήριο θύμα. Και από Πρωτομαγιά και εντεύθεν ο αγώνας συνεχίζεται.... Εξάλλου φέτος οι επαγγελματίες συνδικαλιστές έχουν κάνει και υπερωρίες..... Ο αγώνας μπορεί να περιμένει.... Καλό Πάσχα.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Πρακτικά τέλος κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης

Μετά τα καινούργια ασανσέρ που δεν λειτουργούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων
Μετά τα κλιματιστικά που δεν λειτουργούν στα παραπάνω δικαστήρια (και μπαίνει καλοκαίρι)
ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ στις δίκες του Πολυμελούς Πρωτοδικείου (δηλαδή στις πιό σοβαρές πολιτικές δίκες)
ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:
Δεν υπάρχουν λεφτά!!!!
Αυτή είναι η περήφανη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Ένα είναι βέβαιο: ο παρών υπουργός Δικιαοσύνης κινδυνεύει να γίνει εκείνος που καταρρέει το σύμπαν κι εκείνος παραμένει απαθής.
Έχει επαφή με το αντικείμενο ή εκτελεί "ποινή" κατά την γνωστή φράση του Βύρωνα Πολύδωρα;;
κ. Υπουργέ ξτης Δικαιοσύνης επανήλθαν τα στυλό στο Πολυμελές....... ΞΥΠΝΑ..... ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Γυρίζουμε στον περασμένο αιώνα.....

Φοιτητικές εκλογές - κοινά αποτελέσματα

Σήμερα γίνονται οι φοιτικές εκλογές. Εκείνο που θέλω να ευχηθώε έιναι να καθήσουν όλες οι παρατάξεις και να βγάλουν κοινά αποτελέσματα. Αυτό θα ήταν ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Είναι ανεκπλήρωτο αίτημα γεννεών. Αν επιτευχθεί θα μιλάμε για ωρίμανση ενός κινήματος με πλούσια δράση και αγώνες. Μην προσπαθούμε να αλλάξουμε την κοινωνία, όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ματαξύ μας στην ανακοίνωση ΚΟΙΝΩΝ αποτελεσμάτων, παραδεκτών από όλες τις παρατάξεις. Για σκεφτείτε το αυτό. Θα είναι ένα εφαλτήριο για σοβαρότερους αγώνες κάτω από οργανωμένο κίνημα κι όχι από παρέες των φοιτητικών παρατάξεων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. Χρειάζεται μια κεντρική εφορευτική επιτροπή και μία σωστή καταμέτρηση. Τώρα το αν οι διάφορες παρατάξεις δεν θέλουν όλες να κομματικοποιηθούν για να προσμετρηθούν στα άρματα των μεγάλων παρατάξεων αυτό δεν είναι τρομερό. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Ας το σεβαστούμε. Εμπρός για κοινά αποτελέσματα από την ΕΦΕΕ. Καλές κάλπες.

Η Σου ΛΙ και η κινέζικη ντόπα

Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε φρένο στην αρλουμπολογία και την αμετροέπεια, βάζοντας τέρμα στην προσβολή της νοημοσύνης μας. Όπως πολύ ορθά επισήμανε χθες και ο Λαζόπουλος, όταν βλέπεις ένα άνθρωπο να τρέχει σαν το τραίνο, τότε λες "τι παίρνει ο άνθρωπος"! Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να σκέφτεσαι ότι το τραίνο με την πρόδο της τεχνολογίας εξελίσσεται, ενώ ο άνθρωπος .....;;;; Εξελίσσεται πνευματικά, βελτιώνεται ο τρόπος διατροφής του, βελτιώνονται οι αθλητικές υποδομές (στάδια, αθλητικά παπούτσια κλπ) αλλά .... δεν φτάνουν για να γίνεις υπεράνθρωπος. Πρέπει να πάψει η υποκρισία. Εντάξει όλοι στενοχωρηθήκαμε για αυτό που έγινε στην άρση βαρών, αλλά να σταματήσει το κλάμα και να ψάχνουμε .... τη Σου Λι για να τις ρίξουμς τις ευθύνες.
ΦΤΑΝΕΙ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ αυτό που ξέραμε και ψιθυρίζαμε για όλους τους υπεραθλητές παγκοσμίως.
Να ΠΑΨΟΥΜΕ να χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους σαν πειραματόζωα για να "κονομάνε" οι παρατρεχάμενοι.
Κάποια στιγμή πέφετι η μπάρα και μας πλακώνει.

Ειρηνική διαδήλωση

Κάτι είναι κι αυτό για την ανάκαμψη του Παναθηναικού, αρκεί να είναι πραγματικά ειρηνική χωρίς ακρότητες. Ο κόσμος που είδε χθες ένα καταπληκτικό παιχνίδι και μία φανταστική ατμόσφαιρα στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Λίβερπουλ-Άρσεναλ, είδε τι σημαίνει καλό θέαμα και ψυχαγωγία. Το ποδόσφαιρο απαλλαγμένο από τις χυδαιότητες και τους χουλιγκανισμούς αποτελεί μία δίωρη ψυχαγωγία για τον μέσο Έλληνα και κάθε φίλαθλο. Ένας αγώνας αρχίζει και τελειώνει σε 90 λεπτά και προσφέρει τις συγκινήσεις ενός θεάματος. Μέχρι εκεί. Ας ελπίοσυμε ότι ο Παναθηναικός θα βρει το δρόμο του. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...... Είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτείς μία αποτυχία όταν φέρνεις ένα βαρύ επιχειρηματικό όνομα. Αυτό κρατάει δέσμιο τον Παναθηναικό. ΩΣ ΠΟΤΕ.....;;;;

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Η άρση βαρών στο σκαμνί

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την ομάδα της άρσγς βαρών. ΟΧΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ του ντόπινγκ αυτό καθαυτό, διότι αν πιστεύει κάποιος ότι ο άνθρωπος έχει αυτές τις δυνατότητες που έχουν οι αρσιβαρίστες φυσιολογικά, τρώγοντας καλές πρωτείνες, τότε είναι μάλλον αφελής. Απλά προοδεύει και η επιστήμη σταδιακά και επιχειρείται ένας αγώνας δρόμου μεταξύ νέων σκευασμάτων και ανιχνευτικών μηχανισμών. Τώρα περιμένουμε όλοι το δεύτερο δείγμα και ..... τηνανακάλυψη της νέας συνομωσίας κατά της πατρίδας κλπ. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να έχει γίνει και κάποιο σαμποτάζ με την έννοια ο έλεγχος τη δεδομένη στιγμή να ήταν καρφωτός, αλλά μέχρι εκεί. Το να πήραν οι αθλητές ΟΛΟΙ κάτι από άγνωστους και να έγινε δολιοφθορά αυτό υπερβαίνει κάθε φαντασία. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Δικά μας παιδιά είναι οι αρσιβαρίστες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Μερικές φορές δίνουν κυριολεκτικά τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, υπονομεύοντας την υγεία τους για ένα καλύτερο αύριο. Το ολυμπιακό μετάλλιο έχει χρήμα και δόξα. Είναι η ευκαιρία της τετραετίας. Κάτι σαν λαχείο που πληρώνει επί της εμφανίσει. Ο λαός θέλει μετάλλια. Θέλει ήρωες. Θέλει συγκινήσεις. Οι εθελοντές (αθλητές) υπάρχουν............. και το σόου ξεκινάει. Πέρασε ανεπιστρεπτί οκαιρός του κλάδου ελαίας και των οραμάτων του Κουμπερντέν και του Βικέλα. Τώρα ακούμε ότι μία πρωτιά σε ένα γκραν-πρι στίβου μετράται σε χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει σχετικός τιμοκατάλογος. Τόσο η πρώτη θέση, τόσο το ευρωπαικό ρεκόρ, τόσο το παγκόσμιο ρεκόρ και πάει λέγοντας. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;;; Αναρωτήθηκε κανείς τι διαφέρει μία κούρσα στίβου των 100 μέτρων από μία κούρσα του ιπποδρόμου (αφού και οι δύο έχουν και έπαθλα και στοιχήματα);;; Μακάρι να αναγεννιόταν η Ολυμπιακή Ιδέα με αθλητές φυσιολογικούς χωρίς χρηματικά έπαθλα, χωρίς ρεκόρ αλλά απλά με πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση σε κάθε αγώνα. Αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός...... Μέχρι να συμβεί αυτό η ντόπα θα βασιλεύει.....

κ. Βαρδινογιάννη έλεος.......

Μετά το αποτέλεσμα του Ηρακλείου δεν μένει καμία πλέον αμφιβολία στον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο φίλαθλο (και όχι μόνο του Παναθηναικού) ότι η ομάδα φέτος διάγει τραγική πορεία. Να υποθέσουμε ότι το φύλαγε για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε.
Η ομάδα σέρνεται
Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Λεωφόρος είναι άδεια πλην ενός ή δύο ματς τη σεζόν
Οι παίκτες δεν έχουν προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο
Ο προπονητής είναι εκτός τόπου και χρόνου
Ο κόσμος βλέπει αυτά που δεν βλέπει η διοίκηση
Γίναμε χλεύη των αντιπάλων
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΥΠΟΜΕΙΝΟΥΜΕ;;;;
Δεν λέω, προς Θεού, ότι πρέπει να κερδίζουμε τον κάθε αγώνα, αλλά πρέπει ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ να προσπαθούμε και να μην είμαστε "κότες." Και ο ΟΣΦΠ σέρνεται αλλά οι παίχτες καταθέτουν ψυχή στο γήπεδο. Ο Νικοπολίδης κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό σε όλη την περίοδο και του δίνει πλην συγκλονιστικού απροόπτου τον τίτλο.
Από τότε που αρχίσαμε το παρμύθι πάμε στα 6 Χ 6 , στα 5 Χ 5 , στα 4 Χ 4 στα τελευταία ματς δεχτήκαμε περισσότερα γκολ από όσα είχαμε δεχτεί σε όλο το πρωτάθλημα.
Τι έγινε ξαφνικά και η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έγινε σουρωτήρι;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΝΙΝΗΣ;
Ο Μανούτσο ήρθε για "αποθεραπεία" μετά το Κόπα Άφρικα ή για να παίξει και να βοηθήσει εκεί που ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ υστερεί ο Παναθηναϊκός, στον σέντερ φορ;
Είναι μερικά ερωτήματα που βρίσκονται στο στόμα κάθε φιλάθλου, όχι παραίτητα Παναθηναικού.
Ως πότε θα πιστεύετε ότι η ομάδα είναι κλειστό κλαμπ παρέας;
Ως πότε θα ανακοινώνετε μέτρα και πάλι μέτρα και η ομάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;;
Δεν πρέπει να συζητήσετε και με άλλους που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν πάνω σε τίμιες βάσεις χωρίς αποκλεισμούς;;;
Φτάσαμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, αλλιώς ακολουθείστε το παράδειγμα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Αποχωρείστε αξιοπρεπώς.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΒΕΤΟ στην αμερικανική υπεροψία

Ήταν ένα χαστούκι στην αμερικανική υπεροψία αυτό που έγινε χθες βράδυ στο Βουκουρέστι από την Ελλάδα, αλλά και από τις άλλες χώρες σχετικά με την ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Η εποχή Μπους τελειώνει και οι Ευρωπαίοι είπαν να μην το πάρουν σοβαρά τώρα στα τελευταία. Έτσι "ξετσούμισε" και η μικρή Ελλάδα και δήλωσε ότι υπάρχει. Φυσικά ΜΠΡΑΒΟ στην κυβέρνηση αλλά εξίσοου ΜΠΡΑΒΟ και στην αντιπολίτευση και στον Γ. Παπανδρέου που στήριξε την ελληνική θέση με τη στάση του. Ο κόσμος δεν είναι κουτός ούτε αφελής όπως νομίζουν ορισμένοι και ξέρει να εκτιμά και να κρίνει τις ορθές θέσεις όλων των πολιτικών. Τα βήματα από εδώ και πέρα δεν θα είναι εύκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Ο Μπους και η παρέα του δεν ξεχνούν. Και συνήθως βρίσκουν την δύναμή τους στους αδύνατους. Εφόσον η Ευρώπη ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί πολιτικά στο παγκόσμιο στερέωμα και ακολουθεί τις ΗΠΑ, είμαστε έκθετοι στην αυθαιρεσία και την ίντριγκα των σκοτεινών δυνάμεων του αμερικανικού πολιτικού και παρακρατικού κατεστημένου. Προσοχή λοιπόν στο μέλλον. Τα Σκόπια καλά θα κάνουν να συνεργαστούν με τους γείτονες από τους οποίους τρώνε και ένα κομμάτι ψωμί. Ο αμερικανός δεν γνωρίζει ούτε καν την ύπαρξή τους. Το αν αυτήν την συγκυριακή στιγμή όι πολιτικοί τους αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά μιάς αμερικανικής κάστας δεν σημαίνει ότι θα διατηρηθεί εσαεί. Η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα που αμερικανικά τσιράκια (εξαιρετικάπιό σημαντικά από αυτούς) γίνανε στη συνέχεια αποπαίδια (πχ Μπιν Λάντεν, Σαντάμ κλπ) με τραγικές συνέπειες. Αντίθετα εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε γείτονές τους. Ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός χωρίς μισαλλοδοξίες και αλυτρωτισμούς θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους μας. Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα πραγματικά δεδομένα και λύση θα βρεθεί.

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Πρωταπριλιά η γιορτή των πολιτικών

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των πολιτικών. Η μεγάλη γιορτή τους. Είναι τα τιμώμενα πρόσωπα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι πολιτικοι λένε τα μεγαλύτερα και περισσότερα ψέματα χωρίς κόστος. Φυσικά ο καλός πολιτικός από τον κακό πολιτικό ξεχωρίζει από το πόσο εύκολα μπορεί, μετά τις εκλογές, να "πείσει" ότι όλα όσα έλεγε τα εννοούσε και ότι θα τα κάνει πράξη. Ο πολύ καλός πολιτικός όμως, ο ηγέτης, είναι εκείνος που ό,τι κάνει μετά τις εκλογές υποστηρίζει ότι είναι εκείνο για το οποίο τον ψήφισε (του έδωσε εντολή) ο δύσμοιρος λαός. Για τους πολιτικούς λοιπόν σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα. Η ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ. Ας μην το ξεχνάμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και ιδίως όταν πηγαίνουμε προς την κάλπη.

Μιά εικόνα χίλιες λέξεις


Νομίζω πως εκφράζει πολλούς.

Στο λεωφορείο...

Χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι πιστεύω ότι για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα κύρια αιτία είναι η βαρεμάρα και η νωχελικότητά μας που μας κάνει να χρησιμοποιούμε το ΙΧ για την πιό μικρή διαδρομή που κάλλιστα μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη δημόσια συγκοινωνία. Εκείνο που βλέπω τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΜ είναι σφιγμένα πρόσωπα. Αν εξαιρέσεις μερικές πινελιές ανέμελων νέων που πραγματικά δίνουν χρώμα και ήχο με τα γέλια τους και το σφρίγος τους, οι υπόλοιποι είναι στριμωγμένοι και το δείχνουν. Φτάνει μία κουβέντα ή ένα απότομο φρενάρισμα για να ανοίξουν το στόμα τους και να εκφράσουν την (αδικαιολόγητη για την αφορμή) οργή τους. Τότε ξεσπάνε. Και ποιός είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε. Ένα φρενάρισμα μπορεί με τη συζήτηση να φτάσει σε ανεξέλεγκτα δυσθεώρητα ύψη την συζήτηση που θα ανοίξει. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα εναλλάσσονται τα θέματα και οι ατάκες. Πρόκειται για ένα πλήρες θεατρικό έργο με παράλληλους μονολόγους, αγνοώντας ο ένας την απάντηση του άλλου. Απλά βγάζει από μέσα του αυτά που θέλει να πει χωρίς να τον νοιάζει τι ακούει (αν ακούει). Ένα ηφαίστειο που βράζει ο κόσμος στο λεωφορείο. Αν είναι και στριμωγμένος τότε το μίγμα είναι εκρηκτικό. Δεν έρω ποιός ζωγράφος μπορεί να εκφράσει αυτήν την αγωνία που βγαίνει στα πρόσωπα. Για την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών. Για να προλάβουν κάτι που έχουν εκ των προτέρων χάσει. Είναι εμπειρία να χρησιμοποιείς το λεωφορείο. Βλέπεις τη ζωή από στάση σε στάση. Τη ζωή στο μεσοδιάστημα. Εκεί που προετοιμάζεται για την επόμενη στάση. Την σφιγμένη χαλάρωση. Εκεί που ο νους ταξιδεύει. Χιλιάδες εικόνες από το μυαλό περνάνε και έρχονται άλλες. Μέχρι να έρθει η στάση του καθενός. Τότε όλα σβήνουν και η ζωή συνεχίζει το ρυθμό της. Μέχρι την επιστροφή. Είναι ένα διάλειμμα το δρομολόγιο στο λεωφορείο. Αξίζει τον κόπο για όλους.....

Καλό μήνα ... τα δύσκολα είναι μπροστά

Σαν ψέμα φαίνεται ότι πέρασε το 1/3 του 2008, αλλά πέρασε. Περνάμε μία δύσκολη φάση με το σκοπιανό αλλά φαίνεται ότι το εσωτερικό μέτωπο είναι ενωμένο και έτσι θα σκεφτεί πολύ να μας ρίξει η "μεγάλη σύμμαχος" (γιατί τελικά θα μας ρίξει δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου). Το παραξήλωσαν και οι γείτονες με τη αδιαλλαξία τους η οποία δείχνει ότι έχουν ισχυρές πλάτες και βασίζονται σ' αυτές. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ίδωμεν. Καλό μήνα και πάλι άγνωστοι συνομιλητές μου.